Thierry Baudet zorgt voor ruzie in showrubriek 6 Inside

Albert Verlinde en Victoria Koblenko kregen het vrijdagavond in 6 Inside met elkaar aan de stok over een item over Thierry Baudet. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Het programma heeft een reportageserie over de mens achter de politicus en ditmaal was Baudet aan de beurt. Al bij de aankondiging liep Koblenko te zuchten en steunen. “De opmars van Thierry Baudet zet door. Zijn partij stijgt in de peilingen en zijn rechtse geluid lijkt aan te slaan“, klonk het in de aankondiging.

Jan Versteegh merkte op dat Koblenko kennelijk veel moeite had met het item. “Hij heeft ook veel tegenstanders. Als ik alleen al zie met wat voor weerzin Victoria op hem reageert…”

Koblenko: “Ik ben wel eens met hem in debat geweest op de radio voor de vorige verkiezingen. Laten we wel wezen: ze halen altijd de pers en daarom vind ik ook dat we hier niet zo lang over moeten praten. Hij krijgt genoeg zendtijd.”

Verlinde: “Nee, dat vind ik onzin als we een reportageserie hebben. We hebben het ook over Lilian Marijnissen en dat zullen andere mensen weer niet leuk vinden. Het is geen democratie als we geen interviews met hem uitzenden.”

Koblenko: “Je moet ze allemaal evenveel zendtijd geven, maar wat wij doen is dat we zeggen dat hij piano speelt en sexy shots doet. Dan moet je ook laten zien wat voor oplossingen hij aandraagt.”

Politiek verslaggever Charlotte Nijs: “We maken een serie waarin we de persoon achter de politicus laten zien. Dat doen we bij iedereen, dus ook bij Baudet. Hij is misschien wat meer in de media dan anderen, maar dat betekent niet dat we het niet mogen laten zien.”

Koblenko: “Ik zou de zendtijd eerder willen gebruiken voor de oplossingen.”

Verlinde: “Je kunt toch niet een serie van lijsttrekkers doen en dan zeggen: ‘Die vindt Victoria niet leuk, dus die doen we niet.’ Dat is toch onzin?

Koblenko: “Dat zeg ik ook helemaal niet. Ik zeg dat het veel interessanter zou zijn om de politicus Thierry Baudet te toetsen. Niet