Kicken heeft spijt van Michael Jacksonplein in Almere

Geplaatst op ma 11 mrt 2019 om 15:30

Radiomaker Patrick Kicken heeft er met terugwerkende kracht een beetje spijt van dat hij in 2009 actie heeft gevoerd voor een Michael Jacksonstraat in zijn woonplaats Almere. Dat laat de voormalig Radio Veronica-ster weten. Een paar maanden later kwam die straat er daadwerkelijk: het Pinasplein in de Almeerse Muziekwijk werd omgedoopt tot het Michael Jacksonplein. Na het zien van de pedodocumentaire Leaving Neverland pleit Kicken voor opheffing van de naam.

Kicken was in 2009 nog heel erg fanatiek over een straatnaam voor Michael Jackson: “Almere Muziekwijk heeft wel al diverse muzikanten op de kaart gezet waaronder Jimi Hendrix en de Rolling Stones. Het is toch van de gekke dat Michael Jackson, hét icoon, dé King of Pop, nog geen eigen straat heeft? In de Muziekwijk hoort gewoon een Michael Jacksonstraat!

Tien jaar later denkt hij daar geheel anders over. “Ik vind dat de straat absoluut hernoemd moet worden. De man heeft compleet afgedaan bij me.

Jackson verdient absoluut geen straatnaam, vindt hij na het zien van Leaving Neverland. “Na het zien van die documentaire van vier uur en daarna nog eens This Is It op Netflix kan ik maar één ding concluderen: Michael Jackson was een controlerende, intimiderende machtsmisbruiker zonder grenzen.

Lees ook: Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’ (vanochtend)

Foto: Radio Veronica
35 Reacties op “Kicken heeft spijt van Michael Jacksonplein in Almere”


 1. NPO kijker-maandag

  Wat vind Angela de Jong ervan?

 2. Zwabber

  Ohja alles moet politiek correct zijn. Laten we anders ook alle straatnamen van succesvolle Nederlanders tijdens de VOC-tijd vervangen.

 3. anoniem

  Nu nog de pleinen met oorlogsmisdadigers en slavendrijvers..

 4. Ronaldm

  Knap dat hij dit op Netflix gezien heeft.

 5. Baron

  Patrick Kicken, terug in je hol.

 6. GEEN Michael J fan.

  Verbazingwekkend dat zoveel mensen zich laten leiden door emoties. De FBI heeft na 10 jaar intensief onderzoek geen bewijs voor wat dan ook gevonden, maar een emodocumentaire kan dus wel iemand alsnog schuldig verklaren. We leven in een tijd waarin emoties en gevoelens belangrijker worden dan ratio en rede. Ik vind dat beangstigend met het oog op willekeur, rancune en eerlijkheid. Ook jij en ik kunnen op die manier kapot gemaakt worden door iemand die beweringen of verdachtmakingen uit. Zelfs na je dood.

 7. Fox Mulder

  Ik heb spijt van Kicken. Net zo waco als Jackson.

 8. Remi

  Radiomaker Patrick Kicken … plaatjesdraaier.

  Heerlijk, die jongens die nooit ook maar één dag in hun leven gewerkt hebben.

 9. Hans

  Moeten we per se aan de lopende band in de fabriek staan om als werkend gezien te worden. Hij moet net zo goed als de rest ’s morgens vroeg opstaan, in de file en uren maken.

 10. Petter

  @GEEN Michael J fan.

  Wat een gezwam! Bewijs vinden van misbruik is niet zo makkelijk als van inbraak, slimpie. En “We leven in een tijd waarin emoties en gevoelens belangrijker worden dan ratio en rede” is al helemaal een gotspe. Mensen, vergeet de heksenjachten, de Inquisitie, de Paapse samenzwering… Nee, nú leven we pas in een tijd dat rede boven emoties gaat.

 11. Zo ist, en niet anders.

  @Hans
  Mon 11 Mar 2019 om 16:04

  Als iemand ECHT heel vroeg op moet staat hij/zij NOOIT in een file, dus flauwe kul wat je zegt.
  Ik ken iemand die 53 jaar gewerkt heeft en iedere dag om 04.00 uur moest beginnen, die heeft nog nooit in de file gestaan.

 12. Hans

  Dat is bij wijze van spreken natuurlijk. Dacht dat dat wel duidelijk zou zijn.

 13. anoniem

  @Petter: Dat het in de U.S.A. niet pluis is, weet elke Hollander..
  Ik heb echter zelf eigenlijk nog niet genoeg bewijs gezien dat MJ een dader is.

  Wat mij wel opvalt is dat veel topartiesten spontaan overlijden zodra ze minder interessant worden voor de industrie,

 14. GEEN Michael J fan.

  Dus omdat bewijzen niet gemakkelijk te vinden zijn na 10 jaar onderzoek moeten we maar overgaan op schuldig bevinden zonder bewijs? Vreemde redenering. Voor het tweede gedeelte van je reactie heb je helemaal gelijk. Leuk dat iemand kennis heeft van historische feiten. Ik vergeleek de situatie van nu met die van 25 jaar geleden, maar heb dat inderdaad niet duidelijk aangegeven.

 15. Petter

  Tegen wie praat je, loser?

 16. Hans

  Maar over de ergste kindermisbruiker, onze grote pedoprofeet Mo, mag dan weer niks gezegd worden. Dan word je ontslagen. De hypocrisie is weerzinwekkend!

 17. Simon

  @GEEN Michael J fan. , als je je focust op het sexueel misbruik is er geen bewijs maar dat hij (bijvoorbeeld) een kind jarenlang dagelijks belde/faxte en een maand lang in zijn bed liet slapen is weliswaar niet strafbaar maar wel zeer bedenkelijk (ook van de betrokken ouders die hun kind prostitueerden).

 18. Petter

  16:20 ben ik niet.

  @GEEN Michael J fan.
  Ja, dat is een vreemde redenering. Maar dat is ook niet wat ik zei. Leg me geen woorden in de mond, a.u.b.

 19. anoniem

  @Hans: Was de moeder van Jezus meerderjarig?

 20. Hans

  Leg uit anoniem, probeer je puntje maar te maken. Waarschijnlijk irrelevant en onzin, maar ik ben benieuwd.

 21. anoniem

  Nou, dat vroeg ik mij af…. :-)

 22. lop

  FBI heeft een onderzoek gestopt, omdat het erelid van Martijn een prijs mocht ontvangen op het Witte Huis. Het Witte Huis heeft ook onderzoeken naar Armstrong stilgelegd.

 23. Donald Dumb

  Ook alle kerken sluiten en het Vaticaan op slot.
  Pedofilie viert daar (bewezen) hoogtij…

 24. Sum Ting Wong

  Daar hebben we moslimapologeet Dumb. Ik denk dat hij stiekem verliefd is op een hoofddoekje.

 25. Roland

  Je moet sowieso wachten met het vernoemen van straten naar nog levende personen maar ook als ze dood zijn kan je beter minstens 5 jaar wachten, liever nog 10 jaar. Er zijn legio voorbeelden bekend waar gemeenten dit principe aan hun laars lappen.

 26. Hans

  Het afmeten en beoordelen van iemand of daden uit het verleden langs de huidige tijdgeest en opvattingen is belachelijk. Zo kunnen we 99,9% van de personen uit het verleden, inclusief onze eigen familie en voorouders ergens achteraf schuldig aan bevinden. Gewoon niet aan mee doen, aan dat revisionisme.

 27. Holtor

  @GEEN Michael J Fan. heeft gewoon gelijk. Welke bewijzen werden er nu feitelijk geleverd in die documentaire? Het was een interview met 2 mensen die eerder (zelfs onder ede) verklaard hebben dat MJ onschuldig is. Ook de redenen die ze daarvoor zouden hebben gehad evenals details van wat er heeft plaatsgevonden, hebben ze meerdere malen gewijzigd. Dit zegt niks over de eventuele schuld of schuld van MJ. Het zegt wel dat deze verhalen niet klakkeloos zouden moeten worden geloofd. Als die DJ zegt dat hij na het zien ‘nog maar een ding kon concluderen’ is er iets mis met zijn rationeel vermogen.

 28. Holtor

  Edit: schuld of onschuld

 29. Lex

  En wij hebben spijt van Patrick Kicken.

 30. Jan

  Leeft Patrick nog???

 31. Stemmingmaker

  Ik ken iemand die gaat al 47 jaar op de fiets naar het werk en heeft nog nooit in de file gestaan

 32. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Tuurlijk Jôh. Achteraf heeft iedereen gelijk.
  Volgens ons ging er in 1998 een metershoog standbeeld van de King of Pop van winkelcentrum naar winkelcentrum. Metertje of 5 A 6 hoog, helemaal zwart en opblaasbaar. Kon toen wel. Wat gaan we eraan fien?
  Excuses aan Sylvana omdat ze gekwetst is?
  Herstelbetalingen aan de mensen due dit tien hebben moeten aanschouwen?
  Of gewoon slachtofferhulp? Sterkte met verwerken allemaal.

 33. Stemmingmaker

  Wat betreft Michael, ik moet vooral lachen om al die fans in de jaren ’80 die Jackson zo ophemelden, ‘Michael for president’, de domme massa aanbidt 1 of andere zanger, nu zie je wat ervan al dat overdreven fangedoe komt, we hebben gezamenlijk van dat kleine zwarte leuke kind een vogelverschrikker gemaakt die kinderen misbruikt. De volgende is al in de maak. Justin bieber is manisch depressief.

 34. aqua

  Enge man die Kicken.

 35. Tinie Parkiet

  Als we medemensen, die zich niet meer kunnen verdedigen, neerhalen, onderuit halen of vertrappen, hoeven we niet over ons eigen slechte ‘ik’ te praten. Goh wat vinden wij onszelf toch geweldig.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.