Arjen Lubach moet niet denken aan normale baan

Arjen Lubach moet niet denken aan een gewone baan, zoals gewone Nederlanders die hebben. Dat vertelt hij in de podcast PodBast van interviewer Bastiaan Meijer. Lubach geniet als NPO-ster van flexibele werktijden en een torenhoog salaris. Hij vindt dat heel prettig. “Claudia de Breij zegt altijd: ‘Ik werk zo hard, omdat ik zo lui ben’, en dat is ook precies wat ik heb. Ik moet er niet aan dénken dat ik daadwerkelijk ergens in een baan zou zitten dat je echt moet werken.

Voor een gewone baan is Lubach ‘veel te lui’. “Daarom werk ik zo keihard aan de dingen die ik wel leuk vind. Die móeten lukken, zodat ik mezelf vrijpleit van dat normale bestaan zeg maar.”

Heel veel mensen willen een luxeleven zoals Lubach dat heeft. “Mensen vragen altijd aan me: ‘Heb je een tip voor mensen die ook zoiets willen?’ Een tijd lang heb ik gezegd: ‘Iedereen kan iets, iedereen heeft een talent. Je moet het ontdekken. Als je heel graag wil zingen, dan is er een weg.‘”

Nu zegt Lubach dat niet meer. “Soms ben ik dan weer een paar jaar van mening van: ‘Ik kan er niet over oordelen.’ Ik heb blijkbaar iets dat wordt gezien als een talent, maar ik weet niet hoe het voelt om dat niet te hebben. Als je heel graag wil dansen, maar geen voet na de ander kan zetten…”

Ik ben er daarom op teruggekomen om tegen mensen te zeggen: ‘Als je écht wil kan het.’ Dat weet ik gewoon niet. Maar ik denk wel dat er altijd omwegen te vinden zijn.”

De podcast PodBast kunt u hier luisteren.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen