Wilders en Jensen pleiten voor boycot NU.nl

PVV-leider Geert Wilders en zijn tv-equivalent Robert Jensen adviseren hun aanhang om de app van NU.nl van hun telefoon te verwijderen. Dat laten de twee weten op Twitter. Mensen die reageren op NU.nl mogen niet langer vraagtekens zetten bij de klimaatverandering. “Het ontkennen van klimaatverandering of de invloed van de mens daarop, is op NUjij niet langer toegestaan. Reacties waarin dat toch wordt gedaan, worden verwijderd“, zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman.

Hoekman wijst klimaatsceptici de deur in een uitgebreide blogpost. “Ervoor zorgen dat ook NUjij-reacties feitelijk kloppen, hoort bij onze taak om het nieuws op feitelijke wijze te verslaan.”

Het ontkennen van klimaatverandering valt ook onder het verspreiden van onwaarheden, zegt Hoekman. “Er is onomstotelijk wetenschappelijk bewijs dat het klimaat opwarmt en dat de mens daar invloed op heeft.”

Lezers mogen het nog wel oneens zijn met berichten op NU.nl. “Het is ook niet zo dat onze redactie onwelgevallige meningen of feiten censureert. NU.nl is altijd neutraal en objectief geweest en zal dat blijven.”

Geert Wilders is helemaal klaar met NU.nl. “Wat een enorme engerd die Gert-Jaap Hoekman. Kan die man niet het mediabeleid voor Noord-Korea gaan doen of zo? Zijn ‘duiding’ maakt het alleen maar erger: berichten die zijn waarheid ontkennen worden weggecensureerd. Snel de NU.nl-app verwijderen!

Ook Robert Jensen vindt dat NU.nl veel te ver gaat. “Deze mensen zullen nog steeds zeggen dat ze ‘integere en gewogen journalisten zijn’. Dit is schokkend. Maar we accepteren dit natuurlijk niet meer van de media. Dit is niet de toekomst!

Honderden volgers melden me dat ze de @NUnl app deleten gezien hun standpunt dat het klimaatdebat daar niet meer open, eerlijk en journalistiek integer gevoerd mag worden. Ik sluit me bij mijn volgers aan en heb het ook gedaan. #deletenunl

PVV-Kamerlid Martin Bosma ziet dat mensen de NU.nl-app al aan het verwijderen zijn:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen