John de Mol haalt financieel directeur weg bij eBay

Geplaatst op vr 22 feb 2019 om 10:30

John de Mol heeft een nieuwe financieel directeur gevonden voor zijn Talpa Network. Hij haalt Jet Roos weg bij online gigant eBay Benelux. Dat heeft het mediabedrijf zojuist laten weten. Talpa Network noemt zich nu een ‘mediatech bedrijf’ en daar past Roos goed bij. “Het is een eer toe te treden tot Talpa Network. Een innovatief en ondernemend bedrijf met een sterke visie, een echt Nederlandse speler in een landschap waar wereldspelers concurreren“, reageert ze.

De eBay-bobo bewondert de ambities die John de Mol heeft met Talpa Network. “Een allesomvattend mediatech bedrijf dat over de verschillende kanalen heen bereikbaar is voor iedereen in het land. Dit inspireert mij en ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan.

Eerder kondigde Talpa Network al aan dat de huidige financieel directeur Shashi Baboeram Panday ervoor gekozen heeft om zijn aandacht volledig te richten op Talpa Media, het televisiebedrijf dat is overgenomen door het Britse ITV. Tot op heden combineert hij beide functies.

Met de aanstelling van Roos is de nieuwe raad van bestuur van Talpa Network, die verder bestaat uit algemeen directeur Peter de Mönnink en operationeel directeur Barry Masclee, definitief.

Met de komst van Jet Roos wordt een cruciale positie binnen het bedrijf ingevuld door iemand die een indrukwekkende loopbaan achter de rug heeft”, zegt Pim Schmitz, lid van de Raad van Commissarissen. “Zij brengt de ervaring mee die wij in het snel veranderende medialandschap van vandaag nodig hebben. Zij brengt internationale ervaring en kent de dynamiek als geen ander. Wij zijn dan ook blij dat juist zij de overstap naar Talpa Network gaat maken en onze directie komt versterken.

Talpa Network ging in november 2017 van start. Het bedrijf heeft de ambitie om de consument 24 uur per dag, via alle denkbare mediakanalen, te bedienen met relevante content. Jet Roos treedt op 18 maart toe tot de Raad van Bestuur.

Foto: Talpa
13 Reacties op “John de Mol haalt financieel directeur weg bij eBay”


 1. Deadly Viper

  Haaibaai

 2. Paul

  Een beetje financieel directeur zullen ze bij dit mediaflop-bedrijf wel nodig hebben.
  Dan wordt de gang naar de curator in ieder geval nog wat uitgesteld.

 3. Rietlander

  Wie worden de leidinggevende toppers bij Talpa Nieuws… Er wordt al flink gepolst in de markt. Sport, entertainment… een aantal kan een mooi aanbod verwachten.

 4. Adriaan

  @Rietlander:

  Talpa Nieuws, Sport, Entertainment. Goed idee! Misschien noemen ze het NSE, net als dat gigantische succes toen op Tien :D

 5. Smulpaap

  Haaibaai? why?

 6. Sven L.

  Groeneveld is toch een prima man om de hoofdredactie op zich te nemen. Is nu toch ook al zo.

 7. Ron

  Hittepetit…

 8. Roxanne

  Zij is echt heel goed, enorme staat van dienst.

 9. Rietlander

  Daar is de eerste al: ANP-baas Marcel van Lingen wordt nieuwsbaas van Talpa.

 10. Jan

  Die shashi was aardig doch omhooggevallen jongen. Perfect voor oiderwets media bedrijf met tv producties, beetje opslagen op kosten bijhouden, overhead en klaar. Groeiend tech bedrijf, met tig laplullen zoals de monnik kan hij helaas niet aan.

 11. deze vrouw lijkt crusiale fout te maken

  Als het echt een goeie is dan is ze binnen een half jaar weg.

 12. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Cruciale klont geld, doet alle principes verbleken.
  Zoals gezegd, met een beetje verstand van zaken is die zo weer weg.
  Zonde, ze heeft een mooi karakter, zo te zien.

 13. Deadly Viper

  John kan overal van alles weghalen. Het wordt niets

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.