Joost Eerdmans: ‘DWDD hield een haatsessie’

Joost Eerdmans, politicus bij Leefbaar Rotterdam, noemt het omstreden politieke onderonsje in De Wereld Draait Door op de avond voor de verkiezingen vorige week een ‘haatsessie’. Dat was maandagavond te zien in 6 Inside. DWDD ging op die bewuste dinsdag helemaal los op het Forum voor Democratie van Thierry Baudet, dat zich een dag later ontpopte tot de grootste politieke partij van Nederland. Critici menen dat deze haat-DWDD heeft geleid tot extra zetels voor Baudet.

Eerdmans spreekt nu van een ‘haatsessie’. “Er worden gewoon dingen op tafel gelegd in zo’n lekkere gegroepeerde haatsessie tegen Baudet, waarin iedereen het met elkaar eens was. Er zat ook niemand tussen zoals wij, een ander geluid. Dat wordt dan op de NPO breed uitgemeten op de avond voor de verkiezingen. Ik vond het echt beneden peil.”

Links Nederland en de linkse media doen er alles aan om Baudet te demoniseren, aldus Eerdmans. “Als hij het woord ochtendzon of avondzon gebruikt dan is het al een betekenis van iemand die extreemrechts zou zijn. Ze wíllen het in die hoek duwen.

Het is gewoon weer LPF all over, meent hij. “Die vergelijkingen met nazi’s en extreemrechts: dat is precies zoals het in 2002 ging. Ik had de poster van Pim toen achter mijn raam gehangen en mijn deur werd met witte verf beklad. Met Thierry is het precies hetzelfde. Ze moeten hem in die extreemrechtse hoek duwen.”

Niet omdat ze dat vinden, maar omdat ze weten dat als je iemand daar lang genoeg induwt, dan gaan mensen vroeg of laat denken dat er iets van waar zou zijn. Dat is het smerige en het gevaarlijke hiervan.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen