Bart Chabot niet fit genoeg meer voor tv-optredens

De reden dat Bart Chabot niet zo vaak meer op televisie verschijnt om te praten over politieke onderwerpen is zijn gezondheid. Dat geeft de schrijver en vader van Splinter Chabot aan in de Story. Chabot kreeg drie jaar geleden hartproblemen en werd in december genezen verklaard: zijn hersentumor is verdwenen. “De dokter liet me weten dat ik pas over drie jaar hoef terug te komen. Dat was geweldig nieuws, maar ik ben voor mijn gevoel nog altijd niet de oude“, legt hij uit.

Zijn energieniveau is erg laag, aldus Chabot. “Ik heb nog altijd niet de puf om als vanouds hard te werken. Ik ga weleens een avondje uit, maar ik weet dat ik de dag daarna de prijs betaal.

De dag erna kan hij dan helemaal niets. “Inmiddels heb ik dat geaccepteerd en plannen mijn vrouw Yolanda en ik onze avondjes heel bewust.

Een late talkshow ziet er dus niet in. “Ik heb nu vier boeken geschreven en ze komen allemaal uit. Dat tempo kan ik zelf bepalen. Maar televisieoptredens heb ik bewust afgehouden.

Toch is Chabot binnenkort weer even te zien op de buis. “Alleen voor Jeroen Pauw maak ik over een paar weken een uitzondering. Ik kom ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van zijn talkshow Pauw naar de studio.

Het Story-interview met Bart Chabot kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen