Albert Verlinde wil dat 6 Inside kwartier later begint

Geplaatst op za 23 feb 2019 om 10:30

Albert Verlinde zou het heel erg fijn vinden als 6 Inside niet om 18.00 uur, maar om 18.15 uur begint. Op die manier hoeft het programma niet te concurreren met de nieuwsuitzendingen op NPO 1 en RTL 4. Dat zegt de SBS 6-ster vandaag in het AD. Verlinde zegt dat er achter de schermen gepraat wordt over een andere setting, maar niet over een nieuwe tijdstip en dat vindt hij ‘lastig’. “Als ik naar mezelf kijk, dwaal ik pas na het nieuws van 18.00 uur langs de verschillende zenders“, legt hij uit.

Het Zesuurjournaal zit er bij veel mensen ingeroest, aldus Verlinde. “Ik zou zeggen: begin wat later, want de kijker komt nu nergens vandaan.

Daar is oud-SBS-baas Tina Nijkamp het mee eens. Zij pleit in de krant ook voor 18.15 uur: “Net na het nieuws van RTL en de NOS. Dan start je namelijk op een moment dat andere grote zenders aan een reclamebreak beginnen.

De kijkcijfers van 6 Inside zijn nu echt verschrikkelijk. Verlinde: “Natuurlijk zijn dit soort cijfers vervelend, maar we lopen absoluut niet verslagen door het pand. Sterker, de sfeer wordt steeds beter. We gaan er elke dag met frisse moed tegenaan.

Tv-criticus Angela de Jong van het AD verwijt 6 Inside buiten de Peter van der Vorst-primeur om nauwelijks met nieuws te komen. “Het was echt meer dan alleen dat nieuws“, reageert Verlinde. “Ik herken me niet in die kritiek.”

Kijk, het is duidelijk dat we het publiek nog niet weten te vinden“, besluit hij. Maar: “Met de herhaling ’s avonds (om 23.30 uur, red.) zitten we soms weer boven het zendergemiddelde van SBS 6. Als je dat bij elkaar optelt, scoren we dagelijks toch zo’n 300.000 kijkers…

Het AD-artikel ‘Is 6 Inside nog te redden?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX
52 Reacties op “Albert Verlinde wil dat 6 Inside kwartier later begint”


 1. Ron

  De marktaandelen van de herhaling zijn ’s avonds en soms het begin van de nacht zijn ook wel hoger. Maar al met al, dat kwartier verschil aan het begin van de avond gaat toch ook niet echt uit maken lijkt me. Men kijkt gewoon niet omdat de doelgroep een halfuur later gewoon hetzelfde voor zijn kiezen krijgt in Boulevard. De urgentie om 6inside te kijken is er volkomen niet….

 2. DC

  Klopt als je om 18.15 begint kijken er misschien net 50 duizend meer dat gaat het verschil niet maken.

 3. Rietlandertje2

  Lekker man! 6 Inside!

 4. Remi

  Er bestaat duidelijk een behoefte aan dit programma.
  Uitzend-tijdstip is momenteel iéts te vroeg, inderdaad.

  6 Inside was de afgelopen week diverse keren spraakmakend.
  Echt een aanwinst wat mij betreft, in het media-landschap !

 5. Talpa

  Wij komen binnenkort ook met een nieuwsuitzending om 6 uur. 6inside begint dan vanzelf later.

 6. Sven L.

  Ik zou er dan niet te lang mee wachten voordat de kijker vergeten is dat 6I überhaupt bestaat.

 7. Zaterdag

  Geniaal!

 8. ik reageer ook ff...

  Waarom niet van je eigen kracht uitgaan(ahum…) ipv je verschuilen achter eht 18u journaal… Er is altijd wel een sterke titel op een zender, zeker op NPO1 en RTL4, om je achter te verschuilen. Dan zou je inderdaad uit moeten zenden na middernacht of om 14u ’s middags want dan zijn er geen sterke titels….

 9. Deadly Viper

  Niemand wilt naar Albert kijken alsof een kwartier later gaat helpen.

 10. Moud

  Ach Albert, alsof de kijker dan wel opeens gaat kijken.

  6Inside is vanaf het begin, op een verkeerd tijdstip geprogrammeerd. Had men eerder moeten en kunnen bedenken, dat op dat tijdstip sterke titels op NPO1 en RTL4 geprogrammeerd staan. Het nu opeens gaan aanpassen zal ook niet (meer) helpen.

 11. Deadly Viper

  Maakt niet uit hoe laat het komt. Het programma is overbodig.

 12. Deadly Viper

  Net zoals mijn commentaren hier.

 13. oja

  ‘Sterker, de sfeer wordt steeds beter’, wow. Kun je nagaan hoe de sfeer was voorheen….

 14. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Het begint toch altijd al later dan zes uur?
  We zagen altijd eerst een klont reclameboodschappen voorbijkomen voordat Jan weer begon te hakkelen. Maarrr dat kan verandert zijn hoor.
  Dus om kwart over zes beginnen wordt dan effectief 18:23 uur, we denken dat het geen moer uitmaakt, om het netjes te zeggen.
  Tijdens het eten willen we niet tegen die onsmakelijke bakkes van kwalbert aankijken. Thank you very much. Er zijn grenzen weet je…

 15. bastian

  En dan komt het mooie weer er nog aan ook. Gaat heel moeilijk worden voor ze.

 16. piet

  Weg met programma en die kerel voor mijn part ook.

 17. Astrid

  Geweldig…. Wat heeft Albert weer een uitvluchten, maar aan hem ligt het niet hoor!!Man geef eens toe dat je over de datum bent.

 18. Adriaan

  Albert gaf van tevoren aan dat hij met minder dan 350.000 kijkers niet tevreden was. En dan heeft ie het uiteraard over de live-uitzending, niet met de herhalingen erbij. Maar zelf met die herhalingen erbij kom je niet op dat cijfer…

 19. Maartje

  Zelfs met de herhalingen erbij kwam dit programma uit op 128.000 kijkers.
  Ofwel 10 huishoudens met een kijkcijferkastje.
  Treurig nieuws. Het had zo mooi kunnen zijn. 20 jaar geleden.

 20. Fred

  Het grote probleem is SBS zelf programma’s weg halen bij andere zenders en dan denken dat een grote massa kijkers meegaan. kijkgedrag is de laatste jaar drastisch veranderd ,men is uitgekeken op al het zelfde .

 21. Freddie

  Zoals in het AD stond, het is te ouderwets. RTL Boulevard is niet voor niets veranderd; Erland had goeg gezien dat de kijker niet meer op een vilein toontje zit te wachten en ging met een grote bezem door het programma heen. Of het nu ook zo goed is weet ik niet maar iig is er ingegrepen om het tij te keren.
  Dat 6-inside is gewoon boulevard 1.0. Echter met Jan Versteegh gaan ze het niet redden, ik zou kiezen voor Patty Brard, Victor Brand, Winston. Iemand die een programma kan dragen en dat is Jan absoluut niet. De looks zijn goed maar hij had veel beter nog bij BNN kunnen blijven om zich verder te ontwikkelen. Ik vind bijvoorbeeld Tim Hofman een goed voorbeeld van een echte programmamaker.

  Het wordt 6-Outside.

 22. Nelis

  – en die Jan Versteegh, die het hele programma onderuithaalt, blijft zitten…

 23. HalloJumbo

  Kwart over 6 Inside.

  Neem je rotzooi, Albert.

 24. Jasper

  Maar Albert, je zou toch elke dag met primeurs komen? Je zou RTL toch verslaan? Ligt het nu ineens aan het tijdstip?

 25. TopofFlop

  Doe maar eens een week om 18:15 en dan komen ze tot de ontdekking dat het niets uitmaakt. TV-kijkers kijken echt niet een heel programma van begint tot eind. Het begin of het eind missen is dus helemaal niet erg. De kijkers blijven gewoon maar kort hangen, omdat het kwebbel en kabbel-tv is zonder spanning.

 26. Mark

  18:00 HvNL
  18:15 6 Inside (incl. HvNL, Shownieuws, Piet updates)
  19:30 Utopia

  Kan ook 6 Inside net zo lang laten duren als RTLB, en dan om 19:00 weer iets in de trant van Actienieuws, Explosief. Met ook beelden van regionale tv, zoals de regionale Opsporing Verzochts: hoe meer mensen het zien, hoe beter, toch?

 27. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Geniaal Mark.
  Utopia had gisteren gewoon 337.000 kijkers dus jouw plan heeft best kans van slagen.
  Denk je niet dat veel mensen afgeschrikt worden door Kwalbert en Janneman?
  Het is lastig om in het openbaar toe te geven dat je naar deze twee babbelaers kijkt nietwaar?

 28. max

  Het blijft een leuke show wat iedereen er ook van vind. Lekkere humor en leuke nieuwtjes. Beter als die ellende met de 5/ 6 mensen die RTLBLVD predenteren.

 29. Laurens

  18.00 – 18.15 HvNL update + weerbericht
  18.15 – 19.00 Shownieuws (sterke naam, uitbouwen met Viktor Brand, Winston en Albert naast het huidige team)
  19.00 – 19.30 HvNL
  19.30 – 20.00 Utopia (ze mogen onderhand nadenken over iets nieuws, scoort nauwelijks meer)
  20.00 – 20.30 gameshow

 30. Bart

  Helemaal gelijk. Als je ertegen kan. En je bent één van de weinigen.
  Gisteren keken er 111.000 mensen naar de uitzending van zes uur. ’s Avonds trok de herhaling welgeteld 17.000 kijkers. Misschien de volgende dag nog 3 A 4 duizend, maar dat zijn volgens mij dezelfde mensen die de televisie aan hebben staan voor het geluid.
  Het echt leuke, echt het allerleukste is nog wel de laatste opmerking van Ambert Verlinde zelf, namelijk dat er soms wel 300.000 mensen kijken. ….
  ..ja echt. Heeft ie gezegd!! Mooi hoor, hoe die in z’n eigen wereldje leeft.

  Lees het zelf na. https://www.ad.nl/show/is-6-inside-nog-te-redden-albert-is-wel-een-beetje-uitgespeeld~a7b6eacb/

 31. Bart

  Lees het zelf.
  https://www.ad.nl/show/is-6-inside-nog-te-redden-albert-is-wel-een-beetje-uitgespeeld~a7b6eacb/

 32. Peter

  Zei Albert niet dat mensen juist de andere programma’s zouden verlaten voor 6inside??? En nu ineens zijn het de sterke titels, die ze in de weg zitten! Ok

 33. Lies

  Als ik John de Mol was dan zou ik……….. ???? Kom maar op mensen??

 34. Freddie

  18.00 woonprogramma’s (vt wonen, huizenjacht)

  18.30 Utopia

  19.00 Talpa inside: Show, nieuws, sport

  20.00 deal or no deal

  20.30 avondprogrammering

 35. Lies

  @Freddie: heb je dan wel of niet behoefte aan een nieuwsuitzending?

 36. Mark

  Vanavond trouwens weer eens een ouderwets late avond op SBS 6: ze stoppen niet al om 01:00 zoals elke avond voor Astro TV, maar gaan dubbel zo lang door met Toppers concert director’s cut! Tot 3 uur ’s nachts! Mag dus niet in 2 delen op de buis. Heeft ook te maken met pauze act met Koos Alberts die op oudjaar eruit was geknipt. Nu dus tóch de complete uitzending. Kom maar op met dat artikel, Mediacourant!

 37. Mark

  Vanavond trouwens weer eens een ouderwets late avond op SBS 6: ze stoppen niet al om 01:00 zoals elke avond voor Astro TV, maar gaan dubbel zo lang door met Toppers concert director’s cut! Tot 3 uur ‘s nachts! Mag dus niet in 2 delen op de buis. Heeft ook te maken met pauze act met Koos Alberts die op oudjaar eruit was geknipt. Nu dus tóch de complete uitzending. Kom maar op met dat artikel!

 38. Deadly Viper

  Dat deze onzin nog niet gecanceld is.

 39. Machteld2

  Wereldprogramma 6 inside!

  Weer genoten van Michael Jackson
  Talpa wederom derde
  Veronica doet het beter!

 40. Kwalbert snap niet dat hij ongewenst is op tv

  Kwalbert de amorele sprookjesvertellers is als geldgraaiende bij Talpa geslaagd maar inhoudelijk al heel lang over de bruikbaarheidsdatum heen. Alleen t onkies zijn nog geïnteresseerd maar dat zijn er niet meer dan 200 K.

 41. Bramderammer

  Misschien moet iedereen zijn televisie uit- en zijn verstand aan zetten..!

 42. Astrid

  18.00 Journaal
  18.15 Nieuwsuur
  Daarna naar NPO2 Binnenstebuiten en Typisch Veluwe.

 43. Ron

  @Freddie: Utopia naar 18.30 uur? Nee joh, dat gaat helemaal nergens heen. Dat is kijkcijferhit in de vooravond zou dom zijn omdat tijdstip te veranderen, zullen daar rondom veranderingen door moeten voeren.

 44. Q

  Ik wil dat dit maffe programma met die roddeltruus die kleine pijpkabouter Jantje V. nooit meer begint want het is goedkope kermis bagger. Weg met die troep.

 45. aqua

  Is hij dan nog niet wakker????????????

 46. srv man

  6 inside mag van mij wel 6 uur later beginnen

 47. liefkleinhertje

  Als je dat reclameblok opschuift dan zit je al aardig op 18.15

 48. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Heel logisch van Albert…. hij moet altijd die ongewenst urineverliesluier om doen… dat kan dan net.

 49. Mw. Bakker

  Gesproken over urineverlies.
  Dat doet me denken aan Gerard Joling.
  Is dit sujet nu eindelijk aangeklaagd voor aanranding.
  Deze walgelijke smeerpijp mag wat mij betreft wel een poosje op water en brood.
  Dat zal hem leren een toontje lager te zingen.

 50. weethetbeter

  Eerst hart van Nederland dan 6inside !!!!!

 51. Deadly Viper

  Dat kwartiertje gaat het verschil niet maken. Die natte wind van een Jan Versteegh weg en ienand met meer bagage daar neerzetten als presentator om te beginnen.

 52. Connie V.

  Ik vind Jan prima maar ik trek Albert niet. Tettert overal doorheen, laat niemand uitpraten en vindt zichzelf een grappige uitvinding. Ik vind er niks an

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.