Hans Wiegel slaat Pauw en Jinek consequent af

Geplaatst op vr 15 mrt 2019 om 11:00

VVD-partijprominent Hans Wiegel slaat uitnodigingen van de talkshows Pauw en Jinek altijd af. Hij vindt de uitzendtijd van de programma’s veel te laat. Dat laat hij weten in de VARAgids. Wiegel staat altijd vroeg op en heeft geen zin om zijn ritme te laten verstoren door een talkshowoptreden. “Tegen Jinek en Pauw die me met enige regelmaat uitnodigen, zeg ik vaak nee. Voor je dan thuis bent, is het twee uur, half drie en dat is voor iemand die elke ochtend om half zes uur opstaat te laat.

De oud-politicus weigert de redacties altijd beleefd. “Ik zeg dan altijd heel valsvriendelijk: sorry, maar ik moet vroeg op om de koeien te melken en de eieren uit het hok te halen. Een keer per jaar doe ik het, voor de aardigheid.”

Kijkt hij er wel naar? “Als de gasten mij boeien, kijk ik wél maar altijd de volgende ochtend via uitzendinggemist.”

Bij WNL op Zondag zit hij wel regelmatig. “WNL op zondag vind ik een nette tijd. Dan rij ik om zeven uur naar Amsterdam en ben ik precies op tijd thuis om Buitenhof te zien.”

Het VARAgids-interview met Hans Wiegel kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
60 Reacties op “Hans Wiegel slaat Pauw en Jinek consequent af”


 1. CreaBea

  Wellicht kan Wiegel samen met Wiebes een nieuwe kinder programma beginnen

  toet toet beng beng

  Wiebus en Wiegel centjes verdienen
  hulp la aan wal..

 2. dynamische dennis

  Hans Wiegel heeft eigenhandig het correctief referendum de nek omgedraaid in 1999. Dat zal ik nooit meer vergeten. Walgelijke, walgelijke man.

 3. Kees van Twist

  Is ook goed zo – we zitten niet op alle meningen te wachten –

 4. Yuv

  @dynamische dennis, we hebben in Groot-Britannie toch gezien wat een vreselijk middel een referendum is. Daarnaast is het een grote ondermijning van de representatieve democratie.

 5. Enzo Voort

  Deze oude betweter is al vaak genoeg op WNL op zondag te zien, het is wel goed zo.

 6. Zomaar

  Ach Wiegeltje.
  Toen de VVD nog duidelijk was, en het openlijk opnam voor de dikke portemonnee.

 7. anymousin

  @Yuv, precies.

  Wat een referendum te weeg brengt, is overduidelijk te zien in het VK.
  1 chaos.
  Uiteindelijk is ook hierdoor de gewone burger de dupe.

  Ook blijkt dat de voorstemmers van destijds, nu spijt als haren op hun hoofd hebben. Het is de burger destijds te mooi voorgespiegeld.

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Oud nieuws.
  Dat zei Hans een jaar (of meer) geleden ook al.
  Fijne consequente man. Als Jinek of Pauw dan een gesprek willen, laten ze dan zelf in de auto stappen en naar Friesland rijden. Of is dat te ver weg, vanuit de Randstad?

 9. Wateenbeestenboel

  @Yuv het referendum afvallen door wat er in de UK is gebeurt is appels met peren vergelijken. Het gaat erom hoe het referendum wordt gebruikt en hoevaak.. sporadisch een belangrijk referendum houden om zetels te winnen vraagt natuurlijk om problemen

 10. Wateenbeestenboel

  Is gebeurd bedoel ik natuurlijk.. dank

 11. Zo ist, en niet anders.

  Ben zo blij dat Geert W. er niet naar toe gaat maandag, ze willen hem alleen maar onderuit halen, dus ze kunnen de vlag weer binnen halen.

 12. Yuv

  Dan alsnog is het een verschrikkelijk middel. Mensen zijn geneigd om ‘nee’ te stemmen enkel en alleen om Den Haag een hak te zetten. Daarnaast biedt een tegenstem ook geen enkel alternatief. Bijvoorbeeld het Oekrainereferendum. OK, je bent tegen, maar je bent tegen een akkoord van 800 pagina’s. Dus waar ben je precies tegen? Tegen de EU? uhm, ok, maar daar ging het referendum niet over.

  Verder, wat is de reden van het hebben van een representatieve democratie als je besluiten door de burger laat terugdraaien. Niet alleen wordt wordt de waarde van ‘representatie’ daardoor minder, ook werkt het in de hand dat politici zich veel meer laten leiden door de waan van de dag. Bij het besturen van een land horen nu eenmaal impopulaire maatregelen.

  Verder zie je ook dat de opkomsten bij referenda ook bedroevend laag zijn, dus die schreeuw dat er niet naar de burger wordt geluisterd is ook wat overtrokken.

 13. Reageerder

  @Pluk van de Petteflet

  Jij kijkt in elk geval niet naar hun programma, anders had je geweten dat ze uitgezonden hebben vanuit Loppersum, nog verder dan Friesland.

 14. Geronimo

  Dan slaap je maar eens een keertje uit. Wat een nieuws weer dit.

 15. Anti PVV

  Hij wordt nu te oud 77 jaar anders ging hij vast naar het FvD.
  Wiegel: Pim Fortuyn vroeg me als premier.
  https://www.ad.nl/binnenland/wiegel-pim-fortuyn-vroeg-me-als-premier~a7abd635/

  https://www.hpdetijd.nl/2011-07-06/hans-wiegel-ja-pim-fortuyn-vroeg-me-als-premier/

 16. Anti PVV

  Uw reactie wordt zo snel mogelijk gemodereerd.

 17. Wateenbeestenboel

  @YUV, dat is dus precies wat er gebeurt wanneer referenda niet goed worden gebruikt. Het heeft inderdaad geen zin om een referendum te houden in een land waarvan haar burgers de politiek wantrouwen. Het is natuurlijk logisch dat de burger zich gaat verzetten of niet eens komt opdraven wanneer de overheid toch niks met de uitslag doet.

  Daarbij zouden niet alle onderwerpen in een referendum moeten worden behandeld. Wanneer referenda voor goede onderwerpen worden gebruikt en de uitslag ook daadwerkelijk meetelt, kan dit denk ik wel voor meer vertrouwen en betrokkengeid zorgen.

 18. dynamische dennis

  Yuv hierboven is zo’n elitaire anti-democraat, een D66’er waarschijnlijk. Al zijn argumenten zijn al lang en breed 100x keer weerlegd, maar dat ziet hij niet in zijn bubbeltje. Eng mens, net als Wiegel.

 19. Louise

  @Yuv Die mensen (van beide kamers) die voor het verdrag hebben gestemd hebben al die 800 bladzijden gelezen?

 20. Anti PVV

  Baudet over het huidige klimaatakkoord: “Dit is gewoon onhaalbaar”
  Hij heeft alleen geen harde cijfers die het tegenspreken.
  https://evajinek.kro-ncrv.nl/fragmenten/baudet-over-het-huidige-klimaatakkoord-dit-is-gewoon-onhaalbaar

 21. Simon

  Wiegel kan natuurlijk ook een hotel nemen en dan is hij de volgende dag om half 7 thuis om de koeien te melken.

 22. Yuv

  @dynamische dennis, Nee, ik ben zeker geen D66’er en ik ben ook zeker niet voor het wegschuiven van de wensen van de burgers. Ik vind alleen een referendum geen goed middel. Ik ben eerder een voorstander van beleidsvorming door middel van co-productie met de burger. Samen beleid creëren met de burger is mijns inziens een veel betere methode om aan de wensen van de burger tegemoet te komen, dan ze enkel op het eind ja of nee te laten stemmen en waarbij je bij een nee-stem alsnog geen zicht hebt op wat de burger wel wilt. Het grote voordeel hiervan is dat je bij coproductie meteen ziet wie zich wil inzetten voor een beter Nederland doordat ze naar de bijeenkomsten komen actief in gesprek gaan met beleidsmakers. Ik heb zo’n vermoeden dat dit niet de mensen gaan zijn die juist altijd het hardst roeptoeteren dat er niet naar ze geluisterd wordt. Want he, waarom tijd steken om daadwerkelijk iets te doen, terwijl je ook ongefundeerd overal lekker makkelijk ‘tegen’ op kunt stemmen in een referendum.

