Albert Verlinde: ‘6 Inside scoort slecht door het weer’

Het is eindelijk bekend waarom er zo weinig mensen naar 6 Inside kijken. Het komt door het weer. Dat gaf presentator Albert Verlinde donderdagavond aan in Jinek. 6 Inside dook vorige week voor het eerst onder de grens van honderdduizend kijkers. Er keken slechts 99.000 mensen. “Ja, toen was het 20 graden. Als je een programma hebt om zes uur en het is de eerste dag in maart dan het 20 graden is, dan snap ik hem ook wel. We gaan gewoon vrolijk door“, aldus de televisiester.

‘Het komt door het weer’, ‘het programma heeft de tijd nodig’, ‘je kijkt naar de verkeerde doelgroep’: tv-sterren in nood schudden de clichés in no time uit hun mouw en Verlinde doet er vrolijk aan mee. Het is alleen niet duidelijk waarom er ook geen hond naar 6 Inside kijkt als het buiten stervenskoud is.

Eva Jinek begon het gesprek over 6 Inside met een plagende vraag: “Gaat dat goed?

Verlinde: “Dat gaat ehhh. Ik heb het ontzettend naar mijn zin.”

Jinek wijzend op Jan Versteegh: “Die combinatie gaat goed?

Verlinde vermijdend: “Ja, het is wel heel hard werken en ik begin er nu rust in te vinden. Ik kan eerlijk zeggen dat de eerste twee maanden dodelijk vermoeiend waren, want je bent én een bedrijf aan het runnen dat prachtige producties neerzet én je gaat gelijk door naar een studio om je tv-programma te gaan doen. Dan lig je ’s avonds dood op de bank op maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdagavond denk je: o jé. En op vrijdagavond: o nee.”

Daarna citeerde Jinek een stuk uit de tv-recensie van Het Parool: “Het is de ultieme straf voor de roddelaar: niemand die nog naar je geroddel luistert.

Raakt het Verlinde? “Nee. Ik neem het wel mee, maar nee, het raakt me niet. Ik had het niet eens gelezen. Ik heb wel Het Parool, maar ik ben er niet aan toegekomen. Iedereen heeft een mening. Dat is goed, dat houdt je scherp. Ik denk dat iedereen aan tafel het hier herkent dat iedereen meepraat over wat je doet. Er is één ding die telt: dat is de kijker. Die hebben het stemkastje. Die drukken ze nog niet voldoende in. Alhoewel: opgeteld kijken er elke dag 300.000 mensen. Dat is toch ook niet vervelend.”

Moet 6 Inside naar een ander tijdstip? “Ik ga er niet over. Ik doe mijn best, het team doet zijn best en we doen gewoon ons ding. Of het naar een ander tijdstip gaat… John de Mol heeft gezegd: ‘Doe gewoon. Je bent er dagelijks. Ik geloof in het programma en het gaat gewoon door.’ Hoe leuk is dat?

De kritieken doen me niet zo veel. Wat ik veel vervelender vind is die rare mentaliteit – en daar heeft Twan Huys ook mee te maken gehad – dat internetmensen eigenlijk gaat zitten hopen dat die winkel failliet gaat. Ze hopen dat het programma stopt. Dat vind ik vervelend.”

Tot slot onthulde Verlinde dat Ferry Mingelen ook een insider wordt. “Ik ben dol op hem en we hebben ook een test met hem gedaan. Ik zou het heel leuk vinden om hem erbij te hebben.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen