Jeroen Pauw vindt Eva Jinek anders dan Paul Witteman

Geplaatst op Sat 16 Mar 2019 om 10:30

Jeroen Pauw vindt het samenwerken met Eva Jinek anders aanvoelen dan met Paul Witteman. Ze hebben meer een gelijkwaardige rol. Dat geeft de presentator aan in gesprek met de VARAgids. Pauw maakte jarenlang het programma Pauw & Witteman en is momenteel voor de tweede keer te zien met Pauw & Jinek. “Voor mij is het iets anders. Dat komt omdat, en dat klinkt misschien een beetje raar uit de mond van een man van 58, ik toch een beetje de jonge belhamel was.”

Bij Jinek voelt hij zich niet de jonge belhamel. “Omdat Paul een beetje in het midden zat van de journalistieke weg, ging ik vaak naar links of rechts om dynamiek te krijgen in onze uitzendingen. Bij Eva is dat anders omdat wij allebei uitwaaieren.

Voelt Jinek zich dan de jonge hond naast Pauw? Zij zegt: “Nee hoor. Het gaat erom wie de rol van gastheer op zich neemt en wie de prikkelende vragen stelt of de clown uithangt. In onze eigen uitzendingen moeten wij al die rollen zelf invullen. Als we samen zijn, wisselen we steeds van rol.

Al met al hebben Pauw en Jinek nu dus een vrij gelijkwaardige rol. “Ik heb wel genoten toen Jan Roos het tijdens de vorige serie aan de stok kreeg met Eva. Ik merkte hoe prettig ik het vond dat zij de handschoen oppakte en hem grappig en scherp op zijn plaats zette. Heerlijk om even achterover te leunen en te kijken. Dat was wel mijn Paul Wittemanmoment.

Het VARAgids-interview met Pauw en Jinek kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
18 Reacties op “Jeroen Pauw vindt Eva Jinek anders dan Paul Witteman”


 1. Enzo Voort

  Joh!!

 2. Erik

  Echte vakmensen die zoals gisterenavond een debat tussen Buma en Klaver gewoon laten gaan zonder continue in te grijpen maar wel bijsturen op het moment dat het debat daarom vraagt.

 3. Ron

  Toch vond ik het vorige rondje tijdens de 2e kamerverkiezingen beter en scherper. Waren wat meer op elkaar ingespeeld en legde het vuur aan de schenen bij de gasten. Er is nog geen ‘Jan Roos’ momentje geweest tijdens deze uitzendingen. Vind ook dat sommige partijen er wat te makkelijk vanaf komen waarbij een stukje partijdigheid van Jinek en Pauw duidelijk naar voren komt… Nee het mag wel wat harder, dat maakt mooie TV. Ik vond de uitzending met die Groningers nog de beste.

 4. Sven L.

  Wat is dit nou weer voor open deur..?

 5. Nivo Iehe

  Doe mee met de makers, kom bij de TROS!

 6. Doh

  Klopt. Witteman kan geen bier vasthouden met zijn tiеten.

 7. ouwe griek

  Zojuist een foto van Roxanne gezien de “dames ” op de wallen zouden er jaloers op worden zoals ze op de foto staat kan ze zo op de walletjes terecht.

 8. Anti PVV

  Aan provinciale verkiezingen wordt normaal ook niet veel aandacht besteed, maar nu staat de meerderheid in de eerste kamer op het spel,.

 9. marc

  Mevrouw Jinek heeft steeds die namaaklach van een bakvis.

 10. Anti PVV

  https://bit.ly/2HBMoZh

 11. Remi

  https://www.stopdebankiers.com/zweedse-ouders-houden-hun-dochters-thuis-van-school-nadat-migranten-hun-trappen-slaan-en-hoeren-noemen/?fbclid=IwAR1VdO8o1JvrbW1vp0ClNKMV1MDAQ4gtfld81fR7k7YuZ-UFwoUfK_AONXU

 12. Trudy

  Pauw is tig x beter dan die vissenkop Jinek…. ze is bij hem in de leer geweest en volgens mij is ze nog steeds verliefd op hem hoe ze hem hemels aankijkt die Clintonaanhanger Ze doet zeer overdreven met dr Amerikaanse accent ze kan nog niet in Pauw zn schaduw staan…

 13. Annoniemus

  Ik dacht dat Pauw het verschil toch snel zou zien na 2000 vrouwen te hebben gehad !

 14. NatteNel

  Meen je? Heeft Witteman dan geen tiettuhhh

 15. AfhaalGhanees

  Ze moeten presentatoren vervangen door politici bij dit soort programma’s. Elke uitzending twee andere politici (m/v) voor de presentatie. Zij stellen de vragen aan de uitgenodigde politici. Veel interessanter en vernieuwend. Jinek en Pauw zitten in het publiek.

 16. Paul

  Jinek is een verschrikking op tv met haar nep gelaat en dan die maniertjes daarbij en de president van Amerika tig keer beledigen, de drang naar links verkondigen enz enz. Vreselijk!

 17. Weert Gilders.

  Partijprogramma Forum voor Democratie: Weg met de verzorgingsstaat.
  Ziek zijn zelf betalen ook ziekenhuis bezoek.
  Weg met de sociale zekerheid.
  Geen werk ook geen uitkering geen ww. geen (WAO-UWV)
  Voor de jongere generatie geen AOW meer zelf zorgen voor pensioen.
  Zelf zorgen voor genoeg geld verdient om je bij ziek of werkloos zelf te redden.
  Al hoor je daar in het debat niks over eerst kiezers binnenhalen.

 18. Anti PVV

  Witteman heeft geen tiete, Ecmva wel. Dat is er anders

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.