 23. Sapperdeflap zeg!

  Inderdaad Anti PVV. Ik heb me bijna dood gelachen om de blaba retoriek van Baudet. Inhoudsloos blèren met een eigenheimer in de keel en dure woorden doen het momenteel goed bij zijn successupporters en de’hoogopgeleide’ achterban. Een heksenjacht willen ontketenen op iedereen die t.o.v. FvD ‘links’ is, en een partij als het CDA ‘extreem links’ noemen. Nou nou, wat een “democratische vernieuwing”…

  Wat Wiegel betreft: ik ben geen VVD aanhanger, maar ik kan zijn beschouwingen bij Rick Nieman op zondagmorgen soms wel waarderen. Daarnaast maakt hij verbaal gehakt van Thierry.

 24. amsterdammer

  @anymousin: en de referendums in Zwitserland dan? Paar keer per jaar worden die naar tevredenheid gehouden!

 25. Anti PVV

  Hij wordt nu te oud 77 jaar anders ging hij vast naar het FvD.
  Wiegel: Pim Fortuyn vroeg me als premier.
  https://www.ad.nl/binnenland/wiegel-pim-fortuyn-vroeg-me-als-premier~a7abd635/

 26. onbekend persoon

  De heer Wiegel , daar heb ik altijd respect voor gehad , zeer bekwame minister geweest ! Niks mis mee !

 27. Erik

  Baudet komt juist wel met feiten, links Nederland komt juist met cijfers en uitgaven die nergens op gebaseerd zijn. Je kunt met zekerheid zeggen dat klimaathysterie een melkkoe is geworden. Nederland is gek geworden.

 28. Anti PVV

  Bijna 200 landen bereiken akkoord op klimaattop in Polen, Baudet staat met legen handen.
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4521016/bijna-200-landen-bereiken-akkoord-op-klimaattop-polen

 29. Anti-EU

  Anti PVV, dat zie je wel na 20 maart.

 30. HansR

  Hansje is altijd al een luie slaapkop geweest. Vroeg naar bed???omdat ie bijna iedere zondag bij WNL op de bank zit,omdat daar maar een paar rechtse ballen voor te porren zijn?en bij Harry Mens kan hij ook zonder doorvragen zijn zegje doen. Hij heeft nog steeds hoop de opvolger van M. Rutte te worden voor de VVD

 31. Anti PVV

  Anti-EU Oké ze zullen vast meer zetels krijgen, maar daar ging het hier niet over, als je zetels door leugens krijgt ben je ze zo weer kwijt.
  PS In alle peilingen staan FvD en de PVV samen op 21% dat is geen meerderheid van 51%.
  Ik zal direct proberen een link te plaatsen maar die worden meestal gemodereerd.

 32. XYZ

  @Anti PVV
  Je bent te dom om te schijten.

 33. Flexi

  Anti PVV is een man van in de zeventig.Die kun je niet gaan uitschelden, ook al heeft hij geen enkel benul van politiek en economie.

 34. Henk

  Lijkt mij eerder een bekende presentatrice die bij zowel de PO als de commerciëlen werkt.
  Voor mensen met een laag inkomen hakt die hoge energierekening er goed in. Als je een goed betaalde baan hebt dan zal je je schouders over ophalen. Maar voor anderen is 25 euro per maand een paar dagen boodschappen. En het milieu wordt er niet beter van.

 35. Anti PVV

  staat een link maar wordt gemodereerd.

 36. Anti PVV

  XYZ lees even hier onder het tekstveld de huisregels policy.
  link alle peilingen.
  https://peilingwijzer.tomlouwerse.nl/p/laatste-cijfers.html

 37. Deadly Viper

  @Henk dat is een kleine minderheid…

  Moeten we daarom niks geven om het klimaat en uit de EU gaan? Vanwege die kleine groep armen moeten we uit de EU? Zodat nog meer mensen het slecht krijgen?

 38. Henk

  Dat is een vreemde hersenkronkel. Ten eerste is het geen kleine groep. En ten tweede wordt het klimaat er niet beter van als een grote groep zo moet bezuinigen op eerste levensbehoeften zoals voeding en een warm huis. Kom eens uit je bubbel.

 39. XYZ

  @Deadly Viper
  Je bent te dom om te schijten.

 40. Anti PVV

  XYZ Schelden is een teken van zwakte, ik een melding gemaakt.

 41. Anti PVV

  Ik een melding gemaakt.
  https://www.mediacourant.nl/mediacourantnl-policy/

 42. Anti PVV

  https://bit.ly/2HBMoZh

 43. Flexi

  anti pvv, doe es niet zo triest. Ga een hobby zoeken of zo.

 44. Luxa

  Ja, anti PVV, met jezelf continu belachelijk maken op het internet vul je je weekend niet op een leuke manier.

  #20maartPVV
  #20maartFVD

 45. Anti PVV

  FvD stel complotdenkers.

 46. Mike

  FVD heeft de toekomst! :) Tijd voor rationele politiek.

 47. Anti PVV

  De laatste, tegen domheid is geen kruid gewassen.

 48. Peter

  FvD de nog enige partij met realiteitszin.

  Groen Links en D66. Kunnen samen in een ton. Met dit groenextremistich gedachtegoed gaan we naar de tering met zn allen.
  SP laat amper van zich horen net als de PvdA.
  CDA waait met alle winden mee.
  VVD is niet meer te vertrouwen..

 49. Peter

  FvD de nog enige partij met realiteitszin.

  Groen Links en D66. Kunnen samen in een ton. Met dit groenex tremistich gedachtegoed gaan we naar de te ring met zn allen.
  SP laat amper van zich horen net als de PvdA.
  CDA waait met alle winden mee.
  VVD is niet meer te vertrouwen..

 50. Anti PVV

  Jetten en Klaver, van de groene sieg heil beweging. Lekker marsen door Amsterdam met de Windmühlejugend

 51. Anti PVV

  Lekker gepoept net. Kwam allemaal methaan uit mn arie

 52. Anti PVV

  Sat 16 Mar 2019 om 16:05 Sat 16 Mar 2019 om 16:10 er loopt nu een aangifte tegen jou MC heeft je IP adres + Mac adres.

 53. Ingrid (van Henk)

  @Anti PVV

  Je bent te dom om te schijten.

 54. Anti PVV
 55. Anti PVV

  Dat de FVD en PVV in de laatste peilingen op een gezamenlijke 35 zetels staan doet niet af aan het feit dat mensen die op deze partijen gaan stemmen dom en fout zijn.

  https://www.geenstijl.nl/5146759/breek-thierry-op-20-zetels/

 56. Mohammed Cohen

  Ik stem op de PVV en mijn man op FvD……

 57. Weert Gilders.

  Partijprogramma Forum voor Democratie: Weg met de verzorgingsstaat.
  Ziek zijn zelf betalen ook ziekenhuis bezoek.
  Weg met de sociale zekerheid.
  Geen werk ook geen uitkering geen ww. geen (WAO-UWV)
  Voor de jongere generatie geen AOW meer zelf zorgen voor pensioen.
  Zelf zorgen voor genoeg geld verdient om je bij ziek of werkloos zelf te redden.
  Al hoor je daar in het debat niks over eerst kiezers binnenhalen.

 58. Wat?

  @Weert Gilders
  Je hoort daar niets over omdat het onzin is, dat wil de FVD helemaal niet.

 59. Anti PVV

  Net iemands k u t je uitgeboord

 60. Trump.

  Extreem rechts wil de wetten van Vadertje Drees kwijt.
  weg met de linkse kerk die helpen alleen armoedzaaiers, buitenlanders, en de de onderkant van de samenleving..
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Drees

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.