BNNVARA verder met Thierry-bashing in Even Tot Hier

Geplaatst op Sun 24 Mar 2019 om 11:00

Het bashen van Thierry Baudet op de avond voor de Provinciale Statenverkiezingen in De Wereld Draait Door heeft niet zo goed uitgepakt voor BNNVARA: Forum voor Democratie is de grootste partij van het land geworden. De omroep probeerde het leed zaterdagavond te verzachten in Even Tot Hier, de opvolger van De Kwis. Niels van der Laan en Jeroen Woe zetten ijverig uiteen dat de winst van Forum eigenlijk wel meevalt, om Baudet tot slot uit te schelden voor ‘zak’.

Niels en Jeroen, die onlangs in DWDD bekenden heel erg links te zijn, proberen het succes van Forum te downplayen. “Ja, natuurlijk: hij is de grootste partij. Maar hij is wel de kleinste grootste partij ooit“, legde Niels uit.

Jeroen: “Als Wesley Sneijder op bezoek gaat bij de smurfen, dan lijkt hij inderdaad groot, maar hij is nog steeds wel erg klein.”

Niels: “Het betekent dus dat 85 procent van de mensen níet op hem heeft gestemd, dus een aardverschuiving… Het is vooral een zetelverschuiving.”

Ik las ook ergens dat rechts oprukt, maar dat is ook niet waar“, zei Jeroen. Hij wees op het feit dat de combinatie VVD, CDA, PVV en FVD in twee jaar tijd juist stemmen heeft verloren. Opgelucht ademhalend: “Dus rechts is in zijn totaliteit iets kleiner geworden.”

Daarop besloot Niels om Baudet uit te schelden. “Dus eigenlijk zijn alleen de poppetjes anders. Eerst werd het Fortuyn, toen Verdonk, toen Wilders en nu is het Baudet, maar het is eigenlijk gewoon oude wijn in een nieuwe zák.”

Woe vreest dat we nog lang niet van Forum af zijn: “Misschien valt het mee, misschien ook niet, maar we zullen aan hem moeten wennen, want van die uil zijn we nog lang niet af.”

Lees ook: Jinek-tafel uit felle kritiek op DWDD’s Thierry-bashing (vrijdag)

Foto: BNNVARA
82 Reacties op “BNNVARA verder met Thierry-bashing in Even Tot Hier”


 1. Tjep

  Aanstellerij van M.C.

  Dit was gewoon satire, geen bashing.
  De rest werd ook op de hak genomen

 2. Gerrie Beukhof

  Hahaha in enkele uren is hun theorie alweer ingehaald door de werkelijkheid:
  https://www.geenstijl.nl/5146874/peilings-26-zetels-voor-thierry/
  Samen met de PVV 36 virtuele zetels, dat is 25% van de bevolking. Een op de vier klinkt toch net even anders dan 15% he jongens

 3. Wilhelm

  En kom er maar in rechtse huilies…

  Want over links mogen wel grappen gemaakt worden, maar kom vooral niet aan rechts

 4. age

  Vrijheid van meningsuiting ja, maar kom niet aan Thierry ?
  Want Pim…?

 5. Jan Hambon

  Correcte analyse. Verder onderschat je de kiezer enorm door te veronderstellen dat mensen op fvd stemmen vanwege wat bashen in een tv programma, er is wel meer aan de hand.

 6. Gerrie Beukhof

  Gisteren werd in Amsterdam al op grote schaal opgeroepen Baudet dood te schieten.
  https://www.youtube.com/watch?v=XrMTLz4Adu0
  De linkse mensen hebben alles geleerd over de jaren 30, maar over het gedemoniseer en de daaropvolgende moord op de vorige rechtse leider hebben ze niets geleerd.

 7. Wateenbeestenboel

  Er is wel een hoop Thierry bashing in Nederland ja, maar daar vraagt Thierry ook wel om. Met zijn narcistische aura die hij graag aan Nederland laat ziet, maakt hij niet iedereen blij. Ik denk dat FvD nog groter zou kunnen worden als ze een sympathiekere partijleider zouden hebben.

 8. Sjaak Swart

  Als je dat al bashing noemt…. Volgende keer is er weer iemand anders aan de beurt.

 9. Betty

  Wel leuk te horen in de uitzending dat Baudet de gaskraan in Oost Groningen niet wil dicht draaien, maar daar wel de meeste stemmen heeft gekregen.

 10. Gerrie Beukhof

  @Betty
  Politiek gaat over inzichten, inrichting van de maatschappij, rol van de staat en idealen en vergezichten. Politiek gaat niet alleen over bij welke partij je het beste persoonlijke voordeeltje kan krijgen.
  Tenminste dat hoop ik altijd.

 11. BoerinBert

  Hh grappig. Ja rechts, humor hoort ook bij het leven. Luister maar naar Thierry

 12. oijoepio

  Geen bashing, gewoon satire, cabaret. N.B. Freek de Jonge werd ook flink aangepakt. Wat een trieste, tendentieuze haatsite is dit geworden zeg.. :-(

 13. jan

  Ah, deugende staatshumor van de Vara. Wordt tijd dat de geldkraan wordt dichtgedraaid voor deze haatzaaiende linkse pl3urisbende

 14. Jacq

  @oijoepio
  Maar niet gedurende de hele uitzending zoals in geval van Baudet.
  Het was weer een trieste bedoening van de deugmensjes!

 15. S. Stokvis

  Wel gekeken naar die deugmensjes dus Jacq…. gelijk heb je hoor

  Leuk programma toch?

 16. oijoepio

  Ach lazer toch op Jacq met je deugmensjes? Helemaal zelf bedacht dat woord? Knap hoor!

  P.S. Heb je eigenlijk wel gekeken? Ik heb een hele andere uitzending gezien.

 17. Woi!ter

  De druiven zijn zuur voor die linkse rakkers…..

 18. JohanV

  Goedkoop amusement van de laagste plank! Succes ermee.

 19. Alex van weelderen

  Haha, heel goed dit. Ik word zo langzamerhand wel een beetje moe van die totale meltdown bij al die anti-democratische extreemlinkse mensjes.

 20. T. Hiddema

  En ik maar denken dat links geen humor had, maar zo te lezen heeft rechts geen humor

 21. Roland

  Deze vorm van ‘bashing’ (voor zover je het bashing kan noemen) vind ik wel grappig. een stuk intelligenter dan menige column of spotprent in de Volkskrant.

 22. Remi

  https://thefireonline.com/de-haat-hofhouding-van-dwdd-is-moe-uitgeblust-en-kan-niet-meer/

  Snel Tweede Kamer verkiezingen … !!

 23. Tim

  @Gerrie

  26 van de 150 TWEEDE KAMER zetels is 17%.
  Inderdaad inmiddels iets hoger dan 15%, maar zeker geen derde.

 24. Het volk moet gewezen worden op de realiteit van een sprookjesverteller zonder inhoud

  Geweldig programma van Niels en Jeroen.

  De stemmers op FvD zal de ogen geopend moeten worden over de fout die zij begaan lijken te hebben. Met en cabareteske onderbouwing de kijker laten zien wat er mis kan zijn met deze partij en haar narcistische leider is alleen maar prettig.

  Een partij zonder programma maar alleen met loze oneliners die het boze kiezersvolk manipuleert met de missie dat het allemaal beter zal komen met haar sprookje, moet gefileerd worden zonder kwaadaardige te zijn.

  Het was grappig, cabaretesk en leerzaam voor de kijker.

  Hulde aan Niels en Jeroen.

 25. Bart

  Satire is iets anders dan wat van der Laan en Woe bedrijven. Als je alles en iedereen op de hak neemt is het hartstikke leuk. De mening van de cabaretiers doet er helemaal niet toe en die verkondigen van der Laan en Woe maar wat graag. Zij zitten in echt zo’n (links) theatercircuitje waar ze allemaal de zelfde mening hebben en ook nooit open staan voor een andere mening of geluid.

 26. gerdien

  Zeker net zoals de MC niet gekeken, hè Bart? Of met je vingers in je oren want er hoeft maar een afbeelding van Baudet in beeld te komen en jij weet al hoe laat het is: gaan ze weer bashen. demoniseren, blablabla. En daarom kijk jij ook zodat je daar weer over kan zeuren en klagen. Vermoeiend, hoor dit soort types.

 27. Van nul tot nu

  Eerst had je Lenin, daarna Stalin en Mao, toen Rosenmöller en Duyvendak, hun kindje Volkert, een tijdje Chavez en nu Jesse Klaver: oude wijn in nieuwe zakken.

 28. Arie

  De VARA is een Zeer onbeschaafde omroep
  Freek de jonge, waar geen hond meer naar kijkt verpest het boekenbal terwijl gij nog nooit een boek geschreven heeft
  Maar die geretardeerde man kwam er wel gratis in met echtgenote
  Voorlopig is Baudet 4 jaar de baas in de 1e kamer
  De VVD krijgt de rekening omdat het een linkse partij onder dure is geworden , als ex VVD er heb ik dit zien aankomen en zal die club nooit meer stemmen
  Rutte heeft die partij haar liberale beginselen verraden. VVD ers succes met
  Zo’n leider!!

  ,

 29. Geronimo

  Links werkt niet. Ze hebben nu decennia achtereen vitale posities in de maatschappij bekleed. Mag de kiezer dan een keer evalueren? Mag dat?

 30. gerdien

  @geronimo: je bedoelt zeker de linkse VVD of de uiterst linkse CDA? Dat zijn namelijk de partijen die Nederland al decennia lang achter elkaar regeren.

 31. oijoepio

  @Arie: Probeer voortaan voor je onbenullige en domme dingen gaat roepen je even te verdiepen in de materie waarover je iets wilt zeggen. Via internet en Wiki en zo, maar misschien is dat te modern en ingewikkeld voor je.

  Bibliografie (moeilijk woord, ik weet het) Freek de Jonge:

  1987: Zaansch Veem
  1990: De Brillenkoker
  1991: Neerlands Bloed
  1993: Opa’s Wijsvinger
  1995: De Rode Draad
  2000: De Hoekvlag
  2004: Door de Knieën
  2004: Leven na de Dood
  2006: De Toeschouwer
  2017: Reikhalzend verlangen

 32. Godefroy France

  De groene Khmer zet groot in, oppergod Yasser ziet dat het goed is, nog enkele fossielen weten te strikken voor het flyeren.
  Freek, als chef-flyer, aan Chabots, Umbertos, Sylvanas en utrechtse geleerden geen gebrek binnenkort in dit theater!

 33. aammehoela

  Het grootste verschil tussen PVV en FvD. Kiezers op de PVV durfden er niet voor uit te komen, nu moet je jezelf verdedigen als je niet op de FvD heb gestemd.
  Kwam ik gisteren zelf achter. Verbijsterend dat je je het kwalijk wordt genomen dat je niet op de FvD heb gestemd. Neen, dat heb ik niet gedaan en zal ik ook nooit gaan doen. Daarom kun je het met sommige punten eens of deels eens zijn. Ik heb op deze site meerdere malen aangegeven dat het gevaar van de islam een naam heeft: salafisme. Nieuwsuur en Een Vandaag hebben daar meerdere reportages aan gewijd, jawel de linkse NPO dus. Maar het grootste struikelblok is het klimaat. Als 97% van de klimaatwetenschappers dit onderschrijft en je hebt de arrogantie om die allemaal aan de kant te zetten en te bestempelen als onzin dan ben je mijn stem dus kwijt. Als je wetenschappelijk bewijs op deze manier negeer dan betekent het dus dat je, naast te arrogant zijn, je eigen mening op wilt leggen en een andere mening niet accepteert. Vandaar dus Forum voor Dictatuur.

 34. Mick

  Blablabla, zo doorzichtig die activistische omroepen. Wie trapt er nog in. Enkel dommeriken of mensen die het er gewoon mee eens zijn.

 35. Herman Hoogsteder

  Onbegrijpelijk dat hier mensen naar kijken.

 36. Godefroy France

  Nederland, heb net de optocht in adam gezien, alle bruinhemden verzameld in optocht, nu dus echt de jaren 1930 Judenrein, “als je Thierry wil vermoorden zeg dan paf” is het nieuwe clublied, alle schaamte voorbij!!!!!

  Godverdegotver,,,,Geert Wilders staat voor veeeel minder al jaren voor de rechter!!!

  Waar liggen nu de voorgedrukte formulieren ???????????????????????

 37. Mark van Dale

  Bashing? Mag humor ook al niet meer?

 38. Geronimo

  @gerdien Ik dacht zelf meer aan rechters, ambtenarij, onderwijs en media. Dat verschiet allemaal niet zo snel van kleur.

 39. Donald Dumb

  Satire van toppniveau.
  Ach volgende keer is Rutte misschien aan de beurt of Thieme.
  En ja vrijheid van meningsuiting he. Vd Laan en Woe maken daar ten volle gebruik van. Met dank aan o.a. Geert Wilders…

 40. anoniem

  Tja, meneer Baudet heeft in zijn overwinnigsspeech zo ongeveer alle Nederlanders gebashet die niet op hem gestemd hebben.

  De repliek ben ik niet verbaasd over..

 41. Wijze van Zion

  Gorbatsjov eind jaren ’80 :
  “Wat wij proberen af te breken, bouwen jullie op !” ….

 42. Don

  Wat een zielig volk zeg!

 43. aammehoela

  Climate change is an hoax, aldus Trump en Baudet. Momenteel de ellende in Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Terwijl de Aussies met droogte en in het noordwesten met veel stormen en grote neerslagsommen te maken hebben en weer gaan krijgen. In Kenia is het op sommige plaatsen record-droog. En zo kun je doorgaan. Dit kwam ik ook nog tegen:

  “Even zag het er naar uit dat de eilandenarchipel Spitsbergen de eerste te koude kalendermaand sinds november 2010 zou gaan registreren. Van 1 t/m 17 maart bedroeg het ‘voortschrijdend maandgemiddelde’ op het meetpunt Svalbard lufthavn -17,2 tegen normaal -15,7º. Vanaf de 18de is de kou echter aanzienlijk afgenomen: op de 20ste was het etmaalgemiddelde slechts -0,2º. Momenteel staat het voorlopig maandgemiddelde op -14,0º ofwel de 100ste opeenvolgende maand met een afwijking boven normaal lijkt onontkoombaar.” Te vinden op de site van weerman Jan Visser.

 44. De uil van minerva

  LPF was ook eens ineens heel groot., eventjes. PVV ook, eventjes …nu is FVD aan de beurt, gelukkig maar eventjes.

 45. Guustaaf

  Ik heb zelf ook op FVD gestemd ,maar vond dit programma gewoon amusant hoor ,die hele politieke kliek werd op de hak genomen, Freek de Jonge werd er ook bij betrokken,Ik vond niet dat ze nou echt de Heer Baudet aan het bashen waren.

 46. robb

  Onze rechtse vrienden kunnen niet tegen kritiek ,de berekening op de foto is afkomstig van het rechtse een vandaag van afgelopen donderdag ,ze zetten het cda er tussen als rechtse partij dat klopt niet meer ze worden weer midden partij met bv Hugo de Jong als leider word het echt een midden partij.

 47. Ron

  Vind dat nieuwe programma van de twee nog niet echt uit de verf komen waar het bij De Kwis wel goed ging gelijk al vanaf het begin. Alleen kwakkelde het behoorlijk richting het einde van de seizoenen wel qua scherpte. En eigenlijk zie je dat nu nog steeds terug. Het is te langdradig, ook dat ‘musical’ aspect wat steeds terug komt is vermoeiend waardoor het tergend traag oogt.
  Nee, Arjen Lubach staat nog huizen hoog boven deze twee wat mij betreft.

 48. Zie ik daar nou een slotje in de adresbalk?

  Onschuldig cabaret, moet je tegen kunnen. Beter haatzaaiende demonatranten aanpakken, al begrijp ik dat dat weinig met media te maken heeft.

  En ja, dat spitsbergen. Maand nr 100 in aantocht inderdaad. Een hele prestatie, wij zitten pas op 12. En toch kun je daar de aankomende decennia gewoon lekker blijven schaatsen, terwijl bij ons alleen waaghalzen met een ijspriem op zak roepen dat ze heerlihk hebben geschaatst op ijs mmet de dikte van een vel papier.

 49. Zie ik daar nou een slotje in de adresbalk?

  Een keer in de tig jaar uitgezonderd. R. I. P schaatstraditie.

 50. roevka

  Je kan zo hard schreeuwen als je wilt maar als je niet naar de ander wilt luisteren wordt je niet gehoord.

 51. b

  Satire dus maar helaas kent rechts dat woord niet en schiet gelijk weer in de verdediging . En ja , met de cijfers hebben ze gelijk . Rechts is wat aantal betreft aan het inzakken en daar doet de overwinning van Forum niets aan af. Het lijkt heel wat maar is in verhouding lang niet genoeg om het programma van Forum uit te voeren . Ik verwacht dat Forum voor het einde van dit jaar Baudet netjes naar de achterdeur begeleid want die jongen is als stemmen trekker gelanceerd maar in werkelijkheid snapt deze man er geen hout van. De echte baas is zakenman Henk Otten .

 52. @b

  Je hoopt dat dit gaat gebeuren maar het zal anders gaan lopen.

 53. Dij Enkletser

  Kom op zeg ,MC.
  een beetje Humor moet toch kunnen, zelfs over Thierry Baudet

 54. Finn

  Geweldig om al die mensen die donderdag praatten over “jankende linkse Nederlanders” nu helemaal over de zeik te zien omdat Baudet op een satirische manier op de hak wordt genomen.

  Komt er nog een keer een rechts satirisch programma ofzo?

 55. Ad

  Maandagavond vervolg bij de DWDD, Freek de Jonge uiteraard en de verdedigers van de cretologie op de demonstratie in Amsterdam van zaterdag. Ze zijn wel consequent.

 56. Francisco van Jole

  Hey, wat leuk dat de rest van Joop.nl hier ook is!

 57. gerdien

  @Geronimo: dat beeld is achterhaald. Ja, in bepaalde sectoren kom je bepaalde politieke voorkeuren eerder tegen maar dat heeft meer et maken met belangstelling en traditie en de hoogte van het salaris, niet met een vooropgezet plan om de boel te indoctrineren. In het bedrijfsleven kom je vooral VV’ders, de meeste medisch specialisten stemmen daar ook op, de agrarische sector meer CDA etc. etc. Ambtenaren en rechters voeren beleid uit dat is vastgesteld door gekozen politici.

 58. Theo Zummere

  @aamehoela: die dooddoener van “97% van de wetenschappers….” is al lang onderuitgehaald!
  Maar de klimaatwetenschappers die een andere mening hebben worden nooit uitgenodigd bij de DWDD. Men wil er niet naar luisteren omdat men bang is dat het inderdaad allemaal gewoon een CO2 hoax is!

 59. Lies

  Het ligt voor Jeroen en Niels zo voor de hand, het bashen van een rechtste politicus, een inkoppertje a la Freek de Jonge… zodat het voor de kijker nogal doorzichtig en geforceerd over komt. En dat is simpelweg niet grappig meer.

 60. anoniem

  Freek is een held.. :-)

 61. Robert J

  Walgelijk programma!!
  Typisch Vara grachtengordel gedreutel.
  Zo zielig.

  Een normaal denkend persoon prikt hier zo doorheen, zapt weg en komt nooit meer terug.
  Maar ja, dan vraag je ook wat van den geitenwollen sokken Hollander.

 62. Rollins

  anoniem
  Sun 24 Mar 2019 om 19:41
  .
  Dat zou ik ook anoniem zeggen.

 63. Lies

  @anoniem: Freek is oud en verbitterd, net als zijn collega Youp.

 64. anoniem

  @Lies: Tja, zuur word ik niet denk ik, maar ik hoop op die leeftijd nog zoveel energie te hebben.. :-)

 65. Lies

  @anoniem: het is je van harte gegund!

 66. kweetniet(alles)

  https://qz.com/1069298/the-3-of-scientific-papers-that-deny-climate-change-are-all-flawed/

 67. Henkie

  MC, dit heet cabaret en het was erg leuk! Er werd helemaal niet gebashed en als je dat toch vindt vermeld dan ook even dat Lilian Marijnissen een aantal keren op de slechte uitslag voor de SP is gewezen. En volgens mij is de SP links.

 68. Ox

  Stuk kreatiever als het standaard neo n azie-gedoe

 69. Theo Zummere

  https://www.climategate.nl/2018/01/97-is-eens-eens-opwarming-aarde/

 70. HDS

  Blijft walgelijk, die vooringenomen linkse media. Totaal geen oog voor wat er ECHT in dit land speelt. Gelukkig gaat Thierry de vloer met ze aanvegen. De dagen van linkse hobbys en de wegkijkende elite zijn geteld!

 71. Annoniemus

  Die twee zure klootzakken moeten is een (satirische ) uitzending maken over moslims , vluchtelingen en frauderende linkse politici en klimaatleugens !
  Daar kunnen ze 8 uitzendingen mee vullen !

 72. Tim H

  Alsof iemand BNN/VARA politiek nog serieus neemt. In de DDR werd de staatstelevisie door de burgers ook schouderophalend bekeken omdat die burger wel wist dat het alleen maar linkse propaganda was.

 73. Henk

  Nieuwe politiek beloven en dan een paar vastgoedjongens hun zakken laten vullen, dat hebben we eerder gezien.

 74. Erwin

  Fake news op Mediacourant is weer niet van de lucht. Het item viel erg mee en tegen satire moet je kunnen. Neemt niet weg dat de leider van FVD natuurlijk een omhooggevallen kletsprater is, die denkt het wel even allemaal anders te kunnen gaan doen. Nou, dan ken je Den Haag nog niet.

 75. Theo Zummere

  We moeten na kijken hoe hard de linkse VARA/BNN vriendjes moeten lachen als er grapjes gemaakt worden over de o zo vredelievende Islaaaaam…

 76. Sven L.

  Appels met peren vergelijking op de foto die bij het artikel hoort. Beetje slordig van de programmamakers ;)

 77. Hendrik Sihasulewanepatty

  De vara van de po moet gewoon worden ontmanteld en verboden worden. net als hun facistische broertjes van dat armzalige AFA clubje, hihiihihh.

 78. fvd

  Fvd is maar wat blij met al die aandacht ,maar dat snappen die zure fvd stemmers niet

 79. pieter baan

  Het probleem is dat het bij deze heren er erg bovenop ligt. Om Baudet uit te maken voor zak heeft niets met satire te maken maar enkel met eigen frustratie.

  Groen links laten ze consequent buiten schot bij hun programma´s. Geen toeval

 80. kidminnesota

  Ben benieuwd hoeveel kijkers hun lidmaatschap van VARA/BNN opzeggen. Ik had het graag willen doen, maar ben geen lid, nooit geweest. De liefde voor Jeroen en Niels is nu wel over, heb ze jaren met veel plezier gevolgd, maar dat dit zou gebeuren, daar was ik al bang voor. Wat jammer toch dat al die linkse rakkers zulke slechte verliezers zijn en niks, maar dan ook niks hebben geleerd van de gebeurtenissen van 2002. Toen liep er ook zo iemand rond die het op Pim gemunt had, meneer Spijkerman, hetzelfde wat nu gebeurd met Thierry. En straks als het te laat is, aan zijn graf met krokodillentranen staan en zeggen ,,maar zo hebben hebben we het niet bedoeld”. Bah, afschuwelijk, dit zijn pas echt een stelletje zakken.

 81. Theo Zummere

  Ik heb ook nog nooit een grap bij de VARA gehoord over desommetjes van rekenwonder Jesse Klaver (hij zat maar ‘n factor 10 fout)… En dan nog zeggen dat Thierry moet leren rekenen. Hahaha!
  https://youtu.be/YYs2rm38ObI

  Wat zouden ze gelachen hebben als Thierry of Geert zo’n fout gemaakt had!

 82. Wen van Diepen

  Ik zeg: Verkiezingen van de tweede kamer en snel. Het huidige kabinet heeft het vertrouwen van de kiezer al heel lang geleden verloren. Als Rutte verstandig is kondigt hij vandaag nog nieuwe verkiezingen aan. … Tja als Rutte zo verstandig is?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.