Jurre Geluk wil dat BNNVARA iets meer BNN wordt

Geplaatst op Mon 04 Mar 2019 om 17:00

Jurre Geluk vindt het jammer dat BNN het Bart de Graaff-gevoel verloren heeft door de fusie met de VARA. Dat zegt de presentator in gesprek met de VARAgids. Het BNNVARA van nu is wel heel erg braaf, vindt Geluk. “We mogen wel wat rebelser worden. Ik snap dat het goed is om alles vanuit de inhoud te bedenken, maar het is ook veel waard om juist rebels te zijn, zonder die inhoud. Dat er iets ontstaat zonder aanleiding en vanuit daar dan weer doorgaan“, aldus het televisietalent.

Niet alles hoeft een reden te hebben, klaagt Geluk. “Door dingen maar gewoon te doen en regels te breken, emoties op te wekken, kan je ook content creëren. Dat zouden we veel meer mogen doen.”

Wat mist hij dan precies? “Zoals Bart de Graaff vroeger deed. Hij had een serie, waarin hij met een kistje op bekende Nederlanders afstapte. Dat ging hij op dat kistje staan en met die BN’ers zoenen.

Daaruit ontstond een heel mooi interview, zegt hij. “Zoiets zouden we nu nooit meer kunnen verkopen. Er komt nu veel meer gezeik van, maar dat moet geen reden zijn om het niet te doen.”

Maar dat durven, rebelleren en regels breken, dat zou ik terug willen zien en heel graag willen doen. Alleen maar illegale dingen doen, fantastisch, dat wil je toch zien.”

BNN was vroeger veelvuldig in het nieuws, omdat de presentatoren inderdaad allemaal van het belletje-trek-niveau waren. Zo trok Nicolette Kluijver voor Try Before You Die bijvoorbeeld aan de noodrem van een trein; levensgevaarlijk.

Het VARAgids-interview met Jurre Geluk kunt u lezen via Blendle.

Foto: Valentina Vos
24 Reacties op “Jurre Geluk wil dat BNNVARA iets meer BNN wordt”


 1. Mark

  Dan mag je nog van Geluk spreken…

 2. mart

  Snapt hij wel wat hij zegt. De hele VARA is verdwenen door BNN. Slappe effect tv heeft de inhoud wel heel sterk verdund.

 3. fred emmer

  en ongeluk jurre wil dat bnnvara meer vara word

 4. liefkleinhertje

  Daar word ik nou echt moe van die Pietje Bell TV van deze snotneuzen.

 5. Suomynona

  Lol, zelfs de laatste jaren dat BNN nog alleen opereerde was het oude BNN-gevoel al verdwenen. Of je moet seizoen 40 van Spuiten en Slikken zo rebels durven noemen :’)

 6. Zonder Naam

  Je kunt ook rebelse tv maken mét een beetje inhoud. Eigenlijk ben ik wel blij dat het slag mensen ala Gwen Van Poorten (aardig om te zien zodra ze nog jong zijn, maar door een gebrek aan inhoud niet meer boeiend na hun dertigste) relatief weinig meer op tv is. Dat je Sophie Hilbrand nog wél ziet, komt doordat daar altijd al meer aanwezig was dan alleen een buitenkant.

 7. Don

  Er komen blijkbaar steeds meer gestoorden in Nederland erbij! :-(

 8. Bart

  Hierin heeft hij wel gelijk. Al die leden die er zijn gewerft door Bart de Graaf en concorten hebben helemaal niet om dat VARA sausje gevraagd. Een fusie die helemaal nergens op slaat. De had gewoon moeten fuseren met de VPRO en de NTR. BNN had Powned er hij kunnen nemen maar als merk gewoon alleen moeten blijven. Het zou voor het BNN merk goed zijn als ze zich met het merk helemaal richten op online en zich langzaam terug trekken op NPO3. Dan kan het nog wel wat worden. Men moet wel beter kijken naar de gezichten die ze aantrekken en niet allerlei mensjes van media opleidingen aantrekken. Daar zit het talent niet. En minder kijk eens wat ik allemaal durf tv.

 9. OMG

  Dat Sophie Hilbrand nog op tv te zien is, is voor menig één groot raadsel. Nontalent, was schattig toen ze nog jong was. Het doelpubliek van BNN zit op Youtube, TikTok en Instagram, die kijkt geen NPO.

 10. Henk

  Ik erger mij juist aan die puberale bijdehante presentatoren uit de BNN-hoek. Ze willen heel graag ‘leuk’ doen, maar dat werkt averechts uit. Zie ook het flauwe onderdeel ‘Yung’ in Dwdd.

 11. Henk

  Het bovenstaande geldt ook voor het radioprogramma ‘De Nieuws BV’ op ‘nieuwszender’ NPO Radio 1. Dat ontaardt regelmatig in een opgewonden kinderfeestje met veel gegiechel om elkaar, flauwe grapjes, dito rubriekjes, quizjes en mislukt cabaretteketet

 12. Vrede

  Dit wel plaatsen maar niks over Marco Kroon. Beetje up2date blijven met oud nieuws van de dag ervoor elke keer.

 13. Jan de B

  Wat heeft Marco Kroon dan met medianieuws te maken?

 14. Joejoe

  Helemaal mee eens Jurre! Ik mis het BNN van vroeger. En de mensen die hierboven reageerden: jullie zijn waarschijnlijk niet de doelgroep. Laat de jongeren lekker ”pietje bell tv” hebben om naar te kunnen kijken!

 15. Curryworst

  Voor het rebelse en speelse moet je als jongere niet de tv aanzetten.
  Internet, daar gebeurt het.

 16. liefkleinhertje

  Dat soort puber TV is iets uit de vorige eeuw.
  Net zoals Spuiten & Slikken seizoen 23 aflevering 17.
  We hebben het nu wel gezien.

 17. Peter

  Wat is een Jurre Geluk? Lijkt iemand die net bij zn mama weg is.

 18. Dij Enkletser

  Jurre Geluk ,dat is Dikke Pech .

 19. Mike

  Celine Huijsmans wordt vanaf volgende week het gezicht van Veronica tv.

  De zender brengt vanaf volgende week maandag dan is de Omroepster weer teug op de buis. De Omroepers waren laatste te zien op tv in 2003. Celine Huijsmans maakte het nieuws vanmiddag wereldkundig in Veronica Inside. Overigens blijft Celine Huijsmans nieuwslezerres bij Veronica Inside Radio maar ze blijft ook gewoon doorgaan met Shownieuws. Celine Huijsmans was voor eerst te zien bij SBS6 in 2006 met SBS GAMES.

 20. Dij Enkletser

  Curryworst
  Mon 04 Mar 2019 om 19:41

  Precies ,daar is Youtube voor !
  kun je gaan influencen enz.

 21. CreaBea

  we wachten nog 2 maanden en 20 dagen om te kijken of Jurre een prachtige docu op BNN gaat uitzenden over Bartje.

  Mocht dit niet zijn is het een propoganda …

 22. Annoniemus

  JURRRE ?????

 23. Fleur

  Rambam is al te veel BNN geworden. Het moet meer Vara worden. Hoe dit programma is afgegleden is een afschrikwekkend voorbeeld van hoe het niet moet.

 24. StefanV

  Het huidige BNNVARA heeft niks meer te maken met de VARA van pakweg 20 jaar geleden. Het is een politiek-correcte omroep voor SJW’s geworden. BNNVARA is een omroep voor deugende grachtengordelbewoners, allang niet meer voor de werkende klasse. Zelden is dat beter in een tv-fragment gevat dan tijdens de puber-kookshow van Paul de Leeuw, die tot zijn verbijstering zag dat bijna het complete publiek Zwarte Piet wil behouden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.