Albert Verlinde wil dat Vondelpark ’s avonds dichtgaat

Albert Verlinde voelt zich minder veilig in Amsterdam door de bende die het gemunt heeft op rijkaards die rondbrallen met hun peperdure horloges van tienduizenden euro’s. Dat vertelde hij woensdagavond in 6 Inside. Verlinde’s achterbuurvrouw Estelle Cruijff was een van de eerste slachtoffers. “Zij is eigenlijk voor altijd getraumatiseerd. Ze zegt toch: ‘Ik loop nooit meer op dezelfde manier over straat.’ Ik merk zelf ook dat ik me ook wat minder op m’n gemak voel”, geeft hij aan.

De showkenner woont in de exorbitant dure P.C. Hooftstraat, direct aan het Vondelpark. Hij is de buurman van Connie Witteman, bij wie ingebroken is en een fortuin aan dure sieraden is buitgemaakt.

Verlinde loopt iets huiveriger over straat. “Dat komt ook – moet ik zeggen – door de gemeente Amsterdam en de politie. In zo’n park en de straten daaromheen waar zo veel mensen ’s avonds hangen, drinken en wiet roken: daar mag de politie echt wel een beetje aanwezig zijn. Ik heb vandaag en gisterenavond veel rondgewandeld door dat park heen en ik heb niet één politiewagen gezien.

De politie moet waakzamer zijn, vindt Verlinde. “Ik zou tegen de politie willen zeggen: jullie denken dat er niks aan de hand is, maar het kan geen kwaad om een beetje extra te patrouilleren in die buurten in elk geval.

Verlinde vindt dat zijn achtertuin – het Vondelpark – ’s avonds moet sluiten. “Het gaat mij erom dat als je in New York bent of Londen dat zo’n park waar heel veel mensen komen op een gegeven moment dichtgaat. Er zijn strenge regels: je mag er geen alcohol drinken, geen wiet roken, geen luide muziek draaien. Als je met een groep van meer dan tien personen wil zijn, dan moet je er toestemming voor vragen.”

In New York weten ze ook: als je alles toestaat, dan gaan mensen op een mooie avond met z’n allen het park in om te zuipen. Dan gebeuren er dingen als je niet uitkijkt. Er moet hier ook strenger naar gekeken worden.

Tot slot: loopt Verlinde eigenlijk over straat met peperdure horloges? “Ik stop ermee. Ik denk dat ik het niet meer doe.

Collegabekendheid Dries Roelvink vindt dat het leven in Amsterdam ook onomkeerbaar is veranderd, vertelde hij bij RTL Boulevard. “Mijn horloge en die van Dave hebben we bij vrienden in een kluis gegooid. Ik overweeg zelfs om hem te verkopen, want het kan bijna niet meer.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen