Albert Verlinde wil dat 6 Inside kwartier later begint

Albert Verlinde zou het heel erg fijn vinden als 6 Inside niet om 18.00 uur, maar om 18.15 uur begint. Op die manier hoeft het programma niet te concurreren met de nieuwsuitzendingen op NPO 1 en RTL 4. Dat zegt de SBS 6-ster vandaag in het AD. Verlinde zegt dat er achter de schermen gepraat wordt over een andere setting, maar niet over een nieuwe tijdstip en dat vindt hij ‘lastig’. “Als ik naar mezelf kijk, dwaal ik pas na het nieuws van 18.00 uur langs de verschillende zenders“, legt hij uit.

Het Zesuurjournaal zit er bij veel mensen ingeroest, aldus Verlinde. “Ik zou zeggen: begin wat later, want de kijker komt nu nergens vandaan.

Daar is oud-SBS-baas Tina Nijkamp het mee eens. Zij pleit in de krant ook voor 18.15 uur: “Net na het nieuws van RTL en de NOS. Dan start je namelijk op een moment dat andere grote zenders aan een reclamebreak beginnen.

De kijkcijfers van 6 Inside zijn nu echt verschrikkelijk. Verlinde: “Natuurlijk zijn dit soort cijfers vervelend, maar we lopen absoluut niet verslagen door het pand. Sterker, de sfeer wordt steeds beter. We gaan er elke dag met frisse moed tegenaan.

Tv-criticus Angela de Jong van het AD verwijt 6 Inside buiten de Peter van der Vorst-primeur om nauwelijks met nieuws te komen. “Het was echt meer dan alleen dat nieuws“, reageert Verlinde. “Ik herken me niet in die kritiek.”

Kijk, het is duidelijk dat we het publiek nog niet weten te vinden“, besluit hij. Maar: “Met de herhaling ’s avonds (om 23.30 uur, red.) zitten we soms weer boven het zendergemiddelde van SBS 6. Als je dat bij elkaar optelt, scoren we dagelijks toch zo’n 300.000 kijkers…

Het AD-artikel ‘Is 6 Inside nog te redden?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen