Drama is compleet: 6 Inside onder 100.000-grens

Geplaatst op do 28 feb 2019 om 8:30

Het drama is compleet voor Albert Verlinde en zijn insiders. Voor de eerste keer sinds de start van het programma keken er woensdagavond minder dan 100.000 mensen naar 6 Inside. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 6 Inside kwam uit op een score van 99.000 kijkers en 2,8 procent marktaandeel en dat is echt veel te weinig voor een middelgrote zender als SBS 6. Het moet wel heel gek lopen als John de Mol deze martelgang nog heel lang blijft uitzenden op televisie.

Helemaal pijnlijk is dat de lead-in van 6 Inside, het programma Wat Eten We, woensdagavond méér kijkers trok. Daar keken 101.000 mensen (4,8 procent) naar. Hart van Nederland trok erna 184.000 kijkers (4,2 procent).

Het lag in de lijn der verwachting dat 6 Inside een keertje onder deze grens zou zakken. Vorige week gebeurde het al bijna, toen het programma uitkwam op een score van slechts 101.000 kijkers.

De weekgemiddeldes van het programma blijven ook maar dalen en dalen. Tot nu toe zien die er als volgt uit:

 • Week 01: 253.000 kijkers,
 • Week 02: 170.000 kijkers,
 • Week 03: 170.000 kijkers.
 • Week 04: 153.000 kijkers,
 • Week 05: 156.000 kijkers,
 • Week 06: 122.000 kijkers,
 • Week 07: 132.000 kijkers.

Voor Verlinde zou het vroegtijdig staken van 6 Inside een domper zijn, want hij heeft geen andere activiteiten op televisie. Wellicht is er een ander programma voor hem te bedenken, al bleek een eigen talkshow hem in het verleden, toen hij Albert maakte op RTL 4, niet echt te passen.

Collega Jan Versteegh maakt naast 6 Inside allemaal programma’s met Gordon.

Update 2 maart – Het weekgemiddelde van week zeven is aangepast.

Foto: SBS
41 Reacties op “Drama is compleet: 6 Inside onder 100.000-grens”


 1. Guttegut

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 2. Rob

  Alle programma’s zijn lager dan normaal. Komt vast door het mooie weer.

 3. Sylvana

  Jan Versteegh gaat nog allemaal programmas met uitgebluste Gordon maken, nee dat gaat perspectieven bieden.

 4. Bobby eden

  Los van decor, inhoud en presentatie is de grootste fout van dit programma de plek in het uitzendschema. Zet ‘m op half zeven en je wint direct 100.000 kijkers

 5. Joop

  Jammer, maar ik snap het wel. De arrogantie een paar maanden geleden en anti RTL uitspraken werken gewoon averechts.

 6. NPO kijker

  6 uur nieuws was belangrijker.

 7. Curryworst

  Bovenstaande foto, die ook gebruikt is in hun reclamecampagne blijkt een voorspellende boodschap te bevatten: Jan Versteegh die zich afwendt uit schaamte met de hand voor de ogen en Albert die schijnt te fluisteren ‘Psst niet doorvertellen, maar het gaat niet zo goed met ons programma’.

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  We wachten nog op het opbeurende commentaar van Kwalbert zelve..
  3000 kijkers op de middag
  98.000 kijkers op de live-uitzending.
  133.000 kijkers voor de nachtuitzendinf.
  Is tóch bijna een kwart miljoen. Kijkers dan, voor ome Sjon, om tegen de adverteerders te zeggen.

 9. Anny

  @Rob, idd.
  Maar ja, men moet wat te melden/te zeuren hebben. Al is het uit puur leedvermaak.

  Ik heb het al vaker gezegd/geschreven, op zich geen verkeerd programma, maar op een verkeerd tijdstip geprogrammeerd.
  Men wilde concureren met RTLBoulevard om vroeger te beginnen.

 10. Anja

  Omdat het er allemaal erg ongemakkelijk uitziet kijk ik niet langer dan een minuut of vijf , het is een beetje een worsteling ( niet voor hun maar voor mij )

 11. Derk

  Hoogmoed komt….

 12. Bart tv man

  Het eerste volle kwartier ging het over de vader van een blonde Nobody presentatrice en de roof van een horloge. Er zouden alleen rijke en bekende Nederlanders het doelwit zijn. Echt complete bulls-hitt. En het zou allemaal gebeuren in oud-zuid waar Albert zelf ook vertoeft. Complete lariekoek. Verzonnen en naar eigen hand gezet verhaal over niks en daar dan een kwartier over praten in een monoloog van het orakel Albert. Dodelijk saai en zonder inhoud. Het tweede onderwerp ging over het feit wat modellen doen als ze moeten wachten tijdens een shoot. Serieus? Ja serieus.

 13. Afgang RTL boulevard dichtbij

  Week 06: 122.000 kijkers,
  Week 07: 123.000 kijkers (tot nu toe)

  Stijging tot nu toe

 14. Sven L.

  Daar ging mijn koffie….

 15. Donderdag

  Boulevard wéér minder kijkers. Paniek bij RTL

 16. MENEER West

  Komt door SONy LG SAMSUNG die willen niet dat Talpa hun mooie schermen verzieken er zit ook een chip ingebouwd dat domme programmas automatisch uitgefiltert wordt als eerste is Talpa aan de beurt , ook Philips en B&O willen dat domme zenders niet meer hun beeldschermen vervuilen en RTL is ook aan de beurt
  eind maart Dan zullen com tv zenders uitgefilterd worden en meet geen SKO kastjes meer
  mensen die toch com van bedenkelijke kwaliteit willen zien kunnen een chipkaart kopen van 500 euro die aan de zijkant van het scherm ingestoken moet worden

  wil je in de toekomst toch RTLen TALPA bekijken in de toekomst want u huidige schetrm gaat maar 4 jaar mee …. dan moet u een buistelevisie aanschaffen uit de kringloop of marktplaats

 17. Deadly Viper

  Kijkcijfer- en GRP-metingen, dat men nog steeds dat n at te vi ngerw erk hant e ert en er in trapt. Laat staan metingen op de minuut, complete waa nzin.

 18. Deadly Viper

  Kijkcijfer- en GRP-metingen, dat men nog steeds dat nat te vi ngerwerk hanteert en er in trapt.. Laat staan metingen op de minuut, complete waanzin.

 19. Remi

  Men moet die kijkcijferkastjes eens aan een nader onderzoek onderwerpen.
  Ik geloof niks van de lage cijfers voor 6 Inside.

  Voortreffelijk programma !

 20. Sven L.

  @Deadly Viper; true, true. Maar het geeft denk ik wel degelijk een trend weer.

 21. Whatsinaname

  Remi, alleen op de wereld….

 22. Afgang RTL dichtbij

  Talpa komt eraan.

 23. Ron

  Wederom exact dezelfde items als een halfuur later bij Boulevard, en in dezelfde volgorde zelfs! Volkomen overbodig en totaal niet relevant dit 6Inside op deze manier.

 24. Ron

  Het lijkt wel of 6inside het draaiboek kent van Boulevard, of andersom…dat kan ook natuurlijk.

 25. peter

  Ik kijk 6inside soms terug via de app “KIJK” maar die app is zo ontzettend traag. Hebben hier meer mensen last van?

 26. ivan

  Lekker stoppen met deze shit! Jan as de sodemieter terug naar je gym klas en Albert terug naar je musicals en kom niet meer terug op tv aub

 27. Coeus

  Best kans dat het John de Mol met deze derde keer dat hij een zender bestiert (Sport7, 10) weer niet lukt. Het is gewoon geen positief verhaal. Programma’s en presentatoren weghalen van RTL4 is niet in het belang van de kijker. Hij neemt de kijker vertrouwde zaken af (Piet Paulusma, straks Hart van Nederland in zijn huidige vorm) en hij zal wederom de fout maken om de zender te gebruiken als etalage van formats die hij internationaal wil uitrollen. Hij speelt monopolie met mediabedrijven en heeft geen, voor de kijker positieve, reden om een zender te willen bestieren.

 28. Marc E. Putto

  Exact zoals Curryworst het hierboven reeds verwoordde:

  ‘Bovenstaande foto, die ook gebruikt is in hun reclamecampagne blijkt een voorspellende boodschap te bevatten: Jan Versteegh die zich afwendt uit schaamte met de hand voor de ogen en Albert die schijnt te fluisteren ‘Psst niet doorvertellen, maar het gaat niet zo goed met ons programma’.

 29. Gaathemnietworden

  Corus,dat is precies het hele probleem.
  Maar als je 2,1 miljard bezit kan ik voorstellen dat je begint te denken dat je alles kan maken en dat mensen met een inkomen van €35000 netto niet helemaal goed bij hun hoofd zijn waardoor je ze alles kan voorschotelen.
  Maar dat heeft hij dus helemaal mis,John is ondanks zijn vergaarde rijkdom die ezel die voor de derde keer…

 30. Gaathemnietworden

  Pardon, Coeus

 31. Rob

  Waarom niet 6 inside tegenover rtl boulevard. En dan net iets eerder beginnen. Dan zullen de cijfers veel hoger zijn. Want wat maakt de kijker het uit of luukinkiink iets zegt of dat jantje iets zegt over hetzelfde onderwerp. De kijker is gewend aan op de tijdstip van boulevard te kijken, maar als 6inside een minuut of 2 eerder begint. Dan zappen ze gewoon naar 6 inside ipv rtl boulevard.

 32. Joop55

  NSE of 6Inside , ik zie het verschil niet. Zo ook niet tussen Talpa-age van SBS6 en Tien uit de 00’s.

 33. Shaniquilia vd Put

  Volgens mij kun je met het kijkcijferskastjessysteem helemaal niet meten op de duizend. Daarvoor zijn er te weinig kastjes.

 34. MENEER West

  @ S .v d Put Dat dacht ik ook al ,en het hangt er al helemaal van af waar ze staan, en heb zo`n vermoeden dat er meer staan bij vaste NPO , beduidend minder bij vaste RTL kijkers , en ar een handje vol bij vaste Talpa kijkers
  Ook waar de kastjes staan zal uitmaken neem toch wel aan dat er in Limburg minder kastjes staan dan in Noord Holland. Alleen Ziggo KPN en dergelijke
  weten precies hoe de kijkcijfers echt zijn , en zullen heus wel grote afwijkingen zien in hun dagelijkse metingen, maar ze mogen het niet vrijgeven! Waarom eigenlijk niet ??

 35. Jeroen

  Dan heeft house of talent het nog niet zo slecht gedaan!

 36. wild willie westbroek

  zaaddodend slecht

 37. Bouke Jurkstra

  Als vroeger bij ons op het werk (technische groothandel) een vertegenwoordiger niet genoeg orders of klanten binnenhaalde kon die een tijdje in het magazijn hard meewerken en dan zag je vanzelf of de motivatie terug kwam en anders was het ‘Schluß, Ende, Finito’.

 38. Kijker

  Eigenlijk nog teveel die 99000 kijkers laat SBS ook gelijk stoppen met hun bestaan.

 39. Mick

  De urgentie van zulk soort programma’s is ook gewoon verdwenen met sociale media. Door Twitter weet je al voor de uitzending van 6Inside dat Wendy van Dijk een drol heeft gelegd.

 40. Lieke van Lexmond Lover

  JAN Versteegh was vanavond al niet meer te zien bij 6 inside

 41. Donald Dumb

  De comeback van Verlinde is dus op een grote flop uitgedraaid…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.