Kicken heeft spijt van Michael Jacksonplein in Almere

Radiomaker Patrick Kicken heeft er met terugwerkende kracht een beetje spijt van dat hij in 2009 actie heeft gevoerd voor een Michael Jacksonstraat in zijn woonplaats Almere. Dat laat de voormalig Radio Veronica-ster weten. Een paar maanden later kwam die straat er daadwerkelijk: het Pinasplein in de Almeerse Muziekwijk werd omgedoopt tot het Michael Jacksonplein. Na het zien van de pedodocumentaire Leaving Neverland pleit Kicken voor opheffing van de naam.

Kicken was in 2009 nog heel erg fanatiek over een straatnaam voor Michael Jackson: “Almere Muziekwijk heeft wel al diverse muzikanten op de kaart gezet waaronder Jimi Hendrix en de Rolling Stones. Het is toch van de gekke dat Michael Jackson, hét icoon, dé King of Pop, nog geen eigen straat heeft? In de Muziekwijk hoort gewoon een Michael Jacksonstraat!

Tien jaar later denkt hij daar geheel anders over. “Ik vind dat de straat absoluut hernoemd moet worden. De man heeft compleet afgedaan bij me.

Jackson verdient absoluut geen straatnaam, vindt hij na het zien van Leaving Neverland. “Na het zien van die documentaire van vier uur en daarna nog eens This Is It op Netflix kan ik maar één ding concluderen: Michael Jackson was een controlerende, intimiderende machtsmisbruiker zonder grenzen.

Lees ook: Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’ (vanochtend)

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen