Eerste werkdag Peter als RTL-baas: Huys bij grofvuil

Geplaatst op ma 04 mrt 2019 om 11:30

Peter van der Vorst komt met een knaller binnen als de nieuwe programmabaas van RTL. Op zijn allereerste maandag als de contentdirecteur van het mediabedrijf zet hij late-night-ster Twan Huys bij het grofvuil. Er wordt niet langzaam afgebouwd, er komt geen melodramatische afscheidsweek à la Humberto Tan, maar na vanavond wordt zijn contract verscheurd en mag hij heel lang op vakantie. Oftewel: Van der Vorst gaat behoorlijk voortvarend van start als de nieuwe RTL-baas.

Het is best pikant dat Huys vertrekt op dezelfde dag dat zijn ontslag wordt aangekondigd. Kennelijk is het allemaal heel plotseling gegaan, stelt Niels Bruinsma, strategisch directeur van mediabureau Abovo Media, bij Adformatie.

Bruinsma baseert zijn vermoeden op het feit dat RTL 4 vanaf dinsdag geen actualiteiten meer heeft op de late avond, maar een of ander realityprogrammaatje. “Jammer dat ze niet al geanticipeerd hadden op deze onvermijdelijke stap, het lijkt dus inderdaad een vrij plotselinge beslissing.

Ook Qmusic-dj Domien Verschuuren denkt dat het flink onweert achter de schermen: “Wel erg benieuwd wat hier precies gebeurd is. Wie heeft er met z’n hand op tafel geslagen? Twan? RTL? Op maandag een laatste uitzending maken, meteen de stekker er uit. Oef, wat een verhaal.

Al met al lijkt Van der Vorst dus niet zo veel geduld te hebben als algemeen directeur Sven Sauvé, die sinds het vertrek van Erland Galjaard op de programmatoko heeft gepast.

Een late-night-talkshow is duur en al helemaal als er geen kip naar kijkt. Bovendien lag Huys ook niet zo goed bij Van der Vorst, die in het verleden zelf ook wel eens RTL Late Night heeft gepresenteerd.

Van der Vorst leverde vorig jaar felle kritiek op Huys toen hij publiekelijk lachte om de aanslag op het Telegraaf-gebouw. “Het is een beetje onhandig begin van Twan bij RTL op deze manier hè?”, sneerde hij.

Andere RTL-sterren die moeten vrezen voor Peter van der Vorst zijn Humberto Tan (zijn VTBL scoort twee keer zo slecht als Huys) en Robert Jensen (noemde Vorst onlangs een teringlijer).

Update 4 maart 14.00 uur – Volgens RTL is het besluit om Huys te ontslaan niet genomen door Peter van der Vorst. “Dit is een traject dat al langer liep. Maar we wilden, als we de knoop hadden doorgehakt, wel zo snel mogelijk duidelijkheid verschaffen. Dat hebben we nu gedaan“, zegt een woordvoerster tegen De Telegraaf.

Lees ook:
RTL Late Night met Twan Huys per direct van de buis (vanochtend)
BN’ers over ontslag Huys: ‘Sneu, maar onvermijdelijk’ (vandaag)

Foto: RTL
59 Reacties op “Eerste werkdag Peter als RTL-baas: Huys bij grofvuil”


 1. Tim20

  Positief dat Peter meteen met de borstel door RTL gaat

 2. Dennis

  Goede beslissing, hoe sneu ook voor Twan Huys. Op deze manier verder gaan heeft ook geen zin.

 3. Marc

  Dat doet Peter goed! Nu nog Carlo & Irene terug op de Zondagavond met Life & Cooking! 18:05 – 19:25 en weg met de RLT Boulevard weekend editie.

 4. Suomynona

  Toch grappig dat nu iedereen direct denkt dat Peter de stekker uit het programma getrokken heeft, terwijl de kans groot is dat dat eerder al is beslist. Maar ja, slim gezien vanuit RTL, want nu denkt iedereen meteen dat er met de nieuwe baas direct actie wordt ondernomen.

 5. André

  Weinig kijkers zullen treuren als Tan en Jensen volgen. Liefst nog deze week!

 6. PeterVR

  @Tim20 Ja, maar zonder plan. Alleen met de bezem ergens doorheen werkt niet. Er moet meer gebeurd zijn waardoor vanavond meteen de laatste uitzending is. Anders toont het eerder Peter’s onkunde aan. Ruimen om het ruimen heeft geen zin. Je had het ook netjes kunnen laten afronden totdat het plaatsmaakt voor de zwakste schakel. Of een andere oplossing die doordacht is.

 7. NatteNel

  Goed gewerkt Peter, de eerste meuk is van de tv gepleurd 👍nou die andere talentenmeuk nog even deleten dan ben je de beste …. seksbom!

 8. Dennis

  Carlo en Irene terug op de zondagmiddag.

  RTL Boulevard behouden op zaterdag avond en in combi met Carlo en Irene op zondag.

 9. MENEER West

  @ dennis kijk dat is nu de grote fout bij Com zenders die in zwaar weer zitten
  hopen dat alles weer gaat scoren met oude successen
  dat is een zwakte en gebrek aan creativiteit
  een zender moet vooruitkijken met nieuwe ideen/ programmas/ niet terug kijken
  Dat doen ze bij de omroepverenigingen ook niet
  anders hadden ze dat wel gedaan met telebingo , het gulden schot , weekend show
  kwartje per seconden ,sterrenslag en meer van die grote shows !

 10. NPO kijker

  #doeslief

  Twan, dat heb je mede te danken aan Angela de Jong en elleboog van der Vorst.

 11. BRK

  Het lijkt me sterk dat Peter vandaag op kantoor kwam en het eerste wat hij bij de vergadering riep om RTL Late Night maar per direct van de buis te halen. Ik kan me voorstellen dat dit al veel eerder in de hoofden van de leidinggevenden rond spookte, bijvoorbeeld in de afgelopen twee/drie weken. Ook in twee weken is er geen tijd om meteen iets nieuws klaar te hebben staan als opvolger. Dat er nu een realityprogramma op dat tijdstip komt hoeft echt niet te betekenen dat deze beslissing vandaag of afgelopen week genomen is, dat kan ook al eerder genomen zijn.

 12. Suomynona

  @ PeterVR

  Daarom dat ik ook denk dat dit niet de beslissing van Peter is geweest. Als je even logisch nadenkt is het ook niet mogelijk om van de een op de andere dag een programma stop te zetten: er zijn contracten waar rekening mee gehouden moet worden, o.a. met presentator en producent. Producent heeft ook weer contracten met studiohuur, redactieleden, technici, de hele mikmak. Dan moet dat vooraf zo goed geregeld zijn dat de zender daar zonder problemen onderuit kan.

 13. Suomynona

  @ BRK

  Exact.

 14. Bart M

  Peter kan wel veel bij het grofvuil gaan zetten, maar wat voor derderangs presentators en/of programma’s krijgen we er voor terug? Ik vrees dat het niet veel soeps wordt.

 15. Ben

  Mooi!!! Weer een anti zwarte piet eikel die zijn verdiende loon krijgt. Wat een onthutsende zwakke lul zonder ballen en ruggegraat.
  Heerlijk. Nu huilie huilie anti zwarte piet tannetje nog.
  En dan paultje de leeuw nog uitkotsen en we kunnen gewoon weer rustig sinterklaas en vooral zwarte piet vieren. Prachtige cultuur die van ons. En een lesje voor diegene die denken dat wij alles pikken.
  Nu nog maart 2019!!!!! Payday

 16. Trudy

  Als dat maar goed gaat met Peter Beter Weter..

 17. Remi

  Domien Verschuuren … met z’n épische angst voor spinnen …

  Als iémand niets mag zeggen over lage kijk / luistercijfertjes is het deze Domien.
  Groeftoeter is nét op tijd weggevlucht bij Hilversum 3.

 18. Job

  Peter was natuurlijk al lang aan het inwerken, dus vast en zeker bij de besluitvorming betrokken.

  Het nieuwe management moet zo snel mogelijk de bezem door de programmering halen en bijvoorbeeld een ether-vervuiler als Jensen zsm de WW intrappen. En met Humberto en zijn show VTBL is het ook wel duidelijk: kansloos verhaal, de stekker eruit voordat het nog erger wordt.

 19. anoniem

  peter zonder jouw ging het goed

  zonder jouw moet het beter

  geen grote bek

  loude medewerkers laat peter jullie de les niet voor lezen

  geef hem duidelijk je mening

  mijn baas kwam ook zo binnen voordeur

  grote bek

  binnen een paar maanden ging hij de achter deur uit…………………….

 20. mart

  Wat een raar geschreven berichtje. Sensatiebakken

 21. Jantje

  Nou Huys mag van mij morgen nog een keer schitteren als hoofdgast bij Jinek om zich te verantwoorden en dan mag hij van mij definitief van het scherm af. Hij heeft voor mij al jaren afgedaan. Holleder interviewen in collegetour, verwaand. verloochend zijn afkomst en heel erg links.

 22. Aldus

  Heeft helemaal niets met PvV van doen. Dit speelt al maanden. Dat RTL vanaf begin maart ‘wie is de zwakste schakel’ heeft staan wijst er denk ik op dat ze pas eind maart wilde stoppen met RTLN maar dat Twan dat niet kon opbrengen. RTL moet een aantal dingen toch minstens een maand doorbetalen, dus ga er maar van uit dat Twan de handdoek in de ring heeft geworpen. Niels Bruinsma weet niet waar ie het over heeft.

 23. Deadly Viper

  Jammer dat ie stopt, ik keek iedere keer.

 24. Huub

  Nu doorpakken: Jensen dagelijks op de late avond met Jan Paperazzi en zijn ouwe vertrouwde gasten zoals Terror Jaap, Herman, Brit Dekker, Kelly en anderen van dergelijk niveau.

 25. Ivo N.

  Arme Twan, misschien had hij wat lessen bij mij kunnen nemen. Ik scoor tenslotte al meer dan veertig jaar de pannen van het dak. Anyhoe, Peter, ik heb vanavond niets te doen. Misschien even bellen?

 26. Jaap

  1 van de mensen die Peter naar alle waarschijnlijkheid binnen haalt is toch Patty Brard.
  Ze gaat toch voor RTL ipv Talpa.

 27. Mike

  Twan Huys mogelijk volgende aankoop van John de Mol om het nieuws te gaan presenteren? Daarmee zou JdM wel een zwaargewicht hebben voor het nieuws.

 28. den Draaiert Joost

  Denken jullie nu echt dat dit een beslissing is van Peter van der Vorst? Kom op zeg! Dit is een commercieel bedrijf dat gewoon een verstandig besluit neemt na een half jaar van proberen het programma gesetteld te krijgen op de Nederlandse TV. Het is niet gelukt en dan getuigt het van goed ondernemerschap dat, ondanks de hoge kosten, je toch stopt met dit project.

 29. Aldus

  De zwakste schakel natuurlijk vanaf begin april

 30. Marc

  @Huub en niet te vergeten Tatjana! Ik vind zijn show nu veel minder leuk!

 31. Press

  @HUUB

  “en anderen van dergelijk niveau.”

  Jouw niveau dus.

 32. T

  Beetje erg abrupt….dat neemt de gemiddelde RTL kijker de zender echt niet in dank af. En dat straalt af op het imago van Peter en RTL.

  Dit programma moet van de buis, dat is zeker…. Maar doe het dan subtieler. Wat voor signaal stuurt dit naar de kijkers?

  Wat zijn ze toch aan het aankloten overal in televisieland.

 33. Albert

  Carlo & Irene Late Night of paul de leeuw of toch beau ? wie gaat het worden….

 34. Henk

  Tja Twan ging voor het geld, het bracht geen geluk.De kwelling is voorbij.Nu Jensen nog.

 35. Henk

  @T Had je een afscheidsweek gewild?Deze avond wordt al niet leuk voor Twan en erg plotseling is het nu ook weer niet.Soms is drastisch beter.

 36. Ton

  Het is even vervelend voor die Huys, maar als het stof gedaald is lacht hij zich rot . Een hele dikke afkoopsom in de knip en alle tijd om iets te vinden wat wel bij hem past. Hij blijft een goede journalist. De volgende is A. Verlinde bij Talpa , ook een waardeloos programma , maar in dit geval ligt het aan Verlinde zelf, kijkers zijn die roddelnicht zat !!!

 37. K

  Twan kan overal terecht ….maar hou aub op met de return van Carlo en Irene…dat is geweest …oude meuk nieuw leven inblazen heeft nog nooit gewerkt.

 38. loekf

  Het moet wel plotseling besloten zijn, anders was de laatste uitzending op een vrijdag geweest. Waarom ga je nog maandagavond uitzenden ?

  Nou nog die voetbal show van de buis… hoewel 80K kijkers is meer dan Jack van Gelder met Rondo op zondagavond 20:00.

 39. kees

  Meest denkbare scenario:
  Twan is dit weekend in gesprek medegedeeld dat ze na dit seizoen niet verder willen met hem bij Late Night maar wel de 2/3 maanden tot aan zomerstop mag afmaken. Daarna exit met afkoopsom. Boze Twan wil per direct stoppen, alleen nog 1 slotuitzending.

 40. Zeikstraal

  Twan heeft gewoon een bijzonder nare, huigelachtige uitstraling. Bovendien een slechte journalist. Ik vind Twan meer een type voor handhaver, hondenbelasting controleur of elk ander beroep wat geen symphatie oproept.

 41. Sander

  Zo abrupt vind ik het niet. Dat de aankondiging en laatste uitzending op 1 dag zijn is wellicht wat snel, maar iedereen kon voorspellen dat dit eraan zat te komen. Het lijkt mij slim om even wat rust rondom dat tijdsslot in te bouwen. Ieder ander ‘groots’ aangekondigd programma daar zou onder een vergrootglas liggen. Precies zoals Late Night met Twan Huys onder een vergrootglas lag zo snel na het vertrek van Humberto.

  Laat RTL maar eens goed nadenken over de kant die ze op willen met het tijdsslot. Als het een talkshow wordt zullen ze sowieso met een net iets ander format moeten komen/ Het lijkt me slim als ze de tijd nemen om dit te ontwikkelen en in september iets sterks neerzetten.

 42. beest

  Mediacourant redactie, Jezus wat amateuristisch. Dit is allang besloten en heeft vd Vorst weinig mee van doen.

 43. Sander

  De comments over de imagoschade die RTL en Peter hierdoor gaan lijden vind ik ook vreemd… deze beslissing had al 2 maanden geleden genomen moeten worden.

  Het is nu wachten tot 6 Inside van de buis wordt gehaald.

 44. n

  Ik denk niet dat zijn contract verscheurd wordt.
  Hij mag lekker betaald niks doen.

 45. Bart

  Ik snap niet zo goed wat de mening van Domien Verschuuren in het bovenstaande stukje doet. Totaal niet relevant wat deze domme jongen er van vind.
  Dit is natuurlijk niet de beslissing van Peter van der Vorst. In elk geval niet alleen.

 46. Peter rjsenbrij

  Joost den draaiert heeft hier over na gedacht. Inzending 12:15. Zo werkt het nou eenmaal. Toen Tom mulder in 2004 ziek werd en niet voldoende herstelde werd ook hij ontslagen.

 47. robb

  Dit is aan bod gekomen bij de sollicitatie gesprekken van Peter natuurlijk ,om op maandag te stoppen is denk ik dat dat van Twan komt ,dit is een miskleun van Sven Sauvé .

 48. Anti PVV

  Jammer.

 49. Meneer Kaktus

  Tis wat, mensuh!

 50. Pieter

  @ Joost den Draaier Het was verleden week al bekent, maar Peter mocht het op zijn 1e werkdag oficeel meedelen!

 51. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Positief voor alle partijen, inclusief de kijkers, we zijn benieuwd wat er voor in e plaats komt.

 52. happy hooker

  er was ook geen flikker aan die gasten echt zaaddodend saai

 53. liefkleinhertje

  Haal die Twan Huys alsjeblieft weer terug alles beter dan die halvegare De Leeuw met zijn politiek correcte gewauwel.

 54. Slecht Nederlands

  Anoniem je schrijft slecht Nederlands.

 55. Peter

  Waarom dan niet tiijdelijk het late rtl nieuws naar half 11…

 56. Meneer Kaktus

  Flikkers zijn altijd vals.

 57. Johnny👀

  #doeshatelijk. Tan,Twan,Paul ..Zet dat zootje bij het vullis en dan de verbrander in met die troep.

 58. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Twanneke Huiskes .. kon zijn eigen falen niet zien.
  Peter zie ik nog wel een wonder verrichten…… ik vind zelf dat hij ook zelf leuke programma’s maakt, zonder mensen voor gek te zettten of af te branden.

  WELKOM PETER … ZET HEM OP BIJ RTL

 59. Henriette

  De eerste klap is een daalder waard. In de krant werd Barend en van Dorp een zwaar programma genoemd. Dan onderschat je de kijker. Dat was toch een heerlijk programma om naar te kijken. En die tafeldame van Dhr. Huys hoort ook niet bij RTL4.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.