Rob Geus: ‘De burgers hebben mij nodig’

Rob Geus rekent erop dat zijn vroegere SBS 6-titels De Smaakpolitie, Red Mijn Vakantie en Smerige Zaken uiteindelijk weer de weg naar tv vinden. Dat zei de presentator vrijdagavond in 6 Inside. Geus’ contract is begin dit jaar verlopen en niet verlengd. “Het is nu algemeen bekend dat ik niet meer onder contract sta, dus we zien het wel hoe het loopt. Ik wil het wel uiteindelijk weer gaan oppakken. Dat het nog niet ophoudt voor mij weet ik zeker, want de burgers hebben mij nodig.

Albert Verlinde vindt dat Geus wel een beetje een bord voor zijn kop heeft. “De burgers hebben mij nodig? Hoor je dat nou?

Mediajournalist Rob Goossens: “Hij denkt echt dat hij God is ofzo.

Inmiddels is Geus net als zijn vroegere SBS 6-collega Jochem van Gelder afgegleden tot de regionale televisie. Bij RTV Rijnmond maakt hij nu een kookprogramma met voetballers. “Ik ga met sporters koken. Vooral met voetballers. Daar beginnen we mee.”

Tijdens de opnames viel Geus van de ene in de verbazing. “Het blijkt dat profvoetballers helemaal niet kunnen kijken, dus je krijgt de leukste gesprekken tijdens het proces, want ze kunnen er helemaal niets van. Ik had er gisteren eentje: Sven van Beek van Feyenoord en die had voor het eerst een aardappel in zijn hand. Ik stuur die jongens een beetje aan in de keuken.”


Voetballers zijn best wel verwende jongens en als ik een jongen van 32 in de keuken heb staan die nog nooit gekookt heeft, dan denk ik: meen je dat nou? Dat kan ik me haast niet voorstellen. Het moet met een knipoog zijn, maar ook met een serieuze boodschap van: jongens, vaker in de keuken en je vrouw helpen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen