Joost Eerdmans: ‘DWDD hield een haatsessie’

Geplaatst op Tue 26 Mar 2019 om 10:10

Joost Eerdmans, politicus bij Leefbaar Rotterdam, noemt het omstreden politieke onderonsje in De Wereld Draait Door op de avond voor de verkiezingen vorige week een ‘haatsessie’. Dat was maandagavond te zien in 6 Inside. DWDD ging op die bewuste dinsdag helemaal los op het Forum voor Democratie van Thierry Baudet, dat zich een dag later ontpopte tot de grootste politieke partij van Nederland. Critici menen dat deze haat-DWDD heeft geleid tot extra zetels voor Baudet.

Eerdmans spreekt nu van een ‘haatsessie’. “Er worden gewoon dingen op tafel gelegd in zo’n lekkere gegroepeerde haatsessie tegen Baudet, waarin iedereen het met elkaar eens was. Er zat ook niemand tussen zoals wij, een ander geluid. Dat wordt dan op de NPO breed uitgemeten op de avond voor de verkiezingen. Ik vond het echt beneden peil.”

Links Nederland en de linkse media doen er alles aan om Baudet te demoniseren, aldus Eerdmans. “Als hij het woord ochtendzon of avondzon gebruikt dan is het al een betekenis van iemand die extreemrechts zou zijn. Ze wíllen het in die hoek duwen.

Het is gewoon weer LPF all over, meent hij. “Die vergelijkingen met nazi’s en extreemrechts: dat is precies zoals het in 2002 ging. Ik had de poster van Pim toen achter mijn raam gehangen en mijn deur werd met witte verf beklad. Met Thierry is het precies hetzelfde. Ze moeten hem in die extreemrechtse hoek duwen.”

Niet omdat ze dat vinden, maar omdat ze weten dat als je iemand daar lang genoeg induwt, dan gaan mensen vroeg of laat denken dat er iets van waar zou zijn. Dat is het smerige en het gevaarlijke hiervan.”

Foto: BNNVARA
25 Reacties op “Joost Eerdmans: ‘DWDD hield een haatsessie’”


 1. rooie Rinus

  Alles wat BNNVARA uitzend eigenlijk. Ook op de radio.

 2. Simon

  De haat was vooral van Prem afkomstig hoewel Erik Dijkstra ook sprak over de louche advocaat Hiddema. Maar de laatste merkte ook op in de uitzending dat ze zojuist FvD een zetel extra hadden bezorgd.

 3. 123

  Wat een onzin. Rechts doet dit al veel langer, en nu links eens een keertje van zich afbijt, dan gaat rechts opeens in de slachtofferrol. Overigens was het vooral Prem die zich zo enorm liet gaan, de rest van de tafel was veel genuanceerder.

 4. Remi

  … om nog maar te zwijgen van dat vréselijke NRC-mannetje in de uitzending.

 5. Karel

  Heerlijk al die verontwaardigde rechtse lui, allemaal janken maar geen clou hebben waar een rechtse partij nu echt voor staat.
  Vraag een gemiddelde PVV of FVD stemmer om drie partij standpunten en ze haken al bij de eerste af.

 6. No. 14

  Eerdmans doet huilie-huilie en kruipt in de slachtofferrol. En dat terwijl hij bij een andere partij zit dan FvD. Kan die partij niet voor zichzelf opkomen?

 7. 123

  @No. 14: FvD en Leefbaar Rotterdam hadden een lijstverbinding. Vandaar dat Joost Eerdmans ineens overal, maar dan ook echt óveral, te zien is.

 8. Trudy

  De grootste hypocriet is Matthijs die mee lachte en meeslijmde niks geen kritische vragen en sorry links lullende rechts vullende klootzak hij moet oprotten lang genoeg zn fake smoel gezien

 9. Trudy

  MATTHIJS IS DE GROOTSTE HYPOCRIET VAN DWDD VULT ZN ZAKKEN EN LULTMEE

 10. Godefroy France

  De groene Kmer rukt op, de schaamte voorbij, ze ondertekenen het anti Israel manifest, “Juden raus”, is weer populair, volkert is weer IN, Rosenmöller gaat door waar die jaren geleden is gestopt, de bruinhemden vervuilen straten en pleinen, oproepen tot dood en verderf valt onder (vrijheid van mening) voorlopig nog geen krokodillen tranen en Halsema, moeder der alle KMERS rood en groen, ziet dat het goed is !!!
  Wilders werd voor veeeeeel minder veroordeeld

 11. Trudy

  Matthijs had ten minste sorry kunnen zeggen of ingrijpen

 12. DENK-na

  Hoeveel keer wil Mediacourant dit onderwerp aansnijden? Vrijwel alle reacties zijn onderhand al uitgeknepen.

 13. achtmet

  Voor al die zogenaamde protesterende linkse rakkers afgelopen week in Amsterdam :gaan jullie nou maar verkleed als vogelverschrikkers annex zombies tekeer tegen Baudet ,met als gotspe zon gek wijf met doodsbedreigingen ! Dat zorgt ervoor dat fvd straks nog veel meer stemmen krijgt …

 14. JohanV

  En Mathijs…….die zat er bij en keek er naar en lachte in zijn vuistje!!

 15. Robbie

  Ik was het niet met ze eens. En had een leuke discussie geworden als er ook voorstanders van FvD bij waren geweest. Maar ze mogen het zeggen, er is niet opgeroepen tot geweld. Baudet heeft ook het e.e.a. gezegd tijdens het congres van FvD op de dag van de aanslag in Utrecht waar ik van walgde. Vervolgens nog te laat komen bij een bijeenkomst in de Tweede Kamer om de slachtoffers ge gedenken. Dat was mij de druppel en heb ik niet op hem gestemd. Het oproepen tot geweld is totaal verwerpelijk en dat mag wat mij betreft hard worden aangepakt.

 16. NPO kijker-dinsdag

  Wat een kwallen zitten er toch onder de maatpakken van extreem rechts.

 17. kidminnesota

  Helemaal mee eens Joost, maar het schijnt tegendraadse uitwerking te hebben gehad, alleen maar meer stemmen opgeleverd, dus laat gaan joh, en laat DWDD lekker doodbloeden, doe ik al jaren.

 18. Koala

  De kogel kwam van links en lijkt ook nu weer van links te gaan komen.Waarschuwing aan alle Baudet killers : Blijf met je poten van Thierry af !!!!

 19. Koala

  @DENK-NA 11.09 :kan je er niet tegen dat DWDW kritiek krijgt? Moeilijk he,accepteren dat er andere meningen zijn?? Je bent zeker gewoon z’on zwakbegaafde aanhanger van inteeltproduktTunahan Dracula??

 20. anoniem

  Zelf vond ik de overwinningsspeech van onze grote leider een haatsessie..

 21. Koala

  @anoniem: ja,dat zal best. Whatever.

 22. robb

  DWDW het beste en belangrijkste programma van nederland ze staan in de rij om aan tafel te komen.

 23. dennis

  Eerdmans is een wolf in schaapskleren, heeft als wethouder van Rotterdam er niks van gebakken. Werklozen verplicht papier laten prikken, maar nieuwe betaalde banen crieeren heeft hij nooit van gehoord. Ook het afschaffen van festivals e.d. was zijn verantwoording. Hij is net de VVD, armen worden armer, rijken nog rijker.

 24. Robert

  Eerdmans met z’n demoniseren, hij is juist de gene die de zaak zit op te ruien. Met zijn gefrustreerde leefbaar.
  Haal niet steeds de LPF en Wilders erbij, beide partijen die er niet te doen en dus geen gevaar zijn voor de democratie.
  Met Baudet is dat anders, dat is een slimme jongen die het volk kan bespelen.
  Hij “misbruikt” de wetenschap de journalistiek en de kunstenaars door te zeggen dat zij de oorzaak zouden zijn van de belabberde situatie waar ons land zich in zou bevinden aldus Baudet.
  Dus oppassen geblazen!

 25. Huiskamer

  Over manipuleren gesproken ?
  https://jensenpodcast.nl/

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.