Tv-addict Angela de Jong vindt 80 cent voor NPO te veel

Angela de Jong zit avonden en avonden achter elkaar aan de buis gekluisterd om ’s ochtends bekend Nederland af te kraken, maar 80 cent per maand voor een reclamevrij publieke omroep vindt ze te veel. Ze is namelijk een Zeeuws meisje. Dat zegt ze in haar beruchte AD-column. Voor ongeveer 80 cent per persoon per maand kan Nederland reclamevrij kijken naar de NPO. Een schijntje dus, maar kennelijk willen de meisjes uit Zeeland graag voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.

De Jong wijst erop dat 80 cent per maand weinig klinkt, maar op jaarbasis best veel is. “Reken nou eens door. In mijn geval – gezin met drie kinderen – komt het neer op 4 euro per maand. Dat is ook te overzien. Maar 48 euro per jaar klinkt toch alweer anders.

De opiniediva wil die 48 euro per jaar graag op een andere manier uitgeven. “Heb je ook een paar nieuwe voetbalschoenen voor (en daar groeien ze nogal eens uit) of een knipbeurt bij een goede kapper of een kar boodschappen bij de Lidl.”

Verder herhaalt ze haar andere argumenten tegen het voornemen om de Ster op te heffen. Ze wil namelijk af en toe op kunnen staan om naar de keuken te lopen als ze de hele avond tv kijkt.

Als ze daar wél reclames neerzetten, houd ik toch mooi 50 euro in mijn zak. Zo’n Zeeuws Meisje ben ik dan ook wel weer.

De hele AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Lees ook: Angela tegen opheffing Ster: ‘Kom ik nooit van bank af’ (20 februari)

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen