EO strikt nieuwe RTL-baas Peter voor tv-interview

Geplaatst op ma 11 mrt 2019 om 16:15

EO-ster Tijs van den Brink heeft de kersverse televisiebaas van RTL, Peter van der Vorst, gestrikt voor een interview. Hij staat op 24 maart centraal in de twaalfde seizoensopener van Adieu God. Dat heeft de omroep laten weten. Peter blikt bij Tijs terug op een ongelooflijk emotioneel jaar. In één week tijd raakt hij zijn beide ouders kwijt na een slopend ziekbed en niet veel later besluit hij zich uit te schrijven uit de katholieke kerk. Hij zal daar openhartig over praten in het programma.

Een groot deel van Tijs’ achterban zal er van gruwelen, maar in 2008 adopteerde Peter samen met zijn echtgenoot hun zoontje Levi. Hij was woest toen de Paus riep dat een gezin alleen gevormd kan worden door een man en een vrouw. “Deze discriminerende wolf in schaapskleren bepaalt dus gewoon dat wij geen ’gezin’ zijn”, twitterde hij.

Uitspraken van priester Antoine Bodar over homoseksualiteit en transgenders vormden voor hem de druppel: hij besloot zich uit te schrijven bij de kerk.

Ook het overlijden van zijn vader en moeder speelde bij die beslissing een rol. “Ze geloofden allebei niet meer, ook niet in een hiernamaals. Maar het voelde toch alsof het misschien een ontkenning van hen zou zijn: zij hebben mij die katholieke opvoeding gegeven.

Naast Peter van der Vorst gaan ook Noraly Beyer, Hans Sibbel, Bas Heijne, Herman Finkers, Mei Li Vos en Bram Tankink dit seizoen met Tijs in gesprek over geloof en ongeloof.

Adieu God is op 24 maart om 23.45 uur te zien op NPO 2.

Foto: EO, RTL
10 Reacties op “EO strikt nieuwe RTL-baas Peter voor tv-interview”


 1. 123

  Lijkt mij een interessante uitzending, net als die met Bas Heijne. Allebei homoseksueel, en dat schuurt toch wel vaak met het geloof. Dus ik ga de uitzendingen met Peter en Bas zeker kijken.

 2. mart

  Prachtig. En wat een zwaar jaar voor Peter. Beide ouders kwijt binnen een week. Verschrikkelijk! Wie hier onder nog nare dingen roept diskwalificeerd zichzelf

 3. NPO kijker-maandag

  Wat vind Angela de Jong daarvan?

 4. Lies

  Vreselijk om je ouders zo snel achter elkaar kwijt te raken.

 5. Martmans

  Hé, weer eens een tv moment waar ik naar uitkijk… Goede kandidaat tegenover Tijs. Ik hoop op een open en waardig gesprek. Leuk! Beiden mannen een dikke pluim, nu al!

 6. boodschap van het licht

  dat word een topuitzending

 7. Echt EO

  De EO interviewt altijd mensen die de eigen achterban kennelijk “spannend en slecht” vindt. Dus nu een ex-katholiek, een getrouwde homo met een of meer kinderen – je moet er echt al een groot probleem in zien, om er een gesprek van te kunnen maken. Soort Holleeder-fascinatie voor christenen. Dat Peter vd Vorst aan die onzin meedoet…. Wie kan het ook maar iets schelen, als hij gewoon gelukkig is met zijn man en zijn kleintje, en die baan? De Paus en de zwaar protestantse EO zijn toch geen enkele graadmeter? Relevantie: nul.

 8. echtwaar

  Dat zal me echt niet interesseren.

 9. Godefroy France

  Tijs,,, dat is toch het nationale POEPHOOFD !!!!!

 10. Woi!ter.

  Genoten van V.I.
  TLP wederom 3de…
  Veronica doet het beter!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.