Jensen heeft nu al hooikoorts: ‘Is geen climate change’

RTL 5-ster Robert Jensen heeft nu al last van hooikoorts. Hij wijst echter elke suggestie af die dat in verband brengt met klimaatverandering. Dat laat hij weten in zijn Jensen Podcast. Het is de afgelopen dagen warmer dan ooit voor de februarimaand en daardoor begint de bloei vroeg dit jaar. Het leidt tot pollenproblemen bij Jensen. “Ik heb een beetje hooikoorts“, zegt hij. Dan met zijn inmiddels bekende gekke stemmetje: “Ja, hooikoorts, het klimaat is helemaal in de war!

Continueert met gek stemmetje: “Ik begin zo langzamerhand helemaal te geloven dat er klimaatverandering is, dat klopt, het is echt helemaal waar. Hoe kan het nou, ik heb gewoon hooikoorts eind februari.”

Dan gek stemmetje met huilende toon: “Hatsjieeee, ohoooo-hooooo, over tien jaar is er helemaal niks meer. Hooo-ooo, het is waar en ik heb het altijd ontkend. God straft mij nu met het feit dat ik hooikoorts heb eind februari.”

Het is volgens Jensen onzin om dit in verband te brengen met climate change. “Ik leef nu 45 jaar op deze planeet en mensen zullen nu ongetwijfeld zeggen: ‘Het is toch raar met het weer: het was gisteren 17 graden.’ Ik ben nu 45 jaar en ik kan me af en toe nog herinneren dat ik 20 jaar geleden ook last had van hooikoorts in februari. Dat gebeurt gewoon. Het klimaat verandert al miljarden jaren.”

Hoe erg is zijn hooikoorts trouwens precies? “Ik heb een rare hooikoorts, want ik ben allergisch voor álles wat in de bloei staat. Het is vrij heftig wat ik heb, maar geen medelijden hoor. Ik ben niet iemand die makkelijk in de slachtofferrol kruipt, maar ik moet af en toe mijn keel een beetje schrapen.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen