KRO-NCRV gaat in beroep tegen Galjaard-boete

Geplaatst op Wed 27 Mar 2019 om 9:00

KRO-NCRV protesteert tegen de boete die het Commissariaat voor de Media heeft opgelegd voor het promopraatje van Erland Galjaard in de talkshow van Eva Jinek. Dat heeft de omroep laten weten. Jinek plaagde Galjaard vorig jaar zomer met zijn midlifecrisis-achtige posts op Instagram, waarop te zien was hoe de televisiebobo zich in het zweet werkte. Vervolgens begon hij over het fitnessapparaatje waar hij samen met zijn nu nog vrouw Wendy van Dijk het gezicht van is.

De mediawaakhond wil daarom 20.000 euro hebben van KRO-NCRV, maar daar gaat de omroep niet mee akkoord. De omroep gaat in beroep tegen de boete.

Een woordvoerder van de omroep laat weten: “Wij vinden het jammer dat onverwachte uitspraken over een product die gedaan zijn in een uitzending van Jinek deze zomer hebben geleid tot deze boete van 20.000 euro.

In een liveprogramma, zoals Jinek is, doen zich soms onvoorspelbare dingen voor die je niet altijd kunt voorkomen. Wij hebben daarom besloten om bezwaar te maken tegen dit besluit van het Commissariaat.

Lees ook: Erland Galjaard bezorgt Eva Jinek 20.000 euro boete (gisteren)

Foto: KRO-NCRV
11 Reacties op “KRO-NCRV gaat in beroep tegen Galjaard-boete”


 1. Henriette

  Daar hebben ze dus wel tijd en geld voor.

 2. Sjaak

  Hoezo geld?

 3. E. Jansen

  @ Henriette: Waar hebben ze dat niet voor dan?

 4. Mister Friday

  “Wij vinden het jammer dat onverwachte uitspraken over een product die gedaan zijn in een uitzending van Jinek deze zomer hebben geleid tot deze boete van 20.000 euro.”

  Er staat nota bene een foto erover klaar op het grote scherm, met je “onverwacht”.

  Dit wordt geen lang hoger beroep neem ik aan….

 5. beest

  Keihard de t ering laten krijgen en dokken met die onzin. Ongelooflijk dat een narcist als Galjaard zo een podium werd geboden.

 6. Henriette

  Stuur eens een verslaggever naar Frankrijk om te kijken wat daar aan de hand is en hoe het gaat met Geneviève Legay.

 7. P v VO...

  Vanmorgen ging Albert Verlinden ook in de fout om te zeggen dat we naar ZIJN musical moesten gaan! DAT IS OOK RECLAME !! Je mag ook geen boek verkopen in een programma Het mag wel besproken worden, maar je mag niet zeggen…
  Dus allemaal naar de boekwinkel om het boek te kopen!
  Albert maakt reclame voor zijn eigen bedrijf , dat mag dus niet Daar kan WNL ook een boete voor krijgen

 8. Roland

  Als je wil voorkomen dat er door een gast ‘onverwacht’ reclame wordt gemaakt zend je maar niet live uit of met enige vertraging zodat de regisseur nog kan ingrijpen. Anders kunnen die makers van liveprogramma’s zich er met dit soort argumenten altijd uit lullen. Dus dokken die 20K.

 9. AL Hambra

  @Roland

  HOU JE BEK, TIEFESSUKKEL! We hebben hier al genoeg Sуlvana’s en andere mongоlen die allerlei Amerikaanse flauwekul naar Nederland halen. En nu ook nog het prеutse ‘live’ uitzenden met vertraging? Straks zien we nog een teрel! Krijg dе рest, knuppeltje!

 10. Flexi

  Dus nog een kostbare beroepsprocedure starten ook. Wederom op kosten van de belastingbetaler. Want die moet de procedure, de boete en het beroep betalen inclusief alle bijkomende kosten. Ik schat dat dit grapje de belastingbetaler ongeveer 100.000 euro kost.

 11. Flexi

  De ene overheidsinstelling legt de andere overheidsinstelling een boete op en u mag alles betalen. Dat is een handige manier om u verder uit te persen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.