Bart Chabot niet fit genoeg meer voor tv-optredens

Geplaatst op za 16 mrt 2019 om 9:30

De reden dat Bart Chabot niet zo vaak meer op televisie verschijnt om te praten over politieke onderwerpen is zijn gezondheid. Dat geeft de schrijver en vader van Splinter Chabot aan in de Story. Chabot kreeg drie jaar geleden hartproblemen en werd in december genezen verklaard: zijn hersentumor is verdwenen. “De dokter liet me weten dat ik pas over drie jaar hoef terug te komen. Dat was geweldig nieuws, maar ik ben voor mijn gevoel nog altijd niet de oude“, legt hij uit.

Zijn energieniveau is erg laag, aldus Chabot. “Ik heb nog altijd niet de puf om als vanouds hard te werken. Ik ga weleens een avondje uit, maar ik weet dat ik de dag daarna de prijs betaal.

De dag erna kan hij dan helemaal niets. “Inmiddels heb ik dat geaccepteerd en plannen mijn vrouw Yolanda en ik onze avondjes heel bewust.

Een late talkshow ziet er dus niet in. “Ik heb nu vier boeken geschreven en ze komen allemaal uit. Dat tempo kan ik zelf bepalen. Maar televisieoptredens heb ik bewust afgehouden.

Toch is Chabot binnenkort weer even te zien op de buis. “Alleen voor Jeroen Pauw maak ik over een paar weken een uitzondering. Ik kom ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van zijn talkshow Pauw naar de studio.

Het Story-interview met Bart Chabot kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
17 Reacties op “Bart Chabot niet fit genoeg meer voor tv-optredens”


 1. Bears’den

  Grappige vent, met heel wat levenservaring en niet zoals zoveel andere BNers..
  Lekker nuchter en real!

 2. Curryworst

  Bart, blijf maar lekker weg van de buis.
  Je voegde toch niets toe met je gewauwel. Er zijn overigens al meer genoeg politiek commentatoren op de buis.

  En de boeken die op het punt staan van uitkomen gaan toch niet wéér over Herman Brood?!?

 3. Roger

  Irritante kerel net als dat zoontje van em.

 4. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Moet dit nou, Curryworst?

 5. pieter baan

  roger en Curryworst

  veel sterkte verder. Het leven is niet zo k ut. Dat je het enkel met dit podium moet doen omdat je verder niet serieus genomen wordt is ook wel te overzien

 6. Godefroy France

  Dat hysterisch gewauwel van deze hyperventilerende betweter mist niemand, het gezever over neerlands slechtste artiest ooit, raakt kant nog wal, heeft alles geprobeerd maar slaagde alleen in zuipen, spuiten en wartaal uitslaan.

  Brood zou even amerika gaan veroveren, heeft amper 2 accoorden gespeeld, was hij weer op schiphol en Chabot maar janken dat de amerikanen geen verstand van muziek hadden,,,Sukkel

  Chabot was hevig beledigd toe een verslaggever Peter Koelewijn, (neerlands eerste echte rocker) voorspellende talen toedichtte “kom van dat dak af” Chabot heeft er maanden over gejengeld, br br br dat rare zoontje zo vader zo zoon,,, begint nu al te iriteren !!

 7. liefkleinhertje

  Deze zogenaamde boekjes maker die dus niet verder komt dan flauwe boekjes over Herman brood of meespelen in Waku Waku is nu dus eindelijk weg.
  Het is gewoon een zieke aandacht trekker kijk maar naar die weerzinwekkende naam die dat zoontje van hem heeft ,hij had hem beter eendenbek kunnen noemen .
  Je kan je afvragen wat zo iemand als Brood met die kwibus aan moet ,zijn vrouw is arts en ook nog met 4 kinderen thuis (goed voor het milieu bedankt he Bart) dus dat was vroeg en nuchter thuis zijn .
  Het meeste uit die domme boekjes zal dus wel verzonnen zijn en dat alles na de dood van Brood dus het is nog een lijkenpikker bovendien.

 8. Rt

  Splinter is eenaanwinst voor de tv

 9. 123

  De talkshow Pauw bestaat dit jaar 5 jaar, niet 10 jaar.

 10. CreaBea

  Sterkte Bart.

 11. Don

  SVP weg met dat Chabot-volk op TV!

 12. Annoniemus

  Aardige chaotische peer Bart Chabot , maart hij heeft een waardig opvolger !

 13. Ranonkel12

  Wat een super beslissing. Hoera

 14. l

  Zit Bart nou links of rechts?

 15. Boris

  Iedereen dacht het, l. Er is er dan altijd eentje die het zegt en denkt origineel te zijn.

 16. Dorien

  Heren, hebben jullie de kleding van Matthijs geleend?

 17. Dominee Bonk

  Wat kan deze figuur eigenlijk, hij was die lijkenpikker toch van Herman Brood? Waarom mogen dit soort wezens eigenlijk hun ongevraagde mening geven in de media? Ik zou voorstellen: opsluiten in een gesloten inrichting, maar niet in mijn kerk, jamais (nooit). Wat een nare griezel blijft het toch. God zij met mij, amen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.