Lex Uiting vindt kielhalen RTL Late Night onterecht

Lex Uiting vindt het onterecht dat RTL 4 het programma RTL Late Night met Twan Huys van de buis is gehaald. De talkshow had nóg meer tijd nodig. Dat zegt de tv-maker, die vaste gast was van Twan Huys, in gesprek met de Volkskrant. Uiting denkt dat RTL te snel is geweest met het kielhalen van Huys. “Dat was niet mijn beslissing, ik ben meer een man van de lange adem. Het is onterecht. Het is jammer dat Twan vanaf het begin geen eerlijke kans heeft gekregen van het publiek.

Hij zat vier keer per week aan tafel bij Huys om regionaal nieuws te bespreken. Veel mensen vonden hem het boegbeeld van alles wat er mis was bij het programma. “Van alle kritiek op het programma heb ik me weinig aangetrokken. Kop in het zand, dacht ik.”

Ook de sfeer op de redactie bleef goed, zegt hij. “Maar het programma was zoekende, dat klopt. In het begin was de inhoud journalistiek, maar toen de kijkcijfers tegenvielen, kreeg het een lichtere koers.”

Die lichtere koers vond Huys ook leuk. “Twan bleef positief en zei dat hij het leuk vond de onderwerpen te verbreden: eerst een gesprek met wetenschapsjournalist Govert Schilling over de Marslanding, daarna praten met Wolter Kroes over zijn artiestenjubileum. De bedoeling was om daarmee kijkers te trekken en die vast te houden als we het programma weer journalistieker gingen maken. Maar de kijkers kwamen niet.”

Ik weet nog niet wat ik nu ga doen. Ik heb een contract bij producent Blue Circle, waarmee RTL nauw samenwerkt. Met beide partijen ga ik binnenkort in gesprek over mijn toekomst.”

Het Volkskrant-interview met Lex Uiting kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen