Catherine Keyl: ‘Als ik Twan Huys was, was ik ingestort’

Catherine Keyl zou zijn ingestort als ze mee had gemaakt wat Twan Huys het afgelopen halfjaar heeft meegemaakt. Dat zegt de tv-dinodiva vandaag in haar column in De Telegraaf. Keyl maakte vroeger de dagelijkse talkshow Catherine op RTL 4, waar maar liefst een miljoen mensen naar keken. Vanwege ruzie tussen de sponsor en de zender ging de stekker eruit. Ze vond het lastig om dat een plekje te geven, maar realiseert zich dat het niets is bij wat tv-sterren nu meemaken.

Er is namelijk één heel groot verschil met vroeger, aldus La Keyl. “Ik kom uit de tijd dat er nog geen (anti)sociale media waren. Publiekelijk op een schavot gezet worden was er niet bij.

Huys is wel op een schavot gezet, zegt ze. “Nu ik zie wat er met Twan Huys gebeurd is, weet ik zeker dat ik dat mentaal niet zou hebben overleefd.

Voor Keyl volgden er nog andere programma’s. Maar: “De wond van het weggestuurd worden, heeft heel lang nodig gehad om te helen.”

Toch is het volgens haar goed dat Huys van de buis is gehaald. “Mijn tenen kromden ook als ik naar RTL Late Night keek. Een soort van statige prinses Beatrix, waar ik bewondering voor heb, die ineens smartlappen gaat zitten zingen in het café. Het was niet te doen. Goed dat het lijden beëindigd is.”

Een paar jaar geleden onthulde Keyl dat ze jarenlang last had van diarree-aanvallen door de spanning die het tv-maken met zich meebracht.

De Telegraaf-column van Catherine Keyl kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen