Zusje van Merel Westrik werkt nu ook bij AT5

Kirsten Westrik, het zusje van Merel Westrik, heeft ook tv-ambities. Ze heeft haar baantje als politievrouw opgezegd om het nieuwe gezicht van het AT5 Nieuws te worden. Dat vertelde ze gisteren in RTL Late Night met Twan Huys, waar ze samen met haar zus te gast was. Het is een opvallende move, omdat Merel – nu een van de anchors van het RTL Nieuws – ook is begonnen bij AT5. Kirsten: “Ik heb er nu volgens mij negen of tien gepresenteerd. Ik vind het nog erg spannend.

Het bevalt Kirsten wel heel goed. “Ik heb de juiste keuze gemaakt; dat absoluut. Ik ben een jaar woordvoerder geweest bij de politie, maar halverwege dacht ik: ik weet het nog niet zo goed, maar ik blijf wel een jaar en daarna ga ik de balans opmaken. Toen nam ik ontslag en nu ben ik weer lekker terug bij AT5.

Krijgt ze tips van haar zus Merel? “In eerste instantie zei ze: ‘Joh, je moet lekker jezelf zijn, maar praat alsjeblieft wat netter.’ Dat Zaanse. De eindredacteur is daar op het spijkeren. Ik heb alleen maar heel veel positieve reacties gehad, maar ik moet nog heel veel leren en uren maken.”

Merel denkt dat Kirsten heel goed zit bij AT5. “Het is een super bijzondere plek. Het is ook heel waardevol om in een stad als Amsterdam een lokaal nieuwsstation te hebben. Voor de mensen die daar werken is het ook een ongelooflijke kans. Je kan er fouten maken en je een keer verspreken.”

Gaan ze ooit samen een duo vormen bij RTL Nieuws? Merel: “Dat zou heel grappig zijn, maar we werken bij RTL Nieuws in man-vrouw-duo’s, dus dan zou een van ons een heel groot offer moeten brengen. Misschien kan ze me opvolgen.”

Tot slot vroeg Twan Huys aan Merel Westrik of ze is benaderd door Talpa Network. “Ze hebben me wel gebeld en ze vroegen jouw nummer, Twan“, grapte ze eerst. “Er gaan een heleboel geruchten de hele tijd. Nee, dat zijn geruchten. Ik ben niet gebeld.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen