Youp vond conference Marc-Marie heel erg slecht

Youp van ’t Hek vond de oudejaarsconference van Marc-Marie Huijbregts niet om aan te zien. Hij was echt niks. Dat vertelt de cabaretier in gesprek met het AD. Huijbregts verzorgde de afgelopen oudejaarsconference, maar had het niet zoals gebruikelijk is over de actualiteit. Het ging over allerlei ditjes en datjes en en passant probeerde hij ook nog ‘Youp’ te introduceren als nieuw scheldwoord voor vervelende, oude witte mannen. Van ’t Hek was er niet zo van onder de indruk.

Magertjes, vindt Van ’t Hek het. “Ik vernam dat Marc-Marie Huijbregts me flink te pakken zou nemen in zijn oudejaarsconference. Omdat ik het woord pisnicht nog weleens laat vallen. Maar pak me dan ook. Dit sloeg nergens op. Kwetsen is een vak, hè. M’n dikke buik, m’n bolle kop, er is genoeg. Maar er kwam niets.”

Het was net als de rest van de voorstelling erg mat, zegt hij. “Dit was trouwens de eerste Libelle Zomerweek-oudejaarsconference. Wat een gemuts. Toen hij begon, met een huilfoto van zichzelf, dacht ik: dit is de beste parodie denkbaar op al dat gejank op sociale media.”

Ik ging er goed voor zitten: een cabaretier gaat uitleggen hoe het zit. Maar het was serieus! Hij was echt au au, gevallen met de fiets. Flikker toch op, man. In 2020 doe ik, als het goed is, mijn tiende oudejaarsconference. Geloof me: daar valt de naam Marc-Marie niet.’’

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen