Jeroen Pauw vindt Eva Jinek anders dan Paul Witteman

Jeroen Pauw vindt het samenwerken met Eva Jinek anders aanvoelen dan met Paul Witteman. Ze hebben meer een gelijkwaardige rol. Dat geeft de presentator aan in gesprek met de VARAgids. Pauw maakte jarenlang het programma Pauw & Witteman en is momenteel voor de tweede keer te zien met Pauw & Jinek. “Voor mij is het iets anders. Dat komt omdat, en dat klinkt misschien een beetje raar uit de mond van een man van 58, ik toch een beetje de jonge belhamel was.”

Bij Jinek voelt hij zich niet de jonge belhamel. “Omdat Paul een beetje in het midden zat van de journalistieke weg, ging ik vaak naar links of rechts om dynamiek te krijgen in onze uitzendingen. Bij Eva is dat anders omdat wij allebei uitwaaieren.

Voelt Jinek zich dan de jonge hond naast Pauw? Zij zegt: “Nee hoor. Het gaat erom wie de rol van gastheer op zich neemt en wie de prikkelende vragen stelt of de clown uithangt. In onze eigen uitzendingen moeten wij al die rollen zelf invullen. Als we samen zijn, wisselen we steeds van rol.

Al met al hebben Pauw en Jinek nu dus een vrij gelijkwaardige rol. “Ik heb wel genoten toen Jan Roos het tijdens de vorige serie aan de stok kreeg met Eva. Ik merkte hoe prettig ik het vond dat zij de handschoen oppakte en hem grappig en scherp op zijn plaats zette. Heerlijk om even achterover te leunen en te kijken. Dat was wel mijn Paul Wittemanmoment.

Het VARAgids-interview met Pauw en Jinek kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen