DWDD-gezicht Fidan Ekiz krijgt orgasmes van make-up

Matthijs van Nieuwkerk moet met rode oortjes door de wandelgangen lopen op dagen dat Fidan Ekiz tafeldame is bij De Wereld Draait Door. De journaliste krijgt namelijk orgasmes van make-up. Dat vertelt ze in gesprek met de &C. De accountant van Ekiz is zich rotgeschrokken van de bedragen die ze uitgeeft aan make-up, maar het pleziert haar gewoon heel erg. “Mijn accountant zei laatst: ‘Wat geef jij veel geld uit aan makeup en gezichtsverzorging.’ Make-up is mijn passie.

De ex-vriendin van Wierd Duk leest er graag over en kijkt naar tutorials. “Het is mijn manier om te ontspannen. Ik krijg echt little orgasms van het mengen en gebruiken van verschillende kleuren make-up.”

Ze maakt zichzelf op met chirurgische precisie, meent Ekiz. “Ik zou een goede chirurg zijn, zo strak zet ik een eyeliner. Opgemaakt zie ik er beter uit, vind ik.”

Zonder make-up ziet Ekiz er niet uit. “Ik ben geen natural beauty“, zegt ze teleurgesteld. “Op tv kan ik lekker uitpakken, terwijl ik er in het dagelijks leven vaak te lui voor ben.”

Moet ze als journalist niet bezig zijn met andere dingen dan haar oogschaduw en lippenstift? “Waar ik me best over verbaas, is dat we het in Nederland snel overdreven vinden als je op en top verzorgd bent. Journalistiek en glamour mogen bijna niet samengaan. Alsof je minder slim bent als je je goed opmaakt.”

Ik trek me er niets van aan, word er bijna recalcitrant van. Dan wil ik nog hoger haar en nog meer make-up op.”

Hoeveel make-up hééft Ekiz eigenlijk? “Ik heb wel honderd kilo make-up.

Het &C-interview met Fidan Ekiz kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR, Geert Broertjes

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen