Lichtpuntje voor SBS 6: Mannen van Taal in top 15

Geplaatst op Fri 08 Mar 2019 om 14:00

Een lichtpuntje voor SBS 6. De zender zette donderdagavond een voor die zender prima 653.000 kijkers (11 procent) neer met de nieuwe show De Mannen van Taal, ondanks presentatrice Kim-Lian van der Meij. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Mannen van Taal haalde zelfs de kijkcijfer top 15 en dat is vrij zeldzaam voor een programma dat prime time wordt uitgezonden op SBS 6. De zender kan dus gerust van een nieuw succes in het uitzendschema spreken.

De Mannen van Taal is min of meer de opvolger van Lekker Nederlands, waarin Van der Meij ook al samenwerkte met de duo’s Nick & Simon en Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven.

Wat is het verschil eigenlijk met dat programma? “Dat was meer één bak muziek”, legt Van de Ven uit in De Telegraaf. “Nu draait het vooral om taal en is er extra tijd om onderling te klooien.”

Al met al was SBS 6 dankzij De Mannen van Taal de nummer drie op prime time. Het programma erna, Komt Een Man Bij De Dokter, deed het met 549.000 kijkers (11 procent) ook prima.

Foto: SBS
26 Reacties op “Lichtpuntje voor SBS 6: Mannen van Taal in top 15”


 1. Mart

  Nog niet gezien, ben benieuwd

 2. Discover

  Een zwaluw maakt nog geen zomer…

 3. Suomynona

  Uhm, MC, ‘Lekker Nederlands’ werd gepresenteerd door Do. Kim-Lian heeft wel dat spelletjesprogramma met Nick en Simon gepresenteerd.

 4. liefkleinhertje

  Dit was zo afschuwelijk slecht zelfs onder narcose word je hier nog onpasselijk van.
  Als wansmaak pijn deed had je bij dit programma morfine nodig .

 5. NPO kijker-vrijdag

  Talpa komt eraan

 6. Mark

  Gek hè, als RTL 4 geen amusement heeft (hoewel dat debat ook wel om te lachen was). Volgende week SBS 6 50% van de kijkers kwijt!

 7. Ron

  Geflatteerde cijfers though. RTL had geen amusement want verkiezingsdebat. Ik vind dit nog niet echt hoopgevend….eens zien volgende week. 1e afleveringen scoren sowieso altijd goed bij 6.

 8. Joost

  Het is Kim-Lian gegund!

 9. Wendeline

  Leuke show

 10. Karin

  Ja hoor, zeker een leuke show…..Kim presenteert het ook op een leuke manier.

 11. Krizti

  Dit was vele malen leuker en beter dan dat domme DanceSing!

 12. Remi

  … Kim-Lian is reeds lang weer terug bij haar – nu nog – echtgenoot
  in Scandinavië, maar ik moet eerlijk zeggen … dit programma is niet verkeerd.

  Nu nog iéts minder hysterisch lachen (een “Linda de Molletje”)
  … en het komt ongetwijfeld goed.

 13. aammehoela

  Heb het voorstukje gezien. Typisch bagger dus. Als je niets wilt opsteken, prima programma. Maar voor mij is het bagger. Ligt niet aan Kim-Lian, zij zal dit programma op haar manier best goed presenteren, maar dit soort programma’s is zoals gezegd niets voor mij. Kijken wat het volgende week gaat doen als RTL 4 weer haar normale programmering heeft.

 14. Ikke

  Ik zag alleen het laatste gedeelte. Traag en oudbollig entertainment. Ik voorspel zelfde kijkcijferpatroon als DanceSing. Met meer oudere kijkers.

 15. Mark

  Wat een verschrikkelijk kinderachtig programma.

 16. Quint

  Een programma zonder Gordon of Wendy is altijd goed.

 17. Jurgen

  600.000 kijkdebieltjes zonder leven.
  Benieuwd wat daar volgende week van over is.

 18. Bob

  Wat mij betreft kunnen RTL en SBS/Talpa nog wat opsteken van Medialaan en SBS Belgium, die met hun zenders behoorlijk gevarieerd programmeren en daarmee allerlei doelgroepen weten aan te spreken.

 19. Reageerder

  Geen voice of Holland bij SBS het blijft nog 3 jaar bij RTL

 20. Tv junkie xl

  Volgende week minder dan de helft.

 21. zorro

  Ik heb et voorstukje gezien in mijn ogen waardeloos.

 22. DR,PHIL

  dit is nou de media flop van het jaar ja ja john je hebt het goed voor elkaar daar bij die camping zenders van je wat was dit weer een k.u.t. programma

 23. bastiaan

  Wat een waardeloos programma!!

 24. TVkijker34

  Sommige reacties zijn weer zo negatief! #DoesLief

 25. Jaap Aap

  Een heel leuk programma voor gehandicapten en debielen! Een verrijking voor het televisiekanaal.. Man, man, man, wat een bagger!

 26. Ronnie

  Gewoon een erg leuk programma, lekker kijken zonder je hersencellen te hoeven aan te spreken. Heerlijk! Humor, muziek en amusement, alles zat erin. Volgende week weer kijken dus.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.