Robert over tv-flop Screentest: ‘Format werkte niet’

Robert ten Brink begrijpt wel waarom zijn tv-programma Screentest eind vorig jaar genadeloos flopte op de zondagavond van RTL 4. Het format werkte niet. Dat zegt de presentator in De Telegraaf. Screentest was een talentenjacht voor nieuw presentatietalent. Het programma heeft een winnaar opgeleverd voor wiens naam je eerst Wikipedia moet raadplegen en dat zegt eigenlijk wel genoeg. “Waar gehakt wordt, vallen spaanders”, zegt de 63-jarige tv-ster.

Het format was niet zo best, meent Ten Brink. “Het had heel leuk kunnen zijn, maar ik denk dat het format niet werkte. Er werd voor gekozen kandidaten bestaande spelletjes te laten presenteren.”

Hoe had het programma dan moeten zijn? “Het was spannender geweest als we het over een andere boeg hadden gegooid en mensen live hadden gecoacht: loop maar eens het podium op en zeg wie je bent, lees een autocue. Zonder dat je klinkt alsof je een kleuterschool voor je hebt en wéét wat je staat te lezen.”

Baalt hij ervan? “Nou ja, ik heb wel meer programma’s gemaakt waarvan niemand gelukkig het bestaan meer weet.

Het Telegraaf-interview met Robert ten Brink kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen