‘Gerard Joling krijgt exclusief contract bij RTL 4’

Gerard Joling staat op het punt om een exclusief contract te tekenen bij RTL 4. Naast The Voice Senior gaat hij ook andere programma’s voor de zender maken. Dat beweert Albert Verlinde in zijn programma 6 Inside. Jaren geleden stond Joling onder contract bij SBS 6, waar hij anderhalf miljoen euro per jaar verdiende, een zeldzaam hoog salaris in de tv-wereld. Nu zou RTL 4 hem vastleggen, al zal dat topsalaris van toen er met de dalende lineaire cijfers anno 2019 niet meer in zitten.

Joling gaat binnenkort tekenen, weet Verlinde. “Ja, dat gerucht gaat. Ik heb contact gehad met zijn manager Wino. Hij zegt: ‘Het is echt onzin.’ Ik wil toch een gerucht noemen wat er speelt binnen Hilversum, namelijk dat Gerard Joling al heel ver is in de onderhandelingen met RTL om daar een presentatiecontract te gaan sluiten.”

Dat is niet vreemd, aldus Verlinde. “Want hij zit ook al bij The Voice Senior in de jury. Wie weet komt er toch binnenkort nieuws naar buiten dat hij een van de nieuwe vaste RTL-gezichten is.”

Zijn collega Gordon zit tegenwoordig bij SBS. “Het is een scheiding der gays.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen