Eva Jinek giert om grappen over DENK

Geplaatst op di 12 mrt 2019 om 11:00

Eva Jinek kon het lachen maandag niet bedwingen toen cabaretier Martijn Koning in Pauw & Jinek de drie heren van allochtonenpartij DENK aanpakte. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De mannen van DENK wilden alleen langskomen als ze met z’n drieën mochten aanschuiven. De openingsvraag was dan ook waarom dat was. “Normaal neem je altijd je vriendjes mee als je uitgaat. Ik heb Kuzu en Azarkan meegenomen“, grapte DENK-Kamerlid Öztürk aanvankelijk.

Daarna: “Nee, de afgelopen tijd zijn er heel veel dingen gebeurd hier bij Jinek en toen dachten we: we gaan eens een keer met z’n drieën. Als we kijken naar de cijfers dan blijkt dat er heel weinig kleur aan deze tafel zit. Toen dachten we: laten we de tafel een beetje verkleuren, een beetje levendigheid en diversiteit brengen.”

Kuzu kwam daarop met een rapport van de Ombudsman. “Ik denk dat het een taak is van de publieke omroep om de pluriformiteit voor ogen te houden. Dit rapport geeft aan dat bij Pauw slechts 4,4 procent van de gasten een niet-westerse migratieachtergrond heeft. Jinek doet het iets beter met 6,8 procent. Wij dachten: we geven Pauw & Jinek vandaag een vliegende start.”

Cabaret

Aan het eind van Pauw & Jinek kwam Martijn Koning met een miniconference. Daarin werd DENK aangepakt. “Ik zie DENK inmiddels als een Turks brood: het is wel groot genoeg zo. Nog groter zou niet passen. Kritiek op de pers, op journalisten, kritiek op tv-programma’s. Nieuwe Maan moet Halve Maan worden. Dan denk ik: kom op, jongens.”

Vervolgens besprak Koning de NPO-ambities van DENK. “Er zijn zelfs plannen voor een eigen omroep DENK. Dat lijkt me dan wel ontzettend leuk met programma’s als Heel Holland Baklava, Wie is de Schaap en Wat Wat Wat Zei Je Over M’n Luizenmoeder (niet-westers accent, red.), want DENK is belangrijk in Nederland.”

Dan: “DENK geeft mensen in Nederland die zich niet gehoord voelen een stem, betrekt ze bij de samenleving, wat geen enkele andere partij kan. Dat is zo belangrijk. Maar als het aankomt op intimiderende filmpjes steekt DENK er met kop en schouders bovenuit.”

Wees eens wat vriendelijker en niet zo agressief. Zie die gedragsverandering als een besnijdenis. Gewoon een klein stukje minder lul zijn.

Jinek barstte daarop in schaterlachen uit. Ze heeft immers de nodige ervaringen met de irritante kant van de DENK-heren.

Lees ook: Farid Azarkan haalt bloed onder Jineks nagels vandaan (juni 2018)

Foto: NPO
34 Reacties op “Eva Jinek giert om grappen over DENK”


 1. L.

  Ja was een sterk optreden van Koning. Je zag aan alles dat die gasten van DENK het niet zo konden waarderen…

 2. mr herbert

  Heb die griezels gelijk afgezet, bah

 3. NPO kijker-dinsdag

  eh eh eh eh (Angela de Jong) vond het ook leuk. Vanochtend was ze weer eens te gast bij smaakmakers. Was weer Kassa voor haar. Ze is gelijk gaan hamsteren.

  Irritante eh 10 x in EEn zin.

 4. asian099

  “De enige dijk waar je geen vinger in mag steken is de Kinderdijk” 😂

 5. anoniem

  zo hoort het zie hoe eva lacht, haar lach komt uit der hart….

  ik heb gewerkt met een paar donkere jongens

  we konden elke dag lachen

  ik werk nu alleen met witte mensen

  sorry hoor het zijn net robots….

  ongezellig sfeer………dood kill niet leuk………

 6. Stemmingmaker

  We lachen om Denk, zo krijgt (s)links Nederland het gevoel dat het allemaal wel meevalt. In de praktijk echter, in de grote steden is dat al decennia bezig, ontstaat n groep die niet integreert, een maatschappij binnen n maatschappij. Nu lachen we nog maar op termijn zal het fanatisme van deze groep ons de adem ontnemen. Stem daarom slim. Stem voor inburgering en tegen gesloten groepen. Er zijn in decereld genoeg immigranten die wel Nederlander willen. Laat alleen die mensen binnen, anderen niet meer. Deze tijd vraagt vraagt niet om socialistische en christelijke softies die hun eigen ziel uit goedheid nog zouden verkopen, nee , deze tijd vraagt om echte leiders die impopulaire beslissingen durven nemen om de eenheid ook hier op de langere termijn te garanderen.

 7. Stille

  ik ben zoooo allochtonen moe. Ik was altijd pro en tolerant, maar ben het inmiddels helemaal zat. Iedereen is wat mij betreft welkom hier mits je je aanpast aan onze leefregels en cultuur waar we hard voor gevochten hebben. De tent overnemen, willen veranderen en ook nog eens respect eisen, NO WAY.

  Ja, Nederland is ook jullie land, maar Nederland is ten eerste een vrij tolerant land. DAT Nederland is ook jullie land, niet het Nederland wat veel allochtonen ervan willen maken omdat zij hier nu eenmaal ook zijn komen wonen.

 8. Anna

  Dat is wel precies koren op de molen van DENK. Om aan hun achterban te kunnen laten zien hoe er met hen wordt omgegaan.

  Misschien is het ook wel gek dat er in zo’n programma, dat toch wel enigszins neutraal zou moeten zijn, zo de draak gestoken wordt met een politieke partij / de mensen van die partij.

  Wat natuurlijk niet wegneemt dat DENK er heel rare manieren op na houdt. Het lijkt me alleen niet slim om een partij die aan het polariseren is zo in de kaart te spelen.

 9. brompot

  Eindelijk een allochtonenpartij met goed leiderschap. Werd tijd. Bij de pvdA niet echt welkom en bij de vvd als schaamlap.

 10. Sam

  Ik vraag me af hoe de Ombudsman aan die cijfers komt? Ik ben van “niet-westerse migratieachtergrond” (wat een flauwekulbenaming), maar niemand die aan me ziet dat ik half-Aziatisch ben. Ook Jinek zelf is van “niet-westerse migratieachtergrond”. Zouden Jinek en ik als we te gast zijn worden meegeteld als niet-westers bij Pauw?

 11. Sam

  O, ik zie nu dat Kuzu het zei. Kans is dus ook nog eens dat de cijfers van deze beroepscalimero en -leugenaar niet kloppen.

 12. Or-Ka-Han

  @Stemmingmaker

  Ach, sneu tiepje toch. Er werd gelachen om iedereen aan tafel. Dus als klopt wat jij zegt, dan lachten we dus om meerdere partijen/politici zodat (s)links [ooo, goeie!] Nederland het gevoel dat het ook met hen allemaal wel meevalt. Onnozel geklep uwerzijds.

 13. Stemmingmaker

  Je hebt 2 soorten immigranten, je hebt moslims die hun eigen cultuur en identiteit willen behouden en je hebt de overige immigranten die langzaam opgaan in nederland. Van die eerste groep kan je er het beste zo min mogelijk hebben, want zullen nooit integreren, zullen altijd het slachtoffer spelen. In nederland ben je Nederlander. Wie dat niet wil, zou je nooit moeten toelaten.

 14. Stimpy

  @Anna. Tja, maar dat is alleen DENK aan te rekenen, dat alleen details uit de miniconference pikt en zo doet of alleen DENK de sjaak was. Overigens doet MC exact hetzelfde hierboven.

 15. Anti PVV

  Bron kro-ncrv.
  Cabaretier Martijn Koning krijgt het laatste woord en spaart niemand.
  https://evajinek.kro-ncrv.nl/fragmenten/cabaretier-martijn-koning-krijgt-het-laatste-woord-en-spaart-niemand

 16. Stemmingmaker

  @Or-Ka-Han, wacht maar tot je n keer zelf slachtoffer wordt van de onaangepastheid van de aanhangers van Denk. Maar laat me raden, u woont nog steeds veilig in een witte d66 wijk. Vooral die oogkleppen ophouden

 17. Brenda

  @Stemmingmaker. Je vergeet voor het gemak dat ze van Nederland niet hoefden te integreren, omdat ze toch terug zouden gaan. Vervolgens was het ook Nederland zelf dat ze niet aan deze terugkeer-afspraak hield toen ze hun gezinnen hiernaartoe haalden en dat het desondanks nog steeds niet nodig vond om ze te laten integreren.
  Komt bij dat dit helemaal niet alleen voor moslims geldt, zoals jij beweert, maar voor elke groep waarvan er veel geconcentreerd zijn om één plek. Ik woon in Amsterdam en ik ken o.a. Spanjaarden en Fransen die na jaren nog geen Nederlands spreken omdat ze zich kunnen begeven in grote groepen van landgenoten, ze van de regering geen Nederlands hoeven te leren en de veel Nederlanders zo dom zijn om over te schakelen op Engels/Duits/Frans als iemand geen Nederlands spreekt. I.p.v. in het NEDERLANDS te zeggen: je woont hier gvd al zoveel jaar, praat NEDERLANDS met me!

 18. Or-Ka-Han

  @Stemmingmaker

  Ik weet dat een paar zwarten je hebben wijsgemaakt dat je ‘wit’ moet zeggen, omdat het anders neerbuigend is — zijn niet mijn woorden maar die van genoemde zwarten — maar het is ‘blank’. En nee, ik woon niet in een dergelijke wijk. Ik ben zelf niet eens blank, dus alleen al het feit dat ik hier woon maakt mijn wijk al geen blanke wijk. Wat een D66-wijk is weet ik niet. Ik heb nog nooit gehoord van wijken waar iedereen hetzelfde stemt. Ik stem iig geen D66. Het punt dat ik maak is dat jij doet alsof er alleen grappen over hen werden gemaakt en daarmee gedraag je je exact zoals die enge zielenрootjes van DENK zelf. Je moet het maar willen.

 19. Godefroy France

  Er is maar een plaats voor het schorem van DENK,,, in de woestijn in plaats van zaken verzieken en radicaliseren in Nederland en overal waar ze aan de bak mogen, Islam verlamt de samenleving, en de links-antisemitische allochtonenknuffelaars zien het nog steeds niet,,,, zij hebben het paard van Troje binnengehaald, we kunnen het nu nog buiten de grenzen gooien voordat de luiken definitief opengaan!

 20. Lieke van Lexmond Lover

  Ik snap niet waarom ze die enge gevaarlijke mensen van DENK nog uitnodigen.
  Vreselijke tv, heb wat anders gekeken en kijk pas weer als Wilders of Baudet er zit

 21. Dries Rioolvink

  Hoe gaat het met haar PVV werpsel?

 22. Gieren?

  Gieren doe je met koeienstront.

 23. Woi!ter.

  Gaat Koning dit nu elke avond doen?

 24. Wijze van Zion

  Typisch een geval van een denkfout: Het lachen zou je wel eens kunnen vergaan met DENK….

 25. Michel

  Ik niet echt fan van Martijn Koning, maar die allerlaatste grap in dit artikel vind ik echt GE-WEL-DIG!!

 26. Michel

  Probleem bij de politiek in zijn geheel, maar daarin nog extremer: de partijen die in uiterste hoeken zitten, is dat zij geen enkele vorm van zelfspot en/of relativering hebben. Het is precies als hun politieke uitgangspunten: je bent voor hen of je bent radicaal tegen.

  Altijd maar anderen de maat nemen en met niet te achterhalen cijfertjes om de oren slaan, maar hoe is de verdeling van allochtoon/autochtoon (of genetische afkomst als allochtoon/autochtoon te politiek incorrect is) in hun eigen partij dan om maar een voorbeeld te noemen? Of de man/vrouw verhouding. Kortom: er is altijd wel ergens iets op af te dingen.

 27. Trudy

  Hyenas komen ook altijd in groepen !!!!!!

 28. Lies

  Goed optreden van Martijn Koning bij Jinek en Pauw!

 29. liefkleinhertje

  Slecht optreden van Martijn Koning bij Jinek en Pauw.

  Zeg maar gerust ronduit stuitend dat halve gare politiek correcte studenten cabaret van deze mislukte grappenmaker.
  Hopelijk blijft hij nu voorgoed weg of hij gaat lekker met Ali B grappen maken ,daar gaat toch niks en niemand naar toe (behalve subsidie dan)

 30. CreaBea

  Op zich wel grappig Martijn Koning bij Jinek en Pauw.

  Programmering DENK TV:
  07:00 – 12:00 Denk aan Henk – Henk Westbroek presenteerd Denk aan Henk
  12:00 – 15:00 Denk ut niet Job – Job Cohen presenteerd gedachtes van Politieke partijen
  15:00 – 16:30 Film Turks Fruit
  16:30 – Live – Ojee Moskee – Live gezang van Moskeen wereldwijd
  19:00 – 19:10 Het Hollands Klokje – Klok met Nederlands Talige muziek
  19:10 – 23:00 Stukje Minder – Live Besnijdenis van kinderen onder een gezellige muziekje van een bekende artiest live gezongen dan wel karaoke
  23:00 – 02:00 Het Debatmatje – Waar 3 wijzen debateren op een debatmatje
  02:00 – 06:00 Tarots en Horoscopen door Alie Osram
  06:00 – 07:00 Promos en best off van de vorige dag

 31. Frank

  @CreaBea
  Leer Nederlands!

 32. Selma

  Aan ‘anoniem’ over werken met gekleurde en later witte mensen. Lol hebben heeft niets te maken met kleur. Dat is stemmingmakerij. Lol maak je als je een klik hebt met iemand. Wat Martijn betreft, heerlijk op dreef. Zo hoort cabaret te zijn. En over bedenkelijke Denk zeg ik niets. Met hen heb ik geen klik. En dat heeft niets te maken met afkomst of religie.

 33. critikast

  Sterk optreden van Koning. Goed voorbeeld doet goed volgen zou ik tegen andere cabaretiers willen zeggen. Maak (halal) gehakt van DENK en trek hun zwarte laarzen uit . Het is het gevaarlijkste wat Nederland na de oorlog is overkomen !

 34. Reagerard

  Critikast, DENK is het gevolg van hetgeen de PVDA al in de jaren 60 propageerde en de laatste jaren in de hand gewerkt door de labiele koers van de PVDA.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.