Waylon boos over kritiek op Queen-optreden in DWDD

Geplaatst op Thu 21 Feb 2019 om 9:30

Waylon ergert zich flink aan de kritische reacties op zijn 21 minuten durende optreden in de woensdaguitzending van De Wereld Draait Door. Dat laat hij blijken op Twitter. DWDD gaf Waylon de eer om het Live Aid-concert van Queen te laten herleven en dat deed hij vol overgave. Af en toe zat hij er wel even naast en dat leidde tot kritische reacties op Twitter en de daaropvolgende headlines in de media als ‘Niet iedereen blij met Waylon’s Queen-tribute’. Vermoeiend, vindt Waylon het.

Er waren veel positieve reacties op de socials, maar ook veel negatieve. “Dit is écht niet om aan te horen. Legendarisch slechte tv, DWDD“, zei iemand bijvoorbeeld. En een ander: “VALS VALS en te ruw en te hoog gegrepen helaas.

Jammer, vindt Waylon. “Heb zojuist DWDD teruggehoord. Enkele uitschieters maar geloof me, dat gebeurde Freddie ook regelmatig! Waarom? Omdat het live is zonder autotune. Dat bent u natuurlijk allang niet meer gewend?! Wilt u alles weer perfect horen? Morgen is The Voice weer op tv, kunt u verder zeiken.

Hij besluit: “En het klopt dat ik Freddie Mercury niet ben… En daar ben ik oprecht heel gelukkig mee! Voor alle lieve mensen die het in ieder geval konden waarderen… Wij danken u! ❤️

De beelden:

Foto: BNNVARA
61 Reacties op “Waylon boos over kritiek op Queen-optreden in DWDD”


 1. Bram Biester

  Waylon is de nieuwe Gordon: geen zelfreflectie, altijd maar ruzie maken…

 2. Het is lente

  En het klopt dat ik Freddie Mercury niet ben… En daar ben ik oprecht heel gelukkig mee!

  Ik heb genoten. Al die azijnzeikers zijn jaloers.

  Morgen is The Voice weer op tv, kunt u verder zeiken: Lachen want daar klinkt het HEEL vaak vals.

 3. Mink Vaillant

  Kritische reacties op Twitter, dat is verrassend

 4. TV eend

  Was gewoon geweldige TV en Waylon is de enige artiest van Nederland die dit aandurft en ook aankan.

 5. weethetbeter

  Wayon er zijn ook mensen die van je genoten hebben,leg die negativiteit naast je !!

 6. Dennis

  Juist om zijn eigenwijze attitude zal hij nooit doorbreken buiten Nederland

 7. Dennis

  beetje de mannelijke variant van Glennis Grace

 8. Zalmneusje

  Normaal gesproken is Waylon inderdaad een fantastische zanger. Maar hier vergalloppeerde ie zich toch echt aan. Hij moest heel veel moeite doen om de hoge noten te halen, met name bij ‘We are the champions’ en had weinig variatie in zijn stemgeluid. Het was een hoop geschreeuw, gegrom en gegrauw. Schoenmaker blijf bij je leest en houd het voortaan gewoon bij het countrygenre.

 9. Klaasje v

  Ik heb ervan genoten. Je moet het maar durven! Knap hoe ze dat in korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Mooi met de beelden op de achtergrond erbij. Uiteraard af en toe n uitschieter, maar kniesoor die daar op let. Goed dat DWDD daar ruimte voor heeft.

 10. Piеter

  Waylon heeft gelijk. De media schrapen weer net zo lang tot ze een paar negаtieve tweets vinden, negеren bewust de positieve, en blazen het op tot een heel artikel. Een beetje zoals MC nu doet met zijn reactie. “Waylon”!, “boos”!, “kritiek”!

 11. Zalmneusje

  Overigens een dik compliment voor de band en dan vooral de gitarist.

 12. brian may

  Het was echt gewoon een aanfluiting, hij leek meer op een slechte bon jovi imitator.

 13. Maxer

  Hebben thuis genoten van Waylon bij DWDD, het geluid lekker hard gezet en zo nu en dan meezingen. Chapeau dat hij dit heeft gedaan, kunnen vele andere artiesten een voorbeeld aan nemen.

 14. Sven L.

  Sinds wanneer is Twitter representatief? Laat me niet lachen. Was een fantastische set.

 15. Michael

  Gewoon lekker meezingen joh! Lekker belangrijk!

 16. B-noniem

  Dat het niet volledig zuiver was: lekker boeiend, kan gebeuren.
  De echte vraag is waarom DWDD hier 21 minuten voor vrij heeft gemaakt. Het had best in 10 minuten gekund. Het is niet alsof Freddie Mercury vorige week is overleden.

 17. StefanV

  Waylon zou kritiek gewoon moeten weglachen en erboven moeten staan. Maar daar is hij niet toe in staat, zoals vorig jaar ook al bleek bij zijn matige Songfestival-nummer met krankzinnige podiumact.

 18. Anja

  Ik heb de film gezien en vond het compleet ruk.
  Heb gisteravond Waylon gezien en gehoord en heb ervan genoten.

 19. kidminnesota

  Wat een droplul is hij eigenlijk, naast Barry Hay wellicht de beste zanger van Nederland maar wat een onsympathiek persoon, hij leert het nooit en DWDD blijft hem maar uitnodigen, zouden ze eens mee moeten stoppen.

 20. kidminnesota

  Wat een eikel is hij eigenlijk, naast of met Barry Hay wellicht de beste zanger van Nederland, maar hij komt zo onsympathiek over. En hij leert het echt niet af, desondanks blijft DWDD hem maar uitnodigen, want Matthijs is gek op hem, zouden ze eens mee moeten stoppen.

 21. mark2

  waylon is echt een naar persoon die in het geheel niet tegen kritiek kan. dit terwijl hij zelf toch heel wat kritiek heeft op anderen (weliswaar is dat zijn taak in the voice) maar toch…

 22. Anti PVV

  Ach Twitter bestaat alleen uit Kritische scheldende racistische en haat reacties zal wel niet lang meer bestaan.

 23. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  De mensûh hebbû altijd wat te zeijkûh.
  Wij vonden het een prima vertoning, alles ging toch lekker?
  Laat de negatievelingen links liggen, die zien het licht nooit.
  Hoedje af voor Waylon.

 24. robb

  Reageert het afvoer putje weer ,niet volledig zuiver nee daar staat een mens met zijn emotie en geen robot.

 25. Remi

  Die gitarist met name was waanzinnig goed.
  En Waylon deed het ook lang niet slecht.

  “Radio Gaga” was genieten geblazen !!!

 26. Mark

  Ik vond het geweldig!

 27. dennis

  Compleet de weg kwijt die zwerver.

  Denkt dat ie fantastisch is terwijl de realtiteit anders is.

  Het blijft gewoon een junkie en zo ziet hij eruit ook.

 28. Alexander-F-Arnhem

  Het was een prima optreden.

 29. Erik

  Was toch heel bijzonder wat hij deed. Zie geen Nederlandse artiest hem dit na doen. Laat staan iedereen die negatief is.

 30. dennis

  Het was een prima? het beste optreden ooit.

 31. Grace321

  Goed zo Waylon… heerlijke muziek

 32. critikast

  Opnieuw overschat Waylon zichzelf. Jezelf wijsmaken dat je Mercury en Queen best goed kunt coveren. Blijf van die muziek af Waylon ! Die is alleen bestemd voor echte zangers met een performance. Je zat er niet alleen soms flink naast, maar je band bleek ook niet in staat de muziek te laten klinken zoals die moet klinken. Je verkrachtte Queen soms en dat had je vooraf kunnen weten. Je bent middelmaat en het is de fout van DWDD dat ze je zomaar 20 minuten zendtijd gevemn, terwijl ze hadden kunnen weten dat je niet goed genoeg was voor deze klus. Maar je hebt je vriend Van Nieuwkerk weer eens omgeluld en nu mag je op de blaren zitten. Nogmaals: blijf van Queen af en beperk je tot je eigen twijfelachtige repertoire. Je begin een doodzonde op muzikaal gebied !

 33. JohanV

  Waylon de zwerver kan niet tegen kritiek dus dan moet je ook niet proberen om Freddie M na te doen want dan krijg je kritiek als je niet kunt zingen.

 34. anoniem

  sorry hoor

  maar wat denkt waylon van zich zelf

  een super door gedraaide verwande televisie geil neus…

  ik zou hem nooit meer sturen naar songfestival sturen.

  hij is niet 100 hij vecht voor eer…..

 35. Henk

  De aanleiding voor het optreden van Waylon in DWDD waren de Oscar-nominaties voor de film Bohemian Rhapsody, waarin de hoofdrolspelers o.m. dat hele Live Aid-optreden van Queen na gedaan hebben.

  En dat wordt dan weer nagedaan door Waylon. De zin daarvan ontgaat mij. Maar Mathijs van Nieuwkerk kondigde dit item met zijn gebruikelijke aplomb aan alsof het iets heel geweldigs en historisch was: wel 21 minuten live popmuziek op tv! Een paar Queen-covertjes; so what? Dat is al heel erg veel vaker gedaan en mooier en met beter geluid dan door Waylon.

 36. Ron

  Nee natuurlijk was het niet even zuiver soms, maar de intensiteit van een geweldig optreden was er wel. Echt het mooiste stukje DWDD van dit seizoen wat mij betreft. Echt zeer goed!

 37. k

  Had Marc Martel uitgenodigd. Waylon is alleen wereldberoemd in Nederland.

 38. MediaPrins

  Een ongelofelijk goed optreden van ‘s lands grooste muzikant. En leuk is dat waylon bevestigt wat ik al jaren denk; AutoTune bij The Voice

 39. B-noniem

  Natuurlijk wordt er autotune gebruikt bij The Voice. Zie de auditie van Maan, ‘The Power of Love’. Zij klinkt live echt niet zo goed als ze daar klinkt.

 40. ivan

  Niet meer doen Waylon!Lekker je country muziek blijven doen en ga geen QUEEN verkrachten met je piepstem,

 41. ivan

  Niet meer doen Waylon! Lekker je country muziek blijven doen en ga geen Queen verkrachten met je piepstem.

 42. Klaasje v

  Waylon wordt altijd aangevallen omdat hij niet tegen kritiek kan. Net als Gordon, Wendy, Peter, Tan, andere Peter, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Maar wat is daar mis mee, kijk naar sommige reageerders hier, als je het niet eens bent met iemand word je uitgescholden.
  Het is sjieker om erboven te staan, maar dat moet je wel kunnen en als dat niet in je aard zit lukt dat niet. De een is er nu eenmaal gevoeliger voor dan de ander. Is vaak ook onzekerheid.
  Ik denk als iedereen eens goed naar zichzelf kijkt dat je dan moet vaststellen dat je er eigenlijk ook niet zo goed tegen kan. Ik vind t ook niet leuk om kritiek te krijgen als ik denk mn best te hebben gedaan. En Waylon is ook maar n mens.

 43. pieter baan

  ivan
  Thu 21 Feb 2019 om 11:18

  zou ivannetje boos zijn? Was Marc Marie aan het zingen dan? Wat is jouw definitie van piepstem vraag ik mij wel af..

 44. nm

  Autotune in The Voice? Hmm, dan is er een boel gemanipuleerd de laatste jaren, omdat sommigen toch vals zongen. Hoop van niet

 45. Edwin

  Waylon stond 21 minuten voor ľul.

 46. Godefroy France

  Deze genderneutraal is 100%fake, namaak cowboy, namaak naam (Waylon Jennings blijft zich omdraaien) namaak man, alles is niks, te stom om zelfs te copiëren, probeert stoer te kijken en te acteren, zijn meisjes lijf, armpjes doen hem voor lul staan, zijn overdreven geschreeuw is een viswijf waardig, zijn geacteerde boosheid doet vooral nichterig aan, met hoed en lijf vol plakplaatjes is het nog steeds geen vent, piepstemmetje doet anders vermoeden, ben benieuwd wanneer dit ding uit de kast komt???!!!

  Kenners hi hi hi noemen hem de grootste muziekant van nederland, maybe,,, in het land der blinden is oneeye koning nietwaar, hij derderangs, de rest dus vierde rangs

  BNNers,,,, Who needs them

 47. 🌻 Ingrid 🌻

  Beste stuurlui staan aan wal! Goed optreden Waylon!
  Waarom zo zuur reageren? 🤢

 48. Leo

  Het was inderdaad verschrikkelijk!

 49. Tim

  Die slungel van wereld draait door. Weet dat hij nu salaris moet inleveren. Dus gaat nu ook steeds minder werken. Dus lekker 21 minuten op het stoeltje zitten en kijken hoe iemand zingt. Wie is de volgende die 21 minuten mag zingen.

 50. EddyA

  Waylon is misschien een beetje recalcitrant, maar wel de beste entertainer/zanger van Nederland.
  Misschien hoeft niet iedereen aardig gevonden te worden, maar moet hij beoordeeld worden op zijn kwaliteiten.
  Karl Lagerfeld was ook niet dw aardigste, maar wel de beste.

 51. TT

  Waylon is op zijn retour.

 52. Tss

  Heb er met veel plezier naar gekeken!
  Top gedaan Waylon!👍😄

 53. Rob

  Zojuist bekeken, want ik kijk niet naar DWDD. Mijn God, wat slecht. Waylon kan zich beter bezighouden met country. Hij zat er zo vaak naast… om je kapot te schamen. En de man die Brian May probeert na te spelen? Hahaha… kansloos. Freddie Mercury draait zich om in zijn graf. Eigenlijk is Waylon een Soundmixshow artiest: vraag hem om Meat Loaf te doen… ja, graag. Country covers? Geen probleem. Queen? Heel graag, Matthijs. Wat volgt? Paul McCartney? Please… nee. Stop hiermee.

 54. liefkleinhertje

  Dit was nog slechter dan slecht ik mag deze mislukte cowboy van harte aanbevelen om te gaan pleebekken .
  En als je deze mislukte cowboy half onderuitgezakt hoort zwetsen is gewoon lachwekkend ,stoere Hannes is er niks bij.
  Bij de soundmixshow dacht je nog dit zijn een stelletje zielige mislukkelingen maar bij stoere Hannes weet je het zeker.
  Deze mislukkeling is eigenlijk ook ongeschikt als jury lid maar laat hem asjeblieft dat maar doen want als die zijn bek opentrekt schaam ik me dood ten opzichte van de eerste de beste illegale asielzoeker die hier rond hangt.

 55. Minder of Mirjam

  Vanavond bij 6inside een reactie van Freddy Mercury wat hij hier van vond.

 56. Mark

  Twitter reaguurders , 1% van NL, niet geheel representatief.

 57. Henkie

  Betaalt Waylon om in DWDD te mogen komen? Het is Waylon, Alan Clark of Claudia de Breij wat je daar telkens hoort. Andere smaken kennen ze niet. Een goede reden om DWDD te laten schieten met de wekelijks terugkerende gasten.

 58. roevka

  Alleen als god himself, Matthijs van Nieuwkerk, excuses maakt was het slecht. Amen!

 59. aammehoela

  Hoogstwaarschijnlijk hier weer volop de CO-aanhangers die weer een mogelijkheid zien om een succesvol NPO-programma aan te pakken. Niet gekeken en geluisterd maar gewoon roepen dat het waardeloos was. Zou me niets verbazen. Door omstandigheden niet kunnen kijken, ga het zaterdagochtend wel terugkijken.

 60. Sip

  Ik heb er naar gekeken en het was best goed. Hij is geen Queen, maar in een aantal liedjes kwam hij best in de buurt. Waylon moet zich niet zo bezig houden met die opmerkingen op twitter; daar heeft iedere artiest tegenwoordig mee te maken.

 61. Michel

  Ben absoluut geen Waylon fan, maar zijn optreden was best prima vond ik. De critici hadden misschien gedacht/gehoopt een 1 op 1 kopie van Mercury te horen, maar dat is onmogelijk. Eerlijk is eerlijk: er zijn betere performers die Queen imiteren, maar Waylon was echt niet heel beroerd. Wie dat vindt moet mij maar eens Queen horen zingen ;-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.