Ferry Mingelen debuteert als deskundige in 6 Inside

Ferry Mingelen maakte maandag zijn debuut als deskundige in 6 Inside, het propagandavehikel van Talpa. Hij zat een minuut of tien aan tafel om te praten over de Provinciale Statenverkiezingen. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. De komst van de oud-NOS-journalist werd vorige week aangekondigd door Albert Verlinde toen hij in Jinek zat. Hij is erg blij: “Ferry, ik vind het ontzettend leuk dat je hier bent. Welkom. Je hebt het eigenlijk gewoon nog heel erg druk, hè, behalve met hier zitten?

Mingelen beaamde dat. “Ja, absoluut. Ik schrijf reisverhalen. Ik ben net in de Italiaanse bergen op wolvenspeurtocht geweest. Ik heb geen wolf gezien, maar het was wel heel spannend. Ik heb vorige week een debat gedaan met de provinciale lijsttrekkers in Zuid-Holland en ik doe af en toe een column voor Buitenhof.”

Buitenhof is wel wat anders dan 6 Inside. “Dat is voor de echt politiek geïnteresseerden. Daarom vind ik het extra leuk om hier te zitten, want ik heb zo’n vermoeden dat de kijkers van 6 Inside de politiek iets minder goed volgen en om het dan te kunnen uitleggen in de komende twintig uitzendingen vind ik echt leuk.”

Verlinde: “Ik vind het echt super. Ik zei ook bij Eva Jinek dat ik dol op je ben. Dat weet je ook. Was jij verrast dat ik dat donderdagavond riep bij Jinek dat jij hier insider wordt?

Mingelen: “Ja, absoluut. Ik wist het gewoon niet. Ik zat te kijken en jij zei het ineens. Ik had wel een vermoeden dat jij er zat en dat het dan misschien aan de orde zou komen, dus ik was niet helemaal verrast, maar toch.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen