BNNVARA verder met Thierry-bashing in Even Tot Hier

Het bashen van Thierry Baudet op de avond voor de Provinciale Statenverkiezingen in De Wereld Draait Door heeft niet zo goed uitgepakt voor BNNVARA: Forum voor Democratie is de grootste partij van het land geworden. De omroep probeerde het leed zaterdagavond te verzachten in Even Tot Hier, de opvolger van De Kwis. Niels van der Laan en Jeroen Woe zetten ijverig uiteen dat de winst van Forum eigenlijk wel meevalt, om Baudet tot slot uit te schelden voor ‘zak’.

Niels en Jeroen, die onlangs in DWDD bekenden heel erg links te zijn, proberen het succes van Forum te downplayen. “Ja, natuurlijk: hij is de grootste partij. Maar hij is wel de kleinste grootste partij ooit“, legde Niels uit.

Jeroen: “Als Wesley Sneijder op bezoek gaat bij de smurfen, dan lijkt hij inderdaad groot, maar hij is nog steeds wel erg klein.”

Niels: “Het betekent dus dat 85 procent van de mensen níet op hem heeft gestemd, dus een aardverschuiving… Het is vooral een zetelverschuiving.”

Ik las ook ergens dat rechts oprukt, maar dat is ook niet waar“, zei Jeroen. Hij wees op het feit dat de combinatie VVD, CDA, PVV en FVD in twee jaar tijd juist stemmen heeft verloren. Opgelucht ademhalend: “Dus rechts is in zijn totaliteit iets kleiner geworden.”

Daarop besloot Niels om Baudet uit te schelden. “Dus eigenlijk zijn alleen de poppetjes anders. Eerst werd het Fortuyn, toen Verdonk, toen Wilders en nu is het Baudet, maar het is eigenlijk gewoon oude wijn in een nieuwe zák.”

Woe vreest dat we nog lang niet van Forum af zijn: “Misschien valt het mee, misschien ook niet, maar we zullen aan hem moeten wennen, want van die uil zijn we nog lang niet af.”

Lees ook: Jinek-tafel uit felle kritiek op DWDD’s Thierry-bashing (vrijdag)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen