Chimène van Oosterhout krijgt niet betaald na RTL-klus

Geplaatst op zo 03 mrt 2019 om 13:00

Chimène van Oosterhout is nu volop aan het werk als het nieuwe lid van de meidengroep Luv’, maar de afgelopen jaren was ze vooral druk met nietszeggende programmaatjes in de weekendprogrammering van RTL. Eén daarvan was Life is Beautiful, waar het er achter de schermen juist vrij lelijk aan toeging. Niet alleen Van Oosterhout, maar ook medepresentatrice Sophia de Boer niet zijn betaald voor hun diensten. En dat ligt volgens hen aan de producent van het programma.

De Boer heeft te horen gekregen niet meer te worden betaald. “Het is oplichting. Het probleem is dat heel veel vrouwen en meisjes niets liever willen dan met hun gezicht op televisie zijn. Dat ze vervolgens geen cent betaald krijgen, maakt ze dan niet uit.

Je ziet dat ook aan de presentatrices die het nu doen, meent De Boer. Ze doelt op Carolien ter Linden en Anne-Marie van Leggelo.

Van Oosterhuis heeft in tegenstelling tot De Boer een advocaat in de arm genomen. “Ik heb een advocaat ingehuurd en uiteindelijk wel betaald gekregen“, reageert zij. “Dat is helemaal niet prettig om te moeten doen en een advocaat kost natuurlijk ook gewoon geld. Ik wil het er eigenlijk ook liever niet meer over hebben.”

Producent Michael Bakker stelt dat hij de dames ‘altijd netjes en tijdig betaald’ heeft. “Ik snap niet waar dit vandaan komt. Of misschien ook wel. Ze zijn op een gegeven moment afgeserveerd bij Life is Beautiful, in overleg met RTL. Ze voldeden niet meer aan de hedendaagse kwaliteitseisen voor presentatrices. Er zit kennelijk oud zeer dat ze met deze verhalen komen. Het is een lachertje.”

Het Story-artikel ‘RTL-presentatrices niet betaald!’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Veronica
21 Reacties op “Chimène van Oosterhout krijgt niet betaald na RTL-klus”


 1. Jaap

  Chimene van Oosterhout zit nu wel het zogenaamde slachtoffer te spelen, maar kan nu al voorspellen dat Luv een dame binnen heeft gehaald waarbij Patty Brard een zoet engeltje bij lijkt.
  Chimene gaat Luv, en vooral Marga Scheide veel problemen veroorzaken.
  Marga kan niet meer gaan rommelen met inkomsten van optredens.

 2. Mediaprak

  Google “Michael Bakker” en je komt in de wondere wereld van vage producenten en zgn ‘gesponserde tv programma’s’ van Tenfold via Radio 192 tot Astro TV.

 3. L.

  Die Michael Bakker noemt zichzelf televisiemaker, zanger, entertainer, presentator, regisseur en nog veel meer. Volgens mij is zo’n man niet te vertrouwen.

 4. Remi

  … Mentaal-beperkte José Hoebee heeft vanaf eind jaren ’70
  van de vorige eeuw avond aan avond in kroegjes diep in de provincie
  haar Luv-dingetje gedaan … samen met Patty en Marga.

  Nu, 2019 inmiddels, doet ze het nog steeds … moet wel ;)
  Marga Scheide loopt hélemaal binnen, met Luv …

 5. Trump.

  Luv is verleden tijd laat rusten.

 6. Jaap

  @Remi: valt wel mee…Marga Scheide loopt helemaal niet binnen want ze heeft hoge kosten voor een ex-manager die ze moet afbetalen.
  Maar ze heeft tot nu toe wel zo gerommeld met de boekhouding dat zij het meeste geld van iedereen krijgt.
  Marga Scheide is een ordinaire, gewetenloze dief, aldus voormalig producer Hans van Hemert.
  Klopt overigens wel, Jose Hoebee is de arme sloeber van het groepje die rond moet komen met een uitkering.

 7. Roen

  In het verleden werden de studio items van het programma opgenomen bij mijn werkgever (destijds). Na weken filmen waren op een ochtend alle lampen die ze opgehangen hadden (en die dus doordeweeks gewoon bleven hangen) verdwenen. Er waren voor duizenden euro’s aan onbetaalde facturen die Bakker maar niet betaalde. Uiteindelijk is er, na een gang naar de rechter een bedrag betaald maar nooit de volledige. Dit verhaal (en het verhaal in de Story) kan dus prima kloppen.

 8. Gemma van Eck

  Binnenkort weer vuurwerk bij Luv.2 tegen één.En José?Die kruipt weer in de slachtofferrol.Marionet van Marga.Ik zou geen stuiver uitgeven voor die DDD .3 domme dames.

 9. Norvo

  “Ze zijn op een gegeven moment afgeserveerd bij Life is Beautiful, in overleg met RTL. Ze voldeden niet meer aan de hedendaagse kwaliteitseisen voor presentatrices.”

  Wat een vals-subtiele manier om te zeggen dat ze gewoon te oud werden.

 10. Yeah

  Je kon het ook niet echt werken noemen..

 11. Chiel

  ”Ze voldeden niet meer aan de hedendaagse kwaliteitseisen voor presentatrices. Er zit kennelijk oud zeer dat ze met deze verhalen komen. Het is een lachertje.”” Trieste reactie…

 12. Paulus uit de lucht

  Dat mensen zoals Michael Bakker nog altijd in de Hilversumse media rondlopen is heel bijzonder.

 13. Meneer Kaktus

  Ik ga het weekend uitzwaaien en doe dat in stijl: door Virgien ongenadig door de caravan te jagen. Welterusten.

 14. Kijkerz

  Hoe is het mogelijk dat deze man maar door kan blijven gaan? En daarom steeds maar bij de rechter bakzijl haalt? Gewoon stoppen als ik hem was.

 15. Ivo N.

  Deze man kan zingen zoals ik alleen kan… Kijk een van zijn spetterende optredens hier: https://www.youtube.com/watch?v=g4A6m_iWQWs

 16. Kijkerz

  Ivo N.
  Alles maar dan ook alles is fout aan dit ‘optreden’….zeldzaam..

 17. Sven L.

  @ Ivo hahahaha

  Lijkt wel n verloren broer van George Baker.. hij heeft zn naam al mee ;)
  Wat een vreselijk optreden overigens. Die kleding, de presentatie.

 18. Smulpaap

  Hahaha Ivo!!! N nekschot

 19. Geert

  GEWELDIG – IVO!! Dat je dit gevonden hebt- de kwaliteit van dit optreden is al net zo goed als die flut programma’s die de man “maakt” vergelijk Chinese rommelprodukten… zonde van de energie & weggegooid geld…

 20. Anja

  Mijnheer Bakker zingt geloof ik Engels ( waarom klinkt het dan als Chinees )

 21. Tinus Toneel

  Dit is toch van dat productiehuis waar medewerkers beginnende producenten een gouden ring voorhouden en afschepen met gestolen formats, kleine lettertjes in contracten en een naaistreek? Ik heb in de wandelgangen gehoord dat er daar een medewerker rondloopt die in zijn huwelijk een scheve schaats schaatste met iemand die een nieuw productiehuis wilde beginnen, er voor 25K in ging en geen cent daarvan betaald heeft gekregen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.