Matthijs van Nieuwkerk nieuwe presentator College Tour

Matthijs van Nieuwkerk is de nieuwe presentator van College Tour. Hij volgt Twan Huys op, die het programma vorig jaar inruilde voor zijn talkshowavontuur bij RTL. Dat meldt het AD op basis van goed ingevoerde bronnen. Hoewel Huys net is ontslagen bij RTL Late Night, zit een terugkeer bij de NTR er niet meer in. Hij is niet alleen vervangen in Nieuwsuur, maar nu dus ook in College Tour. “Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk neemt zijn rol als interviewer over“, is te lezen in de krant.

Met Van Nieuwkerk verhuist College Tour naar het hoofdpodium van de publieke omroep: NPO 1. Het programma zal op zaterdagavonden worden uitgezonden.

College Tour was in februari 2018 voor het laatst te zien. Huys heeft in het programma grote internationale beroemdheden geïnterviewd. Dat gaat Van Nieuwkerk nu doen, hoewel zijn Engelse taalvaardigheid lang niet zo goed is als die van Huys.

Huys maakte er eerder geen geheim van dat hij er niet blij mee zou zijn als College Tour zou terugkeren bij de publieke omroep. “Omdat het programma heel erg aan mij hangt en ik bij de totstandkoming van elke aflevering zeer nauw betrokken was“, zei hij eerder.

Huys deelt de formatrechten van College Tour met de NTR. Volgens het AD zou hij uiteindelijk toch toestemming hebben gegeven voor een vervolg zónder hem.

Het lukte de NPO vervolgens dé gedroomde nieuwe presentator over te halen in Huys’ voetsporen te treden: Matthijs van Nieuwkerk.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen