Emma Wortelboer deelt punten uit op Songfestival

Het is Emma Wortelboer gelukt om een plekje te bemachtigen in de tv-uitzending van het aankomende Eurovisie Songfestival. Ze mag namens Nederland de punten gaan uitdelen. Dat heeft ze dinsdagavond bekendgemaakt in de DWDD-rubriek Yung. Wortelboer was al geruime tijd bezig met het binnenhalen van deze televisieklus en liet haar pogingen zien in DWDD Yung. De AVROTROS bevestigt nu dat het aanstormend talent van BNNVARA de punten mag oplezen.

Ze is heel erg enthousiast. “Ik kan het bijna niet geloven, maar ik mag de punten namens Nederland gaan uitdelen tijdens het Eurovisie Songfestival 2019. Oh my god, het is gewoon gelukt! Tel Aviv, here I come.”

Wortelboer voerde een heuse ‘#EmmaDouzePoints’-campagne. Waylon steunde haar, samen namen ze een Songfestival-tattoo. Verder ging ze langs bij Cornald Maas, scoorde een outfit met Cécile Narinx en mode-ontwerper Bas Kosters, won de harten van fans en ging oefenen met Tim Douwsma.

Normaal gesproken presenteert de songfestival-act van het voorgaande jaar de punten van dat land, dat zou dit jaar dus Waylon moeten zijn. Hij besloot echter dat Wortelboer het verdiende.

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen