Dan Karaty weg bij DDD, Jan Kooijman volgt hem op

Geplaatst op Wed 06 Mar 2019 om 8:35

Dan Karaty verhuist niet mee met Dance Dance Dance naar SBS 6. Hij wordt als jurylid in het programma opgevolgd door Jan Kooijman. Dat hebben de heren vandaag bekendgemaakt. Karaty was al vanaf de start verbonden aan het programma, maar hij blijft trouw aan RTL nu John de Mol de show heeft weggekaapt bij de zender. “Really disappointed I’ll no longer be on the Dance Dance Dance jury“, aldus het jurylid, dat na bijna tien jaar nog steeds geen Nederlands kan.

Het is jammer om Dance Dance Dance te zien gaan, zegt hij. “Making this announcement is bittersweet. I’ll miss the show, but I’m happy for Jan Kooijman and I wish him only the best on the jury. As for me, I have a few NEW & EXCITING shows on the fast track at RTL… to be announced soon!

Kooijman ziet het vooral als een hele leuke uitdaging. “Ze hebben serieus overwogen om de titel nu te veranderen in ‘Jance Jance Jance’ 😉 Alle gekheid op een stokje: met plezier kan ik bevestigen dat ik dit seizoen plaats zal nemen in een jurystoel van Dance Dance Dance.”

Dank Dan Karaty voor je vriendelijke woorden. Ik ga mijn best doen om je waardig op te volgen. Na vorig jaar al te hebben mogen genieten van de danskunsten van BV’s in Dancing with the Stars Vlaanderen, mag ik nu ook de BN’ers een hart onder de riem steken in DDD. Ik kijk er naar uit!

SBS 6 maakte onlangs al bekend welke bekende Nederlanders er mee doen aan het nieuwe seizoen van Dance Dance Dance. De première is in het najaar.

Foto: RTL, NPO
31 Reacties op “Dan Karaty weg bij DDD, Jan Kooijman volgt hem op”


 1. Ricardo

  MC

  Dan kan wel degelijk Nederlands, alleen mag hij dit niet van RTL doen tijdens tv-programma’s of tegen de pers.

 2. NPO kijker

  Ik kan uren kijken naar die rechterfoto. Yummie!!

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Uitstekende keuze. Er was niemand anders om te jureren.
  En Jan Kooiman heeft overal verstand van.
  Of het nu over een verbouwing of over een danswedstrijd gaat.
  Jan is de man.

  We zijn benieuwd waar deze veelzijdige duizendpoot straks nog meer opduikt.

 4. Rambo

  Jan Kooijman is ook niet vies van een commerciële schnabbel hé? Hij verruilde in 2015-2016 RTL voor KRO-NCRV en heeft gedacht het daar wel even te gaan maken. Ik vind dat je dan ook vol moet gaan voor de publieke omroep of definitief teruggaan. In die drie jaar dat hij bij KRO-NCRV zit heeft hij deelgenomen als kandidaat aan It Takes 2 (RTL4), jurylid geweest in de SBS6 flopshow (DanceAsOne) en nu dus jurylid in DDD. Daarnaast ook nog jurylid geweest in DWTS België. Onbegrijpelijk dat KRO-NCRV dit ook toelaat want je kan nou niet echt zeggen dat hij trouw is aan zijn omroep.

 5. jomari

  @ Ricardo
  8.44

  Ja, Dan spreekt inderdaad Nederlands, RTL vindt het interessanter lijken
  als hij Engels spreekt.

 6. Ray

  Nou, daar wordt het programma niet bepaald beter van. Vond het best aardig ondanks de presentatie (eerst die hysterische Jandino, later die gladde egotripper Tan) en dat verwijfde ventje Timor in de jury, maar nu sulletje Jan Kooijman erbij wordt een beetje teveel van het slechte.

 7. boris

  niemand die het verschil ziet

 8. Klaasje v

  Het programma hoorde bij Dan of andersom.. Dat krijg je als je wel het programma weghaalt en niet de bijbehorende presentator. Ik vrees voor de kijkcijfers.
  En die eeuwige opmerkingen over Dan,s taalgebruik zijn best sneu onderhand. Wat een gezeur. Hij is paar weken per jaar in Nederland voor de programma’s. En n slecht sprekend jurylid met n dik accent is ook niet om aan te horen. Hij kan zich beter in t Engels uiten en is voor iedereen te volgen.

 9. Sven L.

  Karaty gaat World Of Dance doen voor RTL.

 10. Bart

  Elke keer als je denkt het kan niet erger bij Talpa wordt het toch weer wel erger. Jan Kooijman was vroeger goed in ballet en was niet het lelijkste jongetje van de klas maar verder heeft deze man echt 0 talent en 0 gunfactor van het publiek. Van bekende Nederlanders met 0% gunfactor had Talpa er al een stuk of 20 in huis (gehaald) men dacht dan kan Jan er ook nog wel bij. Beste John, zou in het kader van het wegkapen van presentatoren de eerst volgende keer gaan voor Ruben Nicolai, Tijl Beckant en Lieke van Lexmond. Dan weten we zeker dat ze niet meer bij andere zenders opduiken en kunnen we daar met een gerust hart naar blijven kijken.

 11. Triii

  @Ricardo
  @jomari

  Bij MC zijn ze gewoon achterlijk. Iedereen die Karaty in jury’s ziet — en dat doen ze bij een mediasite als deze — kan gewoon zien dat hij Nederlands begrijpt. Aan zijn gezicht kun je zien hoe snel hij het oppakt en dat is vaak al voordat hij de vertaling in zijn oor hoort.

 12. Jacob

  Heb het al eerder geschreven, jammer dat het programma bij RTL vertrekt. Ik keek er altijd graag naar, maar zal het bij SBS Flop zeker niet meer kijken en zeker niet met die enge Jan in de jury.

 13. Joep

  Laat die Mol aub die oude Lama’s onder contract zetten.
  Humor dat 15 jaar geleden echt heel leuk was hoor.
  Zet die gasten in de jury. dan hoeven die in het ieder geval niet meer op de andere zenders.

 14. Edwin

  Karaty, Kooijman, whatever.
  Dance Dance Dance, de zoveelste Talpa flop, flop, flop.

 15. Edwin

  Triii, Karaty is achterlijk.
  Hij spreekt echt niet 1 woord Nederlands.

 16. Lieke van Lexmond Lover

  Dan Karaty is niet meer welkom omdat hij geen Nederlands praat dit bevestigd sbs 6 / Talpa

 17. Klaasje v

  Bevestigd moet zijn bevestigt met een T.

  Als je dan al commentaar hebt op iemands Nederlands….eerst ff hand in eigen boezem steken.

 18. bastiaan

  Laat die eikel eerst eens Nederlands gaan praten! als je hier wilt werken

 19. Edwin is dеbiel

  @Edwin

  Ik heb hem dit seizoen van HGT toch echt “ja” horen zeggen. En kоm nou niet zеiken dat dat maar één woord is, want jij zei letterlijk “niet 1”. Jаmmer voor je, flapdrоl.

 20. Edwin

  13:02, dat was ‘ya’ en is US slang voor ‘ja’.
  Even langsgaan bij Schoonenberg, ouwe.

 21. Edwin is dеbiel

  Goed dat je nog even bewijst hoe debiel je bent. Niet toegeven, maar gewoon met een kul-‘argument’ komen. Hij heeft bij de nonnen in Vught Nederlandse les gehad. Kost duizenden euro’s. En dan beweren dat hij niet één woord Nederlands spreekt? Laat je nakijken. Had ik al gezegd dat je debiel bent?

 22. Mediaset

  Edwin is inderdaad een debiel.

 23. Edwin

  13:59, er mankeert – minimaal – iets aan je oren. Karaty zei: ‘i love’, niet ‘alaaf’ zoals jij dat verstond. En dus is ‘Vught’ niet van toepassing. Was wel de intentie, is nooit doorgegaan.
  Nogmaals: Karaty spreekt niet 1 woord Nederlands.

 24. Edwin is dеbiel

  O, ben jij even grappiiiig! Gewoon dom volhouden zoals je voorbeeld Trump.

 25. Edwin

  17:03, ik weet gewoon hoe het zit.

 26. @Edwin

  Wat maakt het uit dat jij weet hoe het allemaal zit? Kom je daarvoor hier op deze site? Niets inhoudelijks en niet toe te voegen alleen maar anoniem roeptoeteren en zeggen dat anderen het niet weten en jij wel. Daarbij doen alsof je in de tv wereld werkt terwijl dat niet zo is. Dat laatste hoeft ook helemaal niet maar doe gewoon normaal dan.

 27. Mireille

  @19.10 – wat een vreemd commentaar… een beetje zuur, een tikkeltje met jaloezie.
  Denk maar niet dat er hier geen mensen reageren die werkzaam zijn bij televisie.
  Je zou nog vreemd opkijken.

 28. Edwin is dеbiel

  @Mireille

  Hou toch op, mens! (Of ben je stiekem Edwin?) Die hele Edwin weet van toeten nog blazen. Ik ben letterlijk nog nooit in een land op vakantie geweest zonder dat ik gedurende mijn verblijf daar één of meerdere woorden van de landstaal had opgepikt. En dan zou Karaty, die nota bene niet even een weekje op vakantie is, maar hier al jaren tussen de Nederlanders in shows zit en deels in dit land WOONT, geen enkel woord Nederlands spreken? Wie dat serieus gelooft is echt te dom om te schijten.

 29. Edwin is dеbiel

  *noch

 30. Edwin

  20:32, je kunt er van alles en nog wat bijhalen: ordinaire krachttermen, nonnen in Vught, persoonsverwisselingen, vakanties, maar feit is dat Karaty niet 1 woord Nederlands spreekt.

 31. Mediaset

  Edwin loopt te trоllen, snap dat dan. Niemand is zo dom.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.