Jurre Geluk wil dat BNNVARA iets meer BNN wordt

Jurre Geluk vindt het jammer dat BNN het Bart de Graaff-gevoel verloren heeft door de fusie met de VARA. Dat zegt de presentator in gesprek met de VARAgids. Het BNNVARA van nu is wel heel erg braaf, vindt Geluk. “We mogen wel wat rebelser worden. Ik snap dat het goed is om alles vanuit de inhoud te bedenken, maar het is ook veel waard om juist rebels te zijn, zonder die inhoud. Dat er iets ontstaat zonder aanleiding en vanuit daar dan weer doorgaan“, aldus het televisietalent.

Niet alles hoeft een reden te hebben, klaagt Geluk. “Door dingen maar gewoon te doen en regels te breken, emoties op te wekken, kan je ook content creëren. Dat zouden we veel meer mogen doen.”

Wat mist hij dan precies? “Zoals Bart de Graaff vroeger deed. Hij had een serie, waarin hij met een kistje op bekende Nederlanders afstapte. Dat ging hij op dat kistje staan en met die BN’ers zoenen.

Daaruit ontstond een heel mooi interview, zegt hij. “Zoiets zouden we nu nooit meer kunnen verkopen. Er komt nu veel meer gezeik van, maar dat moet geen reden zijn om het niet te doen.”

Maar dat durven, rebelleren en regels breken, dat zou ik terug willen zien en heel graag willen doen. Alleen maar illegale dingen doen, fantastisch, dat wil je toch zien.”

BNN was vroeger veelvuldig in het nieuws, omdat de presentatoren inderdaad allemaal van het belletje-trek-niveau waren. Zo trok Nicolette Kluijver voor Try Before You Die bijvoorbeeld aan de noodrem van een trein; levensgevaarlijk.

Het VARAgids-interview met Jurre Geluk kunt u lezen via Blendle.

Foto: Valentina Vos

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen