Voor dit programma zou Beau overstappen naar de NPO

Er is slechts één programma waarvoor Beau van Erven Dorens zijn topsalaris bij RTL zou opgeven voor de balkenendenormfooi van de NPO: De Wereld Draait Door. Dat geeft hij aan in Broadcast Magazine. Van Erven Dorens vindt dat een droomprogramma. “Er is natuurlijk maar één post waarvoor ik ooit naar de publieke omroep zou gaan: De Wereld Draait Door. Dat is voor mij hét programma, de enige reden om de overstap te maken“, aldus de 48-jarige televisiester.

DWDD is het hoogst haalbare, meent hij. “In het midden van de avond in het midden van de samenleving met alle mensen die ertoe doen en er kijken anderhalf miljoen mensen naar. Met sport, cultuur, nieuws, muziek, humor, het ziet er goed uit, het is los. Kortom, werkelijk koren op mijn molen.”

Het gaat alleen waarschijnlijk niet gebeuren, aldus Van Erven Dorens. “Mijn grote pech is alleen dat hij zo verschrikkelijk goed is… Ik vind Pauw en Jinek ook heel goed, maar hoe Matthijs high en low culture met elkaar verbindt op een manier die helemaal niet onecht voelt; je wilt gewoon bij Matthijs op de koffie en over van alles en nog wat praten.”

Ik heb gehoord dat hij allerlei angsten schijnt te hebben. Dat vind ik zó gek, want de allergrootste angst die mensen zouden kunnen hebben, is op dat tijdslot daar live televisie te moeten maken. En die angst zit er totaal niet, haha.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen