Veronica-baas: ‘Champions League past niet bij SBS 6’

Bastiaan van Dalen, de zenderbaas van Veronica, vindt het goed dat Talpa het Champions League-voetbal heeft verhuisd van SBS 6 naar zijn zender Veronica. Dat zegt hij in gesprek met Sportnext. Het voetbaltoernooi past niet goed bij het profiel van een familiezender, stelt Van Dalen. “Voorheen werd de Champions League uitgezonden op SBS6 en zag de kijker reclames van K3 zoekt K3. De affiniteit van de voetballiefhebber met een dergelijk programma is niet heel hoog.

De voetbalkijker is geïnteresseerder in de programmering van Veronica, geeft hij aan. “Programmeer je een blockbuster met veel actie en mooie dames in je reclameblokken, dan is is de overlap in je doelgroep veel groter. Het versterkt elkaar.”

Dankzij de Champions League gaat het Veronica voor de wind. 2018 was het beste jaar ooit voor de zender. “Natuurlijk droegen de goede prestaties van Ajax en PSV in de Champions League daar enorm aan bij. Dat gaf een boost aan de kijkcijfers.

Maar ook de Oranjevrouwen, GLORY en Veronica Inside scoorden goed. En Veronica Inside sluit heel mooi aan bij de beleving van onze voetbalkijker.”

Het Sportnext-interview met Bastiaan van Dalen kunt u hier lezen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen