Ferry Mingelen debuteert als deskundige in 6 Inside

Geplaatst op di 12 mrt 2019 om 10:30

Ferry Mingelen maakte maandag zijn debuut als deskundige in 6 Inside, het propagandavehikel van Talpa. Hij zat een minuut of tien aan tafel om te praten over de Provinciale Statenverkiezingen. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. De komst van de oud-NOS-journalist werd vorige week aangekondigd door Albert Verlinde toen hij in Jinek zat. Hij is erg blij: “Ferry, ik vind het ontzettend leuk dat je hier bent. Welkom. Je hebt het eigenlijk gewoon nog heel erg druk, hè, behalve met hier zitten?

Mingelen beaamde dat. “Ja, absoluut. Ik schrijf reisverhalen. Ik ben net in de Italiaanse bergen op wolvenspeurtocht geweest. Ik heb geen wolf gezien, maar het was wel heel spannend. Ik heb vorige week een debat gedaan met de provinciale lijsttrekkers in Zuid-Holland en ik doe af en toe een column voor Buitenhof.”

Buitenhof is wel wat anders dan 6 Inside. “Dat is voor de echt politiek geïnteresseerden. Daarom vind ik het extra leuk om hier te zitten, want ik heb zo’n vermoeden dat de kijkers van 6 Inside de politiek iets minder goed volgen en om het dan te kunnen uitleggen in de komende twintig uitzendingen vind ik echt leuk.”

Verlinde: “Ik vind het echt super. Ik zei ook bij Eva Jinek dat ik dol op je ben. Dat weet je ook. Was jij verrast dat ik dat donderdagavond riep bij Jinek dat jij hier insider wordt?

Mingelen: “Ja, absoluut. Ik wist het gewoon niet. Ik zat te kijken en jij zei het ineens. Ik had wel een vermoeden dat jij er zat en dat het dan misschien aan de orde zou komen, dus ik was niet helemaal verrast, maar toch.”

Foto: SBS
23 Reacties op “Ferry Mingelen debuteert als deskundige in 6 Inside”


 1. SBS

  20 uitzendingen?

 2. Jan

  De mensen van deze website schieten nu ook al met losse flodders op alles van Talpa omdat ze ‘aangevallen’ worden. Je verwacht een iets meer journalistieke reactie. Dat denk ik niet dat we dat van de kinderen die deze site maken niet hoeven te verwachten.

  Nou was objectiviteit al nooit iets wat op deze site verwacht werd. Het wordt de laatste tijd echter wel steeds erger. Hoe sensationeler hoe beter!

  Als er maar bezoekerscijfers gegenereerd kunnen worden…

 3. Ron

  “Ik zei ook bij Eva Jinek dat ik dol op je ben.” Nou dat kan maar 2 dingen betekenen, hij is ook van ‘de club’ of hij stemt ook VVD. Het ene hoeft het andere natuurlijk ook niet uit te sluiten…

 4. Trui

  Vanavond laat Albert zijn poepgat zien, alles voor de kijkcijfers.

 5. Bep

  Slecht voor Ferry’s CV.Twan nemen we ook nooit meer serieus.

 6. Jos

  @ Jan

  Dat heet: kwaad met kwaad bestrijden.

 7. NPO kijker-dinsdag

  Wat vind eh eh eh eh (Angela de Jong) ervan?

  Irritante eh 10 x in EEn zin.

 8. Yuv

  @Jan, ik vind dat niet zo gek. Talpa probeert de eigenaar te intimideren met advocaten, terwijl dit is een betrekkelijk kleine website is die waarschijnlijk geen geld heeft voor een dure rechtsgang. Dit terwijl ze enkel hebben gequote wat er feitelijk werd gezegd.

 9. Stimpy

  Dan ben je toch ver afgegleden.

 10. Bert

  @Jan
  Tue 12 Mar 2019 om 10:42

  De berichtgevingen gaan hier ook over censuur bij SBS/Talpa, zie eerdere berichten.
  Een kwalijke zaak, zeker voor een media bedrijf welke eigenaar is van het ANP en van plan is om serieuze nieuws uitzendingen te gaan brengen in de toekomst.

 11. Karel

  @Jan
  Tue 12 Mar 2019 om 10:42

  De berichtgevingen gaan hier ook over censuur bij SBS/Talpa, zie eerdere berichten.
  Een kwalijke zaak, zeker voor een media bedrijf welke eigenaar is van het ANP en van plan is om serieuze nieuws uitzendingen te gaan brengen in de toekomst.

  Dus journalistiek wel degelijk relevant.

 12. Jan

  Journalistiek zeker relevant. Het is ook niet in de haak wat Talpa doet maar de manier waarop de mensen van Mediacourant daarop reageren is niet echt volwassen.

 13. Bert

  @Jan
  Tue 12 Mar 2019 om 13:21

  Ik snap wat je bedoeld hoor. Niet altijd volwassen reacties.

 14. liefkleinhertje

  De tijd van Ferry Mengele ligt ver achter ons evenals de houdbaarheid van dit programma.
  Zag gisteren nog die enge Barend zitten vreselijk gewoon dat iemand als Ferry Mengele zich daar toe verlaagt.

 15. Gerda

  Onvoorstelbaar dat van Mingelen daar gaat zitten. Of zal het toch geld zijn!!!

 16. Lies

  @liefkleinhertje: jammer idd dat Ferry Mingelen daar zit maar voor mij is hij zeker niet over de houdbaarheidsdatum heen. Qua politieke duiding verdient de heer Mingelen een groter podium.
  Voor wat betreft de rest van de ‘sidekicks of zogenaamde deskundigen’ van 6Inside en met name Barbara Barend…… not so much.

 17. Alexander-F-Arnhem

  Goed dat Ferry naar Talpa is gegaan.

 18. Anne

  Goede zaak. Ik heb Ferry Mingelen altijd als een heel deskundige man beschouwd.

 19. Reagerard

  Anne, zeker.
  Zeer onterecht afgeserveerd bij de PO.
  Maar nu 6 Inside maakt zijn CV er niet beter op. En niet veel langer.

 20. nu nemen we deze journalist niet meer serieus

  Ferry dit moet je niet doen. Dit schaad je opgebouwde reputaie ernstig.

 21. Purplecroc

  Ik dacht dat we eindelijk van die graftak af waren, niet dus. Nu zal het zeker snel afgelopen zijn met 6 inside.

 22. Purplecroc

  Ferry en Twan, op hun oude dag zetten ze al hun principes overboord en gaan voor het grote geld,ook al moeten ze daarvoor een programma doen wat ze zelf eigenlijk veel te min vinden.Man,man,man,wat een walgelijk types!!

 23. chris?

  @Purplecroc 21.43 Eens. Mingelen altijd de onafhankelijkheid in persoon, nu te zien bij alle omroepen. P. of C.
  van Max tot VPRO. Een graaier dus. Albert heeft er een slijmbal bij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.