Chimène van Oosterhout krijgt niet betaald na RTL-klus

Chimène van Oosterhout is nu volop aan het werk als het nieuwe lid van de meidengroep Luv’, maar de afgelopen jaren was ze vooral druk met nietszeggende programmaatjes in de weekendprogrammering van RTL. Eén daarvan was Life is Beautiful, waar het er achter de schermen juist vrij lelijk aan toeging. Niet alleen Van Oosterhout, maar ook medepresentatrice Sophia de Boer niet zijn betaald voor hun diensten. En dat ligt volgens hen aan de producent van het programma.

De Boer heeft te horen gekregen niet meer te worden betaald. “Het is oplichting. Het probleem is dat heel veel vrouwen en meisjes niets liever willen dan met hun gezicht op televisie zijn. Dat ze vervolgens geen cent betaald krijgen, maakt ze dan niet uit.

Je ziet dat ook aan de presentatrices die het nu doen, meent De Boer. Ze doelt op Carolien ter Linden en Anne-Marie van Leggelo.

Van Oosterhuis heeft in tegenstelling tot De Boer een advocaat in de arm genomen. “Ik heb een advocaat ingehuurd en uiteindelijk wel betaald gekregen“, reageert zij. “Dat is helemaal niet prettig om te moeten doen en een advocaat kost natuurlijk ook gewoon geld. Ik wil het er eigenlijk ook liever niet meer over hebben.”

Producent Michael Bakker stelt dat hij de dames ‘altijd netjes en tijdig betaald’ heeft. “Ik snap niet waar dit vandaan komt. Of misschien ook wel. Ze zijn op een gegeven moment afgeserveerd bij Life is Beautiful, in overleg met RTL. Ze voldeden niet meer aan de hedendaagse kwaliteitseisen voor presentatrices. Er zit kennelijk oud zeer dat ze met deze verhalen komen. Het is een lachertje.”

Het Story-artikel ‘RTL-presentatrices niet betaald!’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Veronica

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen