EO strikt nieuwe RTL-baas Peter voor tv-interview

EO-ster Tijs van den Brink heeft de kersverse televisiebaas van RTL, Peter van der Vorst, gestrikt voor een interview. Hij staat op 24 maart centraal in de twaalfde seizoensopener van Adieu God. Dat heeft de omroep laten weten. Peter blikt bij Tijs terug op een ongelooflijk emotioneel jaar. In één week tijd raakt hij zijn beide ouders kwijt na een slopend ziekbed en niet veel later besluit hij zich uit te schrijven uit de katholieke kerk. Hij zal daar openhartig over praten in het programma.

Een groot deel van Tijs’ achterban zal er van gruwelen, maar in 2008 adopteerde Peter samen met zijn echtgenoot hun zoontje Levi. Hij was woest toen de Paus riep dat een gezin alleen gevormd kan worden door een man en een vrouw. “Deze discriminerende wolf in schaapskleren bepaalt dus gewoon dat wij geen ’gezin’ zijn”, twitterde hij.

Uitspraken van priester Antoine Bodar over homoseksualiteit en transgenders vormden voor hem de druppel: hij besloot zich uit te schrijven bij de kerk.

Ook het overlijden van zijn vader en moeder speelde bij die beslissing een rol. “Ze geloofden allebei niet meer, ook niet in een hiernamaals. Maar het voelde toch alsof het misschien een ontkenning van hen zou zijn: zij hebben mij die katholieke opvoeding gegeven.

Naast Peter van der Vorst gaan ook Noraly Beyer, Hans Sibbel, Bas Heijne, Herman Finkers, Mei Li Vos en Bram Tankink dit seizoen met Tijs in gesprek over geloof en ongeloof.

Adieu God is op 24 maart om 23.45 uur te zien op NPO 2.

Foto: EO, RTL

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen