‘RTL 4 kiest met Art Rooijakkers voor de middelmaat’

Geplaatst op vr 08 mrt 2019 om 11:00

Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van de Story, vindt dat RTL 4 met Art Rooijakkers voor de middelmaat kiest. Hij is helemaal niet geschikt om een late-night-talkshow te dragen. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in Shownieuws. Rooijakkers gaat in juli en augustus een zomerse talkshow presenteren op de late avond van RTL 4. Dat belooft volgens Den Aantrekker bloedsaai te worden. Hij vindt hem vlees noch vis. “Ik vind hem middelmaat, maar dat is mijn persoonlijke mening.”

Den Aantrekker vreest voor heel lage kijkcijfers. “Ik denk dat als RTL inzet op een tamelijk kleurloos ongevaarlijk programma waar de volgende dag niemand over praat, dat Art dan de ideale presentator is. Ik vind hem de ideale schoonzoon en eigenlijk niet geschikt voor zo’n programma.”

De Story-baas kan het weten. “Ik heb hem als hoofdredacteur vaak genoeg gevolgd om te kijken wat hij doet.

Wie moet RTL wél op die late avond zetten? “Er is één naam die op ieders lippen brandt en dat is Beau van Erven Dorens, maar hij is gepasseerd. Beau kun je met een natte vinger lijmen als je het goed aanpakt. Overigens vind ik Paul de Leeuw ook een goede kandidaat.”

Koos van Plateringen: “Als Paul de Leeuw serieus blijft en niet de grapjas gaat uithangen, dan denk ik dat hij dat goed kan. Hij kan zowel met bekende Nederlanders als met ministers een goed gesprek hebben.”

Foto: SBS
27 Reacties op “‘RTL 4 kiest met Art Rooijakkers voor de middelmaat’”


 1. Sjors van Kempen

  Sem van Dijk zou het ook prima kunnen.

 2. Ron

  Art heeft geen ervaring in talkshows maar denk dat alles zal vallen of staan met items en gastkeuze, zoals elke talkshow. Dus het ligt er aan wie het gaat produceren. Als het weer dezelfde Blue Circle hittepetitten worden dan weet ik al weer hoe laat het is…

 3. Ronald

  De volgende die afgebrand wordt ??

 4. Coca Cola

  Ik ben het wel met deze man eens. Inderdaad vlees nog vis. is al jaren op TV maar heb nog nooit een echte persoonlijkheid ontdekt in Art.

  Beau is een veel betere keuze, Paul de Leeuw weet ik nog zo net niet. Weet je wie volgens mij ook zoiets zou kunnen dragen, maar die zullen ze nooit vragen: Angela Groothuizen.

  Maar wie het ook wordt, de redactie moet echt op zich zelf staan, niet hetzelfde Koffietijd RTL Boulevard getrut, maar wat inhoudelijker.

 5. Ben

  De middelmaat!!!! Het onderste uit t rioolputje bedoeld hij waarschijnlijk😂😂😂😂😂

 6. tonio

  Nee dan den Aantrekker met zijn handen die spreken en nietszeggend is en IK die het allemaal uit betrouwbare bron heb vernomen………………

 7. @tonio

  Spreken met de handen is één van de kenmerken van de joodsche medemensch.

 8. @tonio

  Spreken met de handen is één van de kenmerken van de j00dse medemens.

 9. Peer

  Hij heeft gelijk. Kijk naar wie het goed doen als late night talkshowpresentatoren: Eva, Jeroen, Beau, Paul, zelfs Humberto in zijn gloriedagen. Allen mensen met een eigen gezicht, een eigen mening (behalve Humberto dan) en vooral een eigen persoonlijkheid. Art lijkt me in veel programma’s een prima presentator maar lijkt echt niet geschikt voor dit. Hij is zo’n man die aardig gevonden wil worden en heel correct is. Zit geen pittig randje aan. Heb je wel nodig aan zo’n praattafel.

 10. Sven L.

  Misschien gaat hij verrassen. Maar afwachten.

 11. Paolo

  Heeft Art geen goede docu’s gemaakt dan en in het verleden gewerkt bij toen nog Nova??? Zeker weten van yes.
  Maar Art wilde te snel groot en boven zijn dat is het probleem. En zoals ik al eerder zei ook dit huwelijk met deze zender is net als zijn Nieuwsuur collega van wie we van de week afscheid namen, gedoemd om te mislukken.
  De prijs die iemand betaalt voor gelden eerzucht.

 12. Albert

  gaap , wanneer is shownieuws een keer positief #doeenslief

 13. Ed

  Eens met Guido hier. Art heeft met “De Zomer draait door” in 2009 al bewezen dat hij niet geschikt is om een talkshow aan te kunnen.

 14. Gaathemnietworden

  Art is een beetje een slappe,zo’n meeluller.
  ….ideale man om een talkshow op RTL te doen,beetje collega’s ontvangen en die dan de hemel in prijzen.

 15. Mediaprak

  Over De Zomer Draait Door gesproken. Zou het niet mooi zijn om met Umberto een zelfde 3 maanden switch te maken als bij Jinek / Pauw?

 16. Ikke

  @Sven L. Art verrast niet. Dat is nu juist het probleem. Late night kijkers willen graag verrast worden. Verrassen doet Art niet. Wel zoete lieve brave kabbel tv.

 17. Imke

  Wat maakt RTL toch een rare keuzes. Je kan zien dat dit de sporen zijn van een management team zonder leider. Ze varen enkel varen op populariteit die Art verworven heeft met Wie is de Mol? geen enkele visie. Van die populariteit is allang gebleken dat het echt niet uitmaakt wie dat format presenteert (Rik van de Westelaken). Ga gewoon voor een publiekslieveling, iemand die het volk aanspreekt en een zwaargewicht is: Beau, Carlo Boszhard of Paul. Maar Art? Dit tekent het faillissement van RTL. Peter grijp in!!!!!

 18. echtwaar

  Guido heeft helemaal gelijk. Probleem van Art Rooijakkers: hij heeft niet het minste gevoel van emphathie, oftewel, je in kunnen leven in een ander persoon. En dat gevoel is een eerste vereiste voor een talk-show host. Hij ging er volkomen plat mee als interviewer bij eenvandaag, zowel op radio als tv, niet te harden zo slecht was dat, hij heeft het daar maar kort uitgehouden. Kwismaster ligt hem wel denk ik, maar verder niets.

 19. mr herbert

  @sjors, sem van dijk is wel fucking lekker, alleen iets te oud

 20. Wanny

  Humberto heeft ook een tijd lang goede kijkcijfers gehad en als er iemand kritiekloos is, dan is het wel Humberto.

  RTL moet gewoon Van Nieuwkerk aantrekken. Beste man op die plek.

 21. Dennis

  Wat makkelijk, altijd maat afzeiken. Er is nog geen seconde van op de buis geweest en nu al negativiteit. Triest figuur die Guido. Deze site wordt ook steeds triester. Steeds meer een site die mensen kapot wil maken.

 22. Co

  Art is een ruggensteker.

 23. Martmans

  Die Guido zou zomaar eens gelijk kunnen hebben. Je zal een talkshow moeten vullen met die ietwat cynische, steeds hetzelfde trucje gebruikende, wenkbrauw optrekkende Art. Kijk ervaring krijg je door iets te doen maar om dan te beginnen met een primetime late night talkshow is mss wat opportunistisch. Straks wordt RTL ipv de familiezender de sterrensloopzender. In dat geval heb ik suggesties voor hosts…!

 24. Bart

  @Ron Art deed De Zomer draait door en verslaggeving bij NOVA en verkiezingsprogramma met Eva Jinek. Ik denk dat Art dit wel kan al had ik voor deze zomer even voor iets anders gekozen dan een talkshow.

 25. Bart

  Maar eigenlijk doet mijn keuze er niet toe. Net als mijn niwit-meninkjes.

 26. Mink Vaillant

  Art is een dooie pier, waardeloze keuze.

 27. Mark l.

  Humbert, Twan en nu Art? Snappen ze het bij RTL nou nog steeds niet?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.