Vries vindt AD en Volkskrant hypocriet: ‘Ze stalkten mij’

Geplaatst op Thu 14 Feb 2019 om 16:15

Peter R. de Vries vindt het behoorlijk hypocriet dat het AD en de Volkskrant vandaag schrijven dat ze de RTL Boulevard-special De Holleeder Tape dinsdag wel een beetje veel van het goede vonden. Dat laat hij weten op Twitter. AD’s Angela de Jong en Volkskrant Haroon Ali vonden de twee uur durende special een beetje too much. “Ik heb nul interesse in Willem Holleeder en ‘de meest besproken misdaadzaak van de eeuw’, maar er is geen ontkomen aan“, aldus Ali.

Ali: “Toen ik ging slapen en alles van me afzette, had ik een mooie droom: dat ik nooit meer naar de stemmen van Holleeder en De Vries hoef te luisteren.

De Jong vindt dat het erom gaat wat de rechter van de zaak Willem Holleeder vindt. “Inderdaad, dat zou je toch bijna vergeten in dit idiote, dolgedraaide mediacircus.”

De Vries wordt een beetje moe van dit soort opmerkingen, omdat ook het AD en de Volkskrant vochten om een fragmentje uit de Holleeder Tape, zegt hij.

De misdaadjournalist: “Ha ha… Grappig dat veel media nu verkondigen dat ze zo ‘genoeg hebben’ van De Holleeder-tape, terwijl ze vrijwel allemaal vochten, bedelden en smeekten om een fragmentje, een quootje, een primeurtje… Het was bijna stalking.

Foto: RTL
33 Reacties op “Vries vindt AD en Volkskrant hypocriet: ‘Ze stalkten mij’”


 1. Lies

  Hij hoopte op een Joran van der Slootje. Meneer wil weer eens ‘zijn eigen gelijk’ halen. En wordt overal uitgenodigd. Overexposure.
  Kan Peter R. niet gewoon een maand geboycot worden? Voor de kijkers die hem zat zijn?

 2. Bobby

  6 maanden mag ook.

 3. Donderdag

  Nederland is Holleeder niet zat maar die smoel van PRdeVries opTV.

  Nu zie ik die smoel ook op de VaraGids.

 4. Curryworst

  Ik vond wat de oudrechter, die tegenover Peter de Vries zat tijdens RTLTwan, erg verhelderend over de heisa rondom de Holleeder tapes.
  Met de minuut zag je die verongelijkte kop van Peter steeds chagrijniger worden.
  Peter houdt er namelijk niet van om tegengesproken te worden. Of het nu uit de losse pols is (Jensen) of goed beargumenteerd (de oudrechter).

 5. dennis

  Zitten we hier als kijkers op de wachten, nee toch. Natuurlijk rtl4.

 6. Anton

  Peter is op en top narcist!

 7. L.

  Pfff die Peter blijkt maar weer eens niet tegen kritiek te kunnen. Een columnist schrijft stukjes voor de krant, maar niet namens de nieuwsredacties. Dat een columnist van een krant schrijft dat hij of zij niks met die Holleeder-zaak hebben, betekent toch niet dat de hele krant er niks van wil hebben. Columnist en nieuwsredactie zijn niet een en dezelfde.

 8. peturrrr-errrr

  Wat was überhaupt het belang er van om dit op tv uit te zenden behalve het strelen van Peter’s ego en vergaren van kijkcijfers?

  Peter claimde dat hij nooit van plan was de tapes te onthullen tot hij er laatst opeens achter kwam dat het belangrijk kon zijn in de zaak. Oké, dat is tot daar aan toe.

  Maar van het voornemen om het nooit te onthullen naar het uitzenden in een special op commerciële tv is wel een hele grote stap en dient bovendien geen enkel belang m.b.t. de rechtszaak. Terwijl Peter claimde de geheimhouding enkel te schrappen in het belang van de zaak… Dat hij het vervolgens compleet uitmelkt door het op tv uit te zenden zegt genoeg veel over deze man denk ik.

 9. CreaBea

  van de 17 miljoen mensen keken er 110.000 wekelijks naar zijn programma en format. Dat zegt voldoende.

 10. critikast

  Typische de werkwijze van de hedendaagse pers. Vooral De Telegraaf en de roddelrubrieken beoordelen en vooral veroordelen, maar met tonnen boter op hun hoofd de Vries smeken om vooraf de tapes te mogen beluisteren. Dan zijn ze zelf onderdeel van de sensatiepers, maar dat mag je natuurlijk niet hardop zeggen. Ik vind De Vries een enge man, maar hier scoort hij wel punten mee ! Toont de hypocrisie van de werkwijze van de media aan, inclusief kwaliteitsmedia als Volkskrant, NRC en Trouw !

 11. b

  Het is vooral een Amsterdams circus waar veel mensen in de zogenaamde provincie totaal geen interesse in heeft . Klopt dat je er bijna niet aan kan ontkomen en dat is erg genoeg. Het word behoorlijk uitgemolken door de media met de Televaag voorop.

 12. A

  Wisten jullie dat Peter R de Vries eigenlijk Repelsteeltje heet ?
  https://youtu.be/uICOq30NUx8?t=2926

 13. Dij Enkletser

  b
  Thu 14 Feb 2019 om 17:24

  Eens,
  voor de normale gewone Nederlander,
  is dit totaal niet interessant.
  Is gewoon een verdienmodel, voor de Media, dan hebben ze weer iets om over te hypen .

 14. Bep

  Zijn we na het proces voorgoed van Peter R. af?Je word hem zo zat.

 15. CreaBea

  Bep: Ja Peter R is een aflopende zaak. Een bijna coldcase ;-)

 16. Baco

  Hij kan lachen als z’n voormalige zwager, WH, vrijkomt.

 17. Wilton

  Wat een toponderzoekers, die Van den Heuvel en De Vries. Al die publiciteit vinden ze natuurlijk wel een nare bijkomstigheid en zitten ze niet op te wachten. Misschien een keertje naar Venezuela sturen om daar de problemen op te lossen.

 18. anoniem

  Zullen we nu behalve al die criminelen in ons land, eens meer aandacht gaan besteden aan de steeds zeldzamer wordende integere Nederlander?

 19. Hdksg

  Kan deze criminelen vriend niet voor altijd optie fen van tv

  Iedereen is je zat peter
  Je uitgeleefde ku tkop
  Je monotome gra fstem
  En vooral de hoeveelheid dat je op tv te zien bent met totaal geen toegevoegde waarde

  Trek die ku t kop uit eens uit je reet en verdwijn gewoon
  Mensen zijn je zat
  We willen je niet meer zien

 20. Dicht bij het vuur

  Off-topic:
  Jaspers rond met Schlick en Sauvé: komende 3 jaar bij RTL.
  Meer info volgt.

 21. Frans

  Als Petertje , voor de kijkcijfers, Joran niet zo op gejaagd had , was dat meisje uitmZuid Amerika waarschijnlijk nog in leven geweest. Waarom laat hij dat niet gewoon aan de instanties over die daarvoor zijn.

  Oh wacht even…..verdienmodel

 22. aammehoela

  Het kon mij al bij voorbaat niet boeien. Belangrijkste feiten hoor ik wel bij Jinek of het journaal. En inderdaad, zo kwam het ook uit. Neen, gewoon lekker voetbal gekeken, 1e helft viel tegen, 2e helft was beter. Begreep wel dat het aantal onderbrekingen door WIK-reclames meeviel. Anders was de kijker wellicht weggeweest.

 23. toxilogic

  Misselijkmakend al die aandacht voor die Amsterdamse crimineel, bij de DWDD zijn ze ook compleet gek geworden, en vergeten dat ze een programma maken voor Nederlanders niet voor de Amsterdamse regio omroep; Maar bange muis Matthijs is bang op Holleeders zwarte lijst tekomen als hij niet genoeg aandacht besteed aan deze zielloze creatuur. En of al dat niet genoeg is gaat Eva en har crew dat nog eens over doen. F.U. Amsterdam !

 24. Ranonkel12

  Kijk, niemand heeft het over het bedrag wat hij gekregen heeft voor dit op en top opgeblazen item. Daarnaast ontving hij nog een vergoeding om als tafelh.o.e.r. Op te treden. Het is ook jammer dat er niemand kritische vragen stelde over zijn rol samen met cor. Ook peter heeft ruimschoots genoten van het losgeld. Uitnodiging na uitnodiging ontving deze kwal. Het zal mij niet verbazen als na de schertsvertoning van het Holleeder proces, er confronterende foto’s etc op zal duiken waar de narcistische dweil op staat omringt met dames, losgeld en als snuiver te zin is met het wegwerken van de lijntjes. Dat deze foto’s bestaan is een feit. Een aantal nabestaanden zijn in het bezit van oa deze foto’s en wachten op het groene licht om ze vrij gegeven

 25. Wesley Sneijder

  Hé Sуlvana Simons, ga eens naar de maan. En blijf er gewoon!

 26. Simon

  Dit soort dromen bestaat helemaal niet: “Toen ik ging slapen en alles van me afzette, had ik een mooie droom: dat ik nooit meer naar de stemmen van Holleeder en De Vries hoef te luisteren.”

 27. Krelis A.

  Zoals sommige al opmerkten; het is vooral een Amsterdams onderonsje wat verschrikkelijk opgeblazen wordt. Als die boef al die ongein in bijvoorbeeld in Hantumhuizen, Weerselo of Gramsbergen had uitgehaald had je nooit maar dan ook nooit iets vernomen daarover. Nu wordt heel Nederland dag in dag uit gestalkt met Amsterdamse niemendalletjes. Is het geen misdaad dan is het wel iets met al die rooie ramen daar en uitpuilende coffeeshops en straten vol tuig en andere engerds of andere vreemde snoeshanen van de gemeenteraad die rare dingen roepen!

 28. Anoniem

  Oei, nieuw laagterecord 6 Inside. Wat een drama.

 29. DC

  Zelfs wat eten we haalt meer kijkers. Het is nu echt afgelopen voor 6 Inside.

 30. Woi!ter.

  PRdogan de Vries, loopjongen van het OM, is weer eens op z’n pikkie getrapt!

 31. Kris

  Ja een fragmentje Peter Lul de Vries, maar geen 2 uur durende ego eigen geiligheid strelende ego trip van jou, Mafkees.

 32. anoniem

  vries deze bladen kosten

  4 euro 4 weken

  milieu vervuiling

  niet reageren

  media courant moet geen naam noemen van bladen in deze rubriek.

  het staat in de krant ipv het staat in AD, de krant die nep nieuws schreef over

  hard werkende oliebol verkopers….ze tranen nog steedssssssssssssssss

 33. Jezus van Coevorden

  AD is nep krant
  Telegraaf is prima.. voor de wakkere burger.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.