Albert Verlinde boos: Duncan Laurence negeert 6 Inside

Albert Verlinde vindt dat zanger Duncan Laurence, de inzending voor het Eurovisie Songfestival, sterallures heeft. Een verslaggever van 6 Inside stond Laurence op te wachten bij de DWDD-studio, maar hij liep gewoon door. Dat was te zien op SBS 6. Het leidde tot een nietszeggende confrontatie. “Vanavond krijg je meer te horen“, was het enige dat Laurence riep. 6 Inside-reporter: “Ja, o spannend, enne: nou, heel veel succes, hè?” Laurence vervolgens: “Dankjewel, thanks, doei doei!

Verlinde vindt het al flauw dat er zo moeilijk werd gedaan over waar Laurence zijn liedje bekend zou maken. “Het was het best bewaarde geheim van Nederland waar dat zou gaan gebeuren. De platenmaatschappij en de manager van Duncan hadden steeds gezegd dat ze het hip zouden gaan doen door het in één keer online te gooien.”

Dat geloofde Verlinde niet. “Gisteren dacht ik: dat klopt gewoon echt niet, dus ik heb gisteren hier onthuld dat het bij De Wereld Draait Door gaat gebeuren vanavond tussen zes en zeven. Maar dat was allemaal niet waar. En wat gaat er gebeuren? Vanavond tussen zeven en acht bij De Wereld Draait Door wordt het nummer bekendgemaakt. Hoe simpel kan het wezen? Het was ook heel lang nadenken bij welk programma ze dat zouden gaan doen.”

Het is flauw dat Laurence andere media negeert, vindt hij. “Als je daar zit mag je natuurlijk geen enkel interview doen met al die andere belastingbetalers die ook recht hebben op wat meer informatie over het nummer. Dan kom je aangestoven als relatief onbekende Nederlander alsof je het derde wereldwonder bent.”

Overigens is Laurence lang niet de enige die 6 Inside voorbij loopt. Heel tv-kijkend Nederland doet precies hetzelfde.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen