Youp vond conference Marc-Marie heel erg slecht

Geplaatst op Wed 27 Feb 2019 om 13:15

Youp van ‘t Hek vond de oudejaarsconference van Marc-Marie Huijbregts niet om aan te zien. Hij was echt niks. Dat vertelt de cabaretier in gesprek met het AD. Huijbregts verzorgde de afgelopen oudejaarsconference, maar had het niet zoals gebruikelijk is over de actualiteit. Het ging over allerlei ditjes en datjes en en passant probeerde hij ook nog ‘Youp’ te introduceren als nieuw scheldwoord voor vervelende, oude witte mannen. Van ‘t Hek was er niet zo van onder de indruk.

Magertjes, vindt Van ‘t Hek het. “Ik vernam dat Marc-Marie Huijbregts me flink te pakken zou nemen in zijn oudejaarsconference. Omdat ik het woord pisnicht nog weleens laat vallen. Maar pak me dan ook. Dit sloeg nergens op. Kwetsen is een vak, hè. M’n dikke buik, m’n bolle kop, er is genoeg. Maar er kwam niets.”

Het was net als de rest van de voorstelling erg mat, zegt hij. “Dit was trouwens de eerste Libelle Zomerweek-oudejaarsconference. Wat een gemuts. Toen hij begon, met een huilfoto van zichzelf, dacht ik: dit is de beste parodie denkbaar op al dat gejank op sociale media.”

Ik ging er goed voor zitten: een cabaretier gaat uitleggen hoe het zit. Maar het was serieus! Hij was echt au au, gevallen met de fiets. Flikker toch op, man. In 2020 doe ik, als het goed is, mijn tiende oudejaarsconference. Geloof me: daar valt de naam Marc-Marie niet.’’

Foto: BNNVARA
39 Reacties op “Youp vond conference Marc-Marie heel erg slecht”


 1. jomari

  Youp toch……. wat kinderachtig (kinds) om een collega af te kraken.

 2. Bart Willemsen

  Het was helemaal niks….. als het slecht was, was er nog wat blijven hangen, maar dit was gewoon helemaal nada.

 3. Arie

  We hebben al te veel slechte eindejaarsconferences gehad van Marc-Marie en Jan Jaap van der Wall. Niets over de actualiteit van het afgelopen jaar, maar een gewone cabaretvoorstelling met de standaard inhoud links lullen en deugen.

 4. Mark

  Waar is die Huijbregts sindsdien eigenlijk? Hebben ze hem voor straf voor onbepaalde tijd opgesloten wegens die bar slechte conference?

 5. n

  @jomari

  Youp is een glas vol met azijn, maar hij heeft wel gelijk.
  Het was drie keer niks.

 6. Marc Marie

  Intussen is MM al bijna 2 maanden niet meer op tv geweest. Ook niet als tafelheer op vrijdag. Hij laat veel geld (2000 euro per keer) lopen. MM moet zich vermannen en stoppen met kniezen.

 7. Esther

  Wat opviel dat MMH er mager uitzag de laatste maanden van 2018.
  Het kan natuurlijk zijn dat er gezondheidsredenen zijn voor zijn
  afwezigheid op de tv.

 8. Onbekend

  Drama: 80 procent kijkers haakt af als Marc-Marie begint.
  https://www.mediacourant.nl/2018/11/drama-80-procent-kijkers-haakt-af-als-marc-marie-begint/

 9. Bart

  Het was op zich een leuke voorstelling alleen het was geen Oudejaarsconference. Overigens was het zeker niet zijn beste show.

 10. Curryworst

  Neemt Majesteit Matthijs zijn hofnar Marc-Marie in bescherming door hem (voorlopig) niet meer uit te nodigen op de vrijdagavond?
  Of durft Piepkuiken zelf niet meer en ligt hij nog steeds uit te huilen in de armen van zijn Afrikaanse h0m0vriend?

 11. Onbekend

  Drama: 80 procent kijkers haakt af als Marc-Marie begint. mc 05 Nov 2018.

 12. Maria Magdalena

  Youp heeft zelf ook betere tijden gekend maar Marc Marie was inderdaad erg slecht, de combinatie van zijn stem en accent was een dieptepunt.

 13. Fox Mulder

  Marc-Marie het nationale piepkuiken!

 14. Enzo Voort

  “Youp van ‘t Hek vond de oudejaarsconference van Marc-Marie Huijbregts niet om aan te zien.” Het maakt het nog erger dat het ook niet om aan te horen was.
  Goed dat er nog veel andere zenders zijn.

 15. Broeder Alfred

  Youp van ‘t Hek is vreemdgegaan.
  Zelfsblinde, betaalde HO-OER laat zich toch niet neu-ken door die vieze vette spons?

 16. aqua

  Marc is slecht maar youp is geen haar beter in weze is hij een onbeschoft figuur.

 17. Lies

  Nooit begrepen waarom MM is benaderd voor de oudejaars conference. Daar was hij nog niet aan toe en dat bleek ook uit de slappe voorstelling.

 18. Trudy

  Hij heeft gelijk, het was een waardeloze oudejaarsconference.

 19. Vrede

  Best knap dat Marc zichzelf grappig genoeg vind om zo’n podium op te stappen maar dat blijkt wel uit het lachen om zijn eigen grapjes. Ben ook benieuwd welk publiek daarheen gaat.

 20. Dij Enkletser

  MarcMarie zend alleen maar Snerpende Trillingen uit,
  zoals met een nagel over een schoolbord !
  Brrr

 21. liefkleinhertje

  Die MMH was inderdaad gewoon super slecht maar laten we koesteren dat deze minkukel daarna niet meer op TV verschenen is.

 22. Trim

  Wat een actueel nieuws maar niet heus als je het in Februari nòg over de oudejaarsconference moet hebben.

 23. StefanV

  Youp heeft gelijk. Er is maar één ding jammer: dat hij ons dit jaar niet de conference van Claudia de Breij bespaart en dat we tot oudejaarsavond 2020 moeten wachten voor een goede conference bij de NPO….

 24. Sum Ting Wong

  Ik kan niet wachten tot we in augustus weer beginnen met de pietendiscussie, de vuurwerkdiscussie en de oudejaarsconferentiediscussie. En natuurlijk de oliebollentestdiscussie!

 25. Ernst

  Tsja, het was echt heel slecht.

 26. Jasper

  Het was inderdaad niet grappig.

 27. Godefroy France

  Het enige geweldige aan het verschrikkelijke optreden van ons nationale piepkuiken is dat we hem daarna nooit meer hebben gehoord en gezien,denk dat zelfs zijn gekleurde rampetamper heeft begrepen dat dit pisgedrocht, niets maar dan ook helemaal niets toevoegt behalve kleutergeneuzel!

  Houdou en houwezo !!!

 28. Godefroy France

  censuur springt er weer bovenop ha ha ha nen benieuwd

 29. liefkleinhertje

  Nogal logisch dat je last krijgt van censuur als je gewoon je eerlijke en bescheiden mening mag geven over dat monster dat oudjaar verpeste.
  De woorden die iemand nodig heeft om dit monster te beschrijven zijn nou eenmaal ernstig en gruwelijk.

 30. DE GENERAAL

  Dat piepkuiken bakte er niet veel van, maar om daar in de laatste dagen van Februari nog op terug te komen… Graag even een hink-stap-sprongetje naar 2020 vwb de oudejaarsconference, de bijdrage van Claudia-de-Bereij wil ik helemaal links laten passeren. Dat melodramatische gezwets trek ik niet.

 31. Krelis A.

  Bedankt voor de waarschuwing! Oudejaar 2020 zetten Mien en ik wel een videoband op van de Mounties. veel leuker en beschaafder dan Y.vh.H met dat eeuwige vloeken en schelden met die schorre stem. Wat een afgang. laat dat soort “humor” maar lekker op de grachtengordel.

 32. jomari

  @ N 13.30

  Je hebt gelijk.

 33. jomari

  @ N 13.30.

  Mee eens.

 34. HansR

  eens met Youp, het had niets met een oudjaarsconference te maken. Weer 1,5 ton over de balk gekieperd.

 35. Paul

  HansR, niet over de balk, want is ruimschoots terugverdiend door de omliggende reclameblokken.
  Blijkbaar weet je niet hoe het werkt.

 36. Michel

  Youp mag natuurlijk, net als iedereen, zeggen wat hij van de oudejaarsconference vond. Chiq is het echter niet. Hij zou het zelf ook niet fijn vinden als een collega hem afzeikt in de media.

  Daarnaast: Youp introduceren als nieuw scheldwoord voor vervelende, oude witte man is geen grap, maar wel een beetje de waarheid. Ik was groot fan van Youp, maar ik vind hem nu op een of andere manier niet meer geloofwaardig met zijn grappen.

 37. Jean Paul

  “Hij zou het zelf ook niet fijn vinden als een collega hem afzeikt in de media.”

  Tuurlijk wel, dan incasseert hij gewoon. Je moet jezelf niet te serieus nemen. Net als de mannen van VI. Je deelt uit en je neemt er eens een. Heerlijk toch?

 38. De felicitatielijn

  Heden 28 februari 2019 blaast hij 65 kaarsjes uit.

  Hartelijk gefeliciteerd, Joep en nog vele jaren, vanzelfsprekend in goede gezondheid.

 39. anoniem

  Tja, ouwe zeur zijn is ook niet alles.. :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.