Albert Verlinde: ‘6 Inside scoort slecht door het weer’

Geplaatst op vr 08 mrt 2019 om 8:15

Het is eindelijk bekend waarom er zo weinig mensen naar 6 Inside kijken. Het komt door het weer. Dat gaf presentator Albert Verlinde donderdagavond aan in Jinek. 6 Inside dook vorige week voor het eerst onder de grens van honderdduizend kijkers. Er keken slechts 99.000 mensen. “Ja, toen was het 20 graden. Als je een programma hebt om zes uur en het is de eerste dag in maart dan het 20 graden is, dan snap ik hem ook wel. We gaan gewoon vrolijk door“, aldus de televisiester.

‘Het komt door het weer’, ‘het programma heeft de tijd nodig’, ‘je kijkt naar de verkeerde doelgroep’: tv-sterren in nood schudden de clichés in no time uit hun mouw en Verlinde doet er vrolijk aan mee. Het is alleen niet duidelijk waarom er ook geen hond naar 6 Inside kijkt als het buiten stervenskoud is.

Eva Jinek begon het gesprek over 6 Inside met een plagende vraag: “Gaat dat goed?

Verlinde: “Dat gaat ehhh. Ik heb het ontzettend naar mijn zin.”

Jinek wijzend op Jan Versteegh: “Die combinatie gaat goed?

Verlinde vermijdend: “Ja, het is wel heel hard werken en ik begin er nu rust in te vinden. Ik kan eerlijk zeggen dat de eerste twee maanden dodelijk vermoeiend waren, want je bent én een bedrijf aan het runnen dat prachtige producties neerzet én je gaat gelijk door naar een studio om je tv-programma te gaan doen. Dan lig je ’s avonds dood op de bank op maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdagavond denk je: o jé. En op vrijdagavond: o nee.”

Daarna citeerde Jinek een stuk uit de tv-recensie van Het Parool: “Het is de ultieme straf voor de roddelaar: niemand die nog naar je geroddel luistert.

Raakt het Verlinde? “Nee. Ik neem het wel mee, maar nee, het raakt me niet. Ik had het niet eens gelezen. Ik heb wel Het Parool, maar ik ben er niet aan toegekomen. Iedereen heeft een mening. Dat is goed, dat houdt je scherp. Ik denk dat iedereen aan tafel het hier herkent dat iedereen meepraat over wat je doet. Er is één ding die telt: dat is de kijker. Die hebben het stemkastje. Die drukken ze nog niet voldoende in. Alhoewel: opgeteld kijken er elke dag 300.000 mensen. Dat is toch ook niet vervelend.”

Moet 6 Inside naar een ander tijdstip? “Ik ga er niet over. Ik doe mijn best, het team doet zijn best en we doen gewoon ons ding. Of het naar een ander tijdstip gaat… John de Mol heeft gezegd: ‘Doe gewoon. Je bent er dagelijks. Ik geloof in het programma en het gaat gewoon door.’ Hoe leuk is dat?

De kritieken doen me niet zo veel. Wat ik veel vervelender vind is die rare mentaliteit – en daar heeft Twan Huys ook mee te maken gehad – dat internetmensen eigenlijk gaat zitten hopen dat die winkel failliet gaat. Ze hopen dat het programma stopt. Dat vind ik vervelend.”

Tot slot onthulde Verlinde dat Ferry Mingelen ook een insider wordt. “Ik ben dol op hem en we hebben ook een test met hem gedaan. Ik zou het heel leuk vinden om hem erbij te hebben.”

Foto: SBS
48 Reacties op “Albert Verlinde: ‘6 Inside scoort slecht door het weer’”


 1. Rubicon

  Ferry Mingelen goeie gast. Weet niet helemaal of doelgroep er op zit te wachten. Maar @Remi moet promotie krijgen op de redactie

 2. Evert

  Hij heeft best gelijk. Kijkcijfers 6 Inside gisteren 212.000 om 6u en dan 154.000 voor herhaling is 364.000 in totaal. Da’s best redelijk. Vind het steeds leuker worden.

 3. Curryworst

  Albertje weet dus wat de problemen zijn van dat 6Inside en hoe het aangepakt moet worden maar durft het niet te benoemen en laat het lekker doorsudderen en steekt zijn kop in het zand.
  Het is maar goed dat Verlinde geen huisarts is; dan zou zijn halve cliëntenbestand al onder de grond liggen met deze instelling.
  En als er gevraagd zou worden hoe het toch allemaal kan dan is zijn antwoord ‘Komt door het weer!’

 4. Curryworst

  @Evert,
  Hoe weet je dat er gisteren 212.000 kijkers afstemden op 6Inside?
  Sinds gisteravond ligt Kijkonderzoek.nl al plat.

 5. Jaap

  Ferry Mingele?
  OMG….die is toch veel te links en elitair voor SBS6?
  Sorry hoor.

 6. Michael

  Beste Evert, 212.000 best redelijk? Dat zijn echt heel weinig kijkers hoor.

 7. max

  heee, er word eindelijk weer gebasht!!!

 8. Mediaprak

  Albert Verlinde over de wel heel erg slechte kijkcijfers van 6I op 20 febr: “Ja, toen was het 20 graden. Als je een programma hebt om zes uur en het is de eerste dag in maart dan het 20 graden is, dan snap ik hem ook wel“. Maar beste Albert. Op deze dag keken er wel ‘gewoon’ ruim een miljoen mensen naar NPO1 (Journaal) en een half miljoen naar RTL4. Nu kan je discuteren over de betrouwbaarheid van SKO over absoluut aantal kijkers. Maar over de ‘trent’ in de kijkcijfers niet. En de trent is dat het (gesponserde!) programma voorafgaand en opvolgend programma meer kijkers trekt en er geen sprake is van een toename in kijkers. En dit is volgens de ongeschreven wetten van comm tv een reden om een programma (voortijdig) uit de programmering te halen. Ergo als producent laat je musical ook niet voor een 3/4 lege zaal doormodderen.

 9. A.M.

  Om 18.00u kijkt iedereen naar het Journaal of naar het RTLnieuws! Het moet gewoon op een ander tijdstip uitgezonden worden!

 10. rob

  dat belooft wat … als het echt zomer wordt … zit heel Nl met tablet op terras om 18:00 naar 6 te kijken

 11. Anoniem

  @curryworst, dat vraag ik mij dus af, of sko plat ligt. Hoor net bij wnl, Goedemorgen NL, dat er zo’ n 900.000 kijkers hebben gekeken naar het RTL verkiezingsdebat. !!!!

 12. SBS

  Ferry Mingelen: daar trek je alleen maar oude kijkers mee

 13. NPO kijker-vrijdag

  Jinek meer dan een miljoen kijkers en DWDD 1,5 miljoen

 14. Woi!ter.

  Waar blijven de kijkcijfers?

 15. Paolo

  Jammer, ook Mingelen blijkt na zijn pensionering nog steeds graag zijn stempel te willen zetten op politiek gebied door het van commentaar te voorzien.Hij deed dat al eerder bij ‘Tijd voor Max’ en daar genoot hij zelf duidelijk van. Bezig met je oude werk, vaste pensioen inkomsten en een leuke schnabbel. Niet gek met je 70ste. Ik begrijp de zet van de Mol wel. Hoe pak ik ook de kijker mee die normaal naar NPO en RTL4 de debatten volgt? SBS6 breekt daarmee gelijk weer een beetje van het ‘ Campingzender’ imago en daar wil de baas van de zender nu net een slag zijn. Of het daar wil lukken en of Mingelen ( zie persiflage van Mingelen door Thomas van Luyn) de juiste persoon is…moet nog maar blijken.

 16. Peanut

  Evert heeft ze al😂

 17. Ome H

  @ mediaprak Wordt ‘trent’ de nieuwe trend? :)

 18. Henk K.

  1. Journaal 20 uur (noo1) – 2.024.000
  2. De Wereld Draait Door (npo1) – 1.489.000
  3. Floortje Naar Het Einde Van De Wereld (npo1) – 1.425.000
  4. Journaal 18 uur (npo1) – 1.228.000
  5. Eenvandaag (npo1) – 1.054.000
  6. Jinek (npo1) – 1.008.000
  7. Half Acht Nieuws (rtl4) – 955.000
  8. RTL Verkiezingsdebat (rtl4) – 938.000
  9. Oogappels (npo1) – 896.000
  10. Goede Tijden, Slechte Tijden (rtl4) – 881.000
  11. Het Mes Op Tafel (npo2) – 768.000
  12. Mag Dat (npo1) – 705.000
  13. Hart van Nederland (sbs6) – 690.000
  14. RTL Boulevard (rtl4) – 660.000
  15. Mannen van Taal (sbs6) – 653.000

 19. Meneer Kaktus

  47. 6Inside – 14.087

 20. Karin

  Hou toch eens op om 6Inside kapot te schrijven….Jan zit er ook steeds beter in en komen steeds betere tafel gasten…Ferry Mingelen word ook genoemd…ik kijk bijna iedere dag en vind het een leuk programma…vind je het niks kijk dan niet .

 21. Karin

  Daarbij is het erg verfrissend om te weten dat een Wendy…Brard en de Vries daar niet zullen aanschuiven…dat vind ik opzicht al een pluspunt .

 22. Paolo

  SKO…op tilt!!

 23. Fris

  Het weer….. hahaha

 24. anonymous

  Wat een gelul

 25. Annoniemus

  En Albert is niet oud , maar lijkt oud !

 26. Wouter

  Deze site begint steeds meer een persoonlijke bashing omgeving te worden van de redactie. De ondertonen en toevoegingen aan titels van stukjes zijn allemaal zo zeer gekleurd dat het commentaar gewoon niet meer serieus te nemen is. Jullie zijn niet onafhankelijk meer te noemen. En dan nog wat.. als jullie ballen hebben zetten jullie ook duidelijk een colofon neer… ontbreekt al jaren.. Je wil gewoon niet met naam en toenaam genoemd worden… zwak zakker zwakst!

 27. Jan D

  Ferry Mingelen???
  Net als Twan Huys besmet met linkse NPO virus.
  Laat toch eens dat andere geluid op de buis horen i.p.v. dat NPO geleuter.

 28. Wyatt

  Niemand kijkt omdat het slecht is.

 29. Marja

  Wouter komt een beetje over als een SBS fanboy.
  Fan van alle rotzooi die pulpkoning De Mol dagelijks over Nederland uitstrooit.
  En het ene flopt nog harder dan het andere!

 30. Wyatt

  Iedereen is ook Kwalbert moe.

 31. Dr phil

  Laatste nieuws john de hol heeft sko opgekocht en MC volgt alleen dan krijgt hij goede kijkcijfers als het weer maar slechter word en karig rot op met je 6 insiders het is en blijft een g.o.o.r k.u.t. programma

 32. Chiel

  Mannen van Taal (sbs6) – 653.000
  Da’s best netjes, voor een donderdag en SBS6. Voorstukjes zagen er grappig (!) uit, terwijl Oh wat een jaar en IHVH me weinig doen. Vanavond ’s kijken…

 33. max

  Albert had gelijk dat mensen er lol in hebben om iets kapot te maken op tv. En daar zitten er een hoop van op deze site. Mijn god wat een negativiteit om 1 programma. De kijkcijfers zitten weer in de lift en gelukkig hebben ze de steun van John. Dit programma komt er wel! Ik zou zeggen, stop maar met bashen, want dat gaat met dit programma niet lukken :-)

 34. Talpa

  Op het hoogtepunt gisteren zelfs 259.000 kijkers voor 6 inside:
  https://imgur.com/dkJlhXr

 35. Televisiefreaks

  Op de app van SKO zijn de kijkcijfers en marktaandelen van donderdag gewoon te zien. Alleen de website ligt er uit.

 36. By the way

  Iedereen weet dat het marktaandeel meer zegt dan een absoluut aantal, dat weet ook Albert Verlinde.

 37. Mark

  50% meer voor 6 Inside door promotie praatje bij Jinek. Het programma heeft idd tijd nodig.

 38. aqua

  Of het warm weer is of slecht weer is 6 Inside is een bagger programma totaal verkeerde presentatoren .

 39. aammehoela

  Het weer begint eventueel nu pas invloed te krijgen. In februari was het ’s middags wel warm maar het koelde heel snel af. Halverwege maart is het bij extreem mooi weer tot zeven uur nog prima buiten uit te houden. Eind maart, begin april schuift het vanwege de zomertijd natuurlijk meteen op tot acht uur, half negen. En dan zie je kijkcijfers tot acht uur echt kelderen, tenzij het guur, kil en regenachtig weer is. Dus Albert kletst uit zijn nek, maar dat doet hij wel vaker. Heb hem gisteren niet gezien bij Jinek. Heb darts gekeken en toen een klein stukje nabeschouwing debat. Toen het gezeur van die vrouwen begon heb ik de tv maar uitgezet.

 40. zuster vaseline

  het moet zijn inside scoort WEER slecht

 41. Max

  Wat een grapjassen hier….allemaal ook een account op twitter zeker???

 42. Ingrid

  Ja joh! Dat is het natuurlijk!

 43. chris?

  Die Ferry Mingelen pakt heel wat graantjes mee bij welke omroep dan ook. Vroeger de onafhankelijkheid in persoon nu te koop voor geld bij links of rechts, oud of jong, serieus of roddel.

 44. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  300.000?
  Echt?

  Veel succes.
  Wij geloven dit niet. (Gebaseerd op de werkelijke cijfers zit Kwalbert er een dikke 30% naast)

 45. DE GENERAAL

  @10:09
  Het hoge woord is eruit.
  Iedereen is Kwalbertmoe.

  Dat klonk eerst onschuldig, als een soort vitaminegebrek of een ondefinieerbaar virusje, doch heden is het besmettelijk geworden:?na Gordonmoe is Nederland ook Kwalbermoe aan het worden.

  Slechts één man kan er iets aan doen.
  Erland Galjaard kan de verlossende woorden uitspreken.
  Exit Kwalbert en Exit Gorden. Nederland is klaar met u.

 46. DE GENERAAL

  Nou moe?

 47. DE GENERAAL

  Gordonmoe komt in de Dikke van Dale als het Woord van 2019.
  Daar kan Kwalbert nog een puntje aan zuigen, als ie z’n best doet.

 48. Gea de Groot

  Komt door het weer?

  Dat 6Inside is zélf een bui zure regen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.