EenVandaag-debat afgelast na terreur in Utrecht

Geplaatst op ma 18 mrt 2019 om 14:30

Het EenVandaag-debat dat vanavond gehouden zou worden in Rotterdam, gaat niet door. Reden is de mogelijke terreuraanslag in Utrecht vanmorgen. Dat heeft het programma van AVROTROS laten weten. Vanwege de schietpartij in Utrecht hebben verschillende politieke partijen besloten om hun campagne voor de Statenverkiezingen op te schorten. “Onder meer VVD, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA en DENK hebben dat aangekondigd“, zo laat de redactie weten.

Ondanks de lange voorbereidingstijd gaat het EenVandaag-debat daarom overboord. Hoofdredacteur René van Brakel: “Het is heel begrijpelijk dat het debat niet doorgaat en de campagne voor de verkiezingen is gestaakt door de gebeurtenissen in Utrecht.”

EenVandaag komt nu met een heel andere uitzending. “Onze uitzending komt vanavond niet vanuit Rotterdam, maar staat uiteraard geheel in het teken van de mogelijke terreuraanslag in Utrecht.

Het programma is om 18.15 uur te zien op NPO 1.

Foto: AVROTROS
75 Reacties op “EenVandaag-debat afgelast na terreur in Utrecht”


 1. Baron

  Kutmedia. Kuteenvandaag. Kutterreur. Nederland weer voor de Nederlanders, alle culturele verrijking eruit.

 2. Lieke van Lexmond Lover

  Ik ben benieuwd of het debat morgenavond en de verkiezingen zelf wel doorgaan

 3. WATJESNATIE

  Wat zijn we toch ongelooflijk kwetsbaar als land geworden. En wat doen we toch aanstellerig. Eén gestoorde Anatolische Nederturk draait door en gelijk komt het land tot een complete stilstand. Waarom zou zo’n debat niet door kunnen gaan nu? Wat is dit voor onzin. We zijn een wijvenmaatschappij geworden waar emoties en angsten overheersend zijn.

 4. arie

  Kijk dit is wat terrorisme veroorzaakt. Verschrikkelijk

 5. Sienna

  Kijk ze daar eens stoer en zelfverzekerd staan, onze Jojanneke. Onze gewaardeerde topjourna uhh linkse aktiviste.

 6. Helga

  Ik snap niets van alle heisa rond de schietpartij. Dagelijks vinden er in Nederland schietpartijen tussen allochtonen plaats. Deze criminele allochtoon was boos op een vrouw. Waarom moet voor deze knalpartij het land stil worden gelegd en voor die andere schietpartijen niet?

 7. M00i

  Omdat er drie doden zijn gevallen. Onschuldige omstanders.

 8. Sapperdeflap zeg!

  Sienna reageert volkomen off topic. Als je te dom bent om te poepen, kun je allleen maar die blonde haatkuif uit Venlo napraten. Als je als NPO presentator ook maar één kritische vraag stelt Wilders, ben je gelijk een ‘linkse activiste’. Dat zegt alles over de haatcampagne van de PVV. Baudet noemde onlangs het conservatief rechtse CDA “extreem links”. Maar dat willen zijn successupporters niet horen.

  On topic: het lijkt me niet meer dan terecht het verkiezingsdebat af te gelasten. Op dit moment is de dader/terrorist nog niet opgepakt, en houdt hij zich mogelijk schuil in Kanaleneiland. Bovendien is het niet uitgesloten dat er meerdere verdachten zijn. Heel eng allemaal.

 9. Curryworst

  Wat zal Kuzu ervan vinden nu één van zijn Turkse kansenparels niet meer op zijn Turkenpartij kan stemmen aanstaande woensdag?

 10. jan

  Volgens mij moet de maatschappij zo snel mogelijk door met zijn of haar activiteiten inclusief verkiezingen en bijbehorende debatten. Doel van terrorisme is maatschappij te ontwrichten. Door het afgelasten van debatten en al helemaal verkiezingen zou de terrorist(en) zijn of haar zin krijgen.

 11. M

  Eens met Watjesnatie en Jan.

 12. Remi

  DENK

  … Heerlijk, al die Turkse uitkeringsgerechtigde Kansparels hier ;)

 13. M

  ….. en om te kotsen die laatste zin van Baron

 14. Gerard van V.

  Gaat Erdogan dit ook gebruiken voor zijn promotiefilmpjes?

 15. Helga

  Waarom is deze schietpartij terrorisme en de andere schietpartijen niet? Wie bepaalt dat? Waarom worden debatten afgelast honderden kilometers ver van de schietpartij?
  Waarom reageren politie en politiek zo massaal op deze schietpartij? Is er een verborgen agenda?

 16. liefkleinhertje

  Kan die Erdohan weer lekker roepen dat hier allemaal racisten wonen.
  Kan die Kuzu weer lekker roepen dat ie gediscrimineerd word.
  Kan die domme gans (Femke Halsema) weer lekker d’r kop in de grond steken dan hoeft ze niks te horen.
  Kan die Jojanneke weer lekker iemand anders de schuld geven.

 17. IVAN

  @Helga helemaal mee eens.Deze Turk had problemen met zijn vriendin/vrouw en wilde haar doodschieten in de trein en schoot ook andere mensen die bij haar in de buurt waren, als dat in een huis met andere mensen was dan was er 1 ambulance en 2 politie agenten aanwezig en nu is heel t land in rep en roer.

 18. Gradus

  We moeten eens leren gewoon door te leven. Er gebeurd iets, in dit geval Utrecht, en meteen is het hele land in rep en roer. Er is niet meer bekend dan dat een Turk in de tram geschoten heeft en er zover 1 dode valt te betreuren. Heel erg maar meer is er niet. De tv zend de hele dag steeds de zelfde beelden uit. Vanaf 11 uur. Het hele land in rep en roer.

 19. Sienna

  Ik ben benieuwd welke politieke partij deze schietpartij het beste kan draaien en manipuleren zodat ze er het meest van profiteert.

 20. Roxanne

  @liefkleinhertje helemaal met je eens !!!!

 21. Helga

  Inderdaad Gradus. Je zou er bijna een verborgen politieke agenda of een complot achter gaan zoeken, want de rationaliteit wordt volledig uit het oog verloren.

 22. Roxanne

  @gradus inmiddels 3 doden en 9 zwaargewonden. Kun je denk ik niet meer spreken van een doorgedraaide Turk die ruzie met zn vrouw had.

 23. Helga

  Ivan, dat was ook mijn gedachte

 24. Helga

  Gökmen Tanis wilde zn schoonzus vermoorden volgens GeenStijl. Een familiedrama dus. Die in het witte shirtje https://www.dumpert.nl/mediabase/7646965/4f07e70b/tramschutter_in_eerdere_tijden.html

 25. Sapperdeflap zeg!

  Baudet moet zelf weten of hij door gaat met zijn campagne. Het feit dat FvD over de rug van slachtoffers van een (terreur)aanslag zieltjes wil blijven winnen, maakt (weer eens) duidelijk waar de prioriteiten van dit kluppie liggen.

 26. Kevin

  Soo sapperdeflap, ben jij even een zielig persoon. Maar wel lekker voorspelbaar.

 27. Remi

  … Marianne Thieme is diép geraakt.

 28. Kevin

  Haha Remi, ze zijn in Den Haag natuurlijk weer allemaal geschokt en uiterst verbaasd. Dat het hele land inmiddels vol zit met schiet- en steekgrage figuren hebben ze voor het gemak maar even vergeten.

 29. Peacock and Whitemen

  Voorbeeld van hoe een moslim het weer voor het hele land kan verknallen.

  Voor dat volk zou de waterkraan moeten worden verwisseld met de gaskraan.

 30. K

  Vreselijk,sterkte voor de familieleden waarvan hun geliefde de prijs hebben betaald voor de tolerantie die Nederland nu verdeeld.

 31. Sven78

  Dit is een complot.

 32. JandeHond

  Vakbonden over de zeik want nu heeft niemand meer aandacht voor die staking vanochtend.

 33. Wouter

  False flag actie: om ons vlak voor de verkiezingen onderdanig te houden aan de politieke koers van dit land.

 34. Sienna

  Het provinciale debat in Zeeland is ook afgelast. Denk daar nu eens even rationeel en objectief over na. Het provinciale debat in Zeeland is afgelast.

 35. Sienna

  Je zou het echt gaan geloven he Wouter

 36. Sienna

  Een familiedrama in Kanaleneiland Utrecht wordt gebruikt om de tegenstanders van de gevestigde politiek in de staten van Zeeland de mond te snoeren. Dat is toch complete waanzin? Of misschien ben ik de enige die dit denkpatroon heeft, dat kan natuurlijk ook.

 37. Dirk

  Het was dus geen terrorisme, maar een Turks familiedrama. Laten we daar even duidelijk in zijn. Er is geen enkele reden om onze verkiezingen hier door te laten beinvloeden. Hoezeer sommige partijen dat ook zouden willen.

 38. IVAN

  Net voor de verkiezingen weer problemen en chaos en dan wint de VVD!!!???

 39. Teun

  Veiligheidsdiensten zitten vaak achter dit soort acties. Aangestuurd door de werkelijke machthebbers.

 40. Steven Sterk

  Sienna is een Kаnkermоngoоl.

 41. Harrie de Wit

  Het is vast moeilijk hier een extreemrechte draai aan te geven.
  Kom op NPO … probeer het gewoon.

 42. CreaBea

  Teun: Nee was geen planning, is echt een aktie van deze turkse meneer.

 43. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Ik zit me wezenloos te ergeren aan de uitzending van Radio 1. Wat een walgelijke vertoning. De uitzending begon om 11.15 uur. En duurt maar voort. En er is geen enkel nieuws te melden. Al uren geen enkel nieuws. Er wordt alleen maar gespeculeerd. Het lijkt net alsof de journalisten zitten te genieten dat er eindelijk in Nderland iets gebeurt. Ze hebben niets maar dan ook niets te melden. Ook de zogenaamde deskundigen hebben niets te melden. Er wordt nu al uren over niets gepraat. Waarom niet het gewone programma en dan elk uur een update met nieuws.

 44. Raoul

  Een samenzwering, meer niet…

 45. Erwin

  Krokodillentranen!

 46. CreaBea

  kracht van Nederland zou moeten zijn, we halen de neus op voor terror en we gaan gewoon door met alles.

 47. TT

  Kevin helemaal eens. Sapperdeflap is een domme groen links kloothommel waarschijnlijk zonder baan. FvD gaat winnen loser!

 48. Godefroy France

  BREAKING NEWS !!!!!

  Zaterdag ,,,,,ALI B HAALT NIEUWE CLIP OFF LINE NA AANSLAG NIEUW ZEELAND

  Maandag ,,,,,ALI B ZET NIEUWE CLIP NU WEL ON LINE ONDANKS UTRECHT

  Waarom verbaast mij dit niet?????

 49. robb

  IVAN :Dat heb ik ook gedacht ,het kan ook zijn dat Forum nu nog meer gaat winnen.

 50. Rick

  De politiek is ondoorgrondelijk.
  ….en ze blijven maar liegen, draaien en veinzen die politici.

 51. Mark

  Die Túrk die dat gedaan heeft in 100 stukjes hakken en aan m’n hond voeren. Hoewel, ik zou ‘m er nog niet op laten zeiken.

 52. Dirk

  We laten onze democratie toch niet gijzelen door geïmporteerde achterlijkheid!?

 53. Alex

  @Godefroy France, de enige verklaring die ik je kan geven is de aanzienlijke omvang van de eerste.

 54. Henk

  Het lijkt er verdacht veel op dat het geen terreur is .

 55. Theodore

  De politiek is een wespennest. Ze kunnen alleen voor elkander zorgen.

 56. Simon

  Iemand in de waan trachten te brengen is dit.

 57. Sienna

  Ik ben absoluut geen fan van complottheorieen, maar dit lijkt wel heel sterk op een poging van de gevestigde politieke orde om een gebeurtenis zodanig in te zetten om het momentum van de tegenstanders te breken of te verstoren.

 58. Jeffrey

  Terreur?
  Waar dan? MC kom op. Het is geen journalistiek hoogstandje deze site, maar het verschil tussen een aanslag of terreur niet weten.

 59. Sienna

  Het is ook geen aanslag. Het is een Turks familiedrama met slachtoffers die te dicht bij stonden. Belachelijk om dit in te zetten als reden om de campagne stop te zetten en de politieke uitdagers tot schuldigen te verklaren.

 60. Coca Cola

  Missen we echt iets nu dat debat afgelast is? Nope. Totaal niet, want ze hebben allemaal hun praatje al 5 keer herhaald.

  En een debat afgelasten om deze aanslag toont respect, iets wat menigeen hier duidelijk mist.

 61. Helga

  Coca Cola, er gaan iedere dag 350 mensen dood in Nederland. Verkeersdoden, geweld, zelfdoding, ziektes etc. Op die manier zou er nooit meer een debat gevoerd kunnen worden. Over niets. Want respect.

 62. Sienna

  Een familiedrama promoveren tot terroristische aanslag om zodoende je politieke tegenstanders een hak te kunnen zetten. Dat is 100% bananenrepubliekterritorium.

 63. Coca Cola

  @Helga, wat ben jij een gevoelloos mon ster

 64. Helga

  @Coca Cola
  Dat mag je even uitleggen
  Waarom zijn andere dode mensen minder waard dan deze dode mensen?

 65. Coca Cola

  Ben je echt on ge lovelijk simpel, of spaal je een misselijk spel Helga?

  Deze mensen zijn vermoord, er is echt wel een verschil.

 66. Whitedog

  @Coca Cola, ga nou niet op dat soort types in joh! Ze willen alleen aandacht met hun botte opmerkingen.

 67. Helga

  Coca Cola
  En de andere vermoorde mensen in Nederland dan, https://www.ad.nl/binnenland/dit-jaar-108-moorden-waaronder-vier-studentes~a9aa658a/ verdienen die minder respect dan deze? En bestaat er een ranglijst die bepaalt welke slachtoffer meer respect verdient dan de ander? Je ziet het, je begeeft je op glad ijs.

 68. robb

  Eerst maar even wachten wat er echt aan de hand is.

 69. Helga

  Ik wil alleen aangeven dat jullie je als makke schapen laten bespelen door media. De waan van de dag bepaalt jullie medeleven. En dat is hypocriet.

 70. IVAN

  @ Coca Cola en de andere mensen die dood geschoten worden op straat door misdrijven daar hoef je geen gevoel voor te hebben, maar vandaag wel! jij bent een echte rare kwiebes ipv Helga

 71. Onbekend

  Volgens deze bronnen kwam de aanslag waarschijnlijk eerder voort uit relationele problemen. de tel-gra aaf.

 72. Rauw

  @Alex. Types als Godefroy France zijn niet vatbaar voor logica en uitleg. Verspilde moeite.

 73. Krous

  IVAN, gewoon doen of je het verschil niet snapt tussen verkiezingstijd en niet-verkiezingstijd. Gewoon doen of je het verschil niet snapt tussen doodgeschoten bij een misdrijf en iemand die bewust op pad gaat met als doel veel mensen te doden.

 74. Don

  Ondanks alle ellende toch nog iets goeds vandaag dus blijkbaar! grinnn

 75. Onbekend

  ”Dat je dit gebeuren zo aangrijpt om op deze manier politiek te bedrijven, vind ik zo ongelooflijk laag’’
  https://twitter.com/pauwnl/status/1107775046217428992

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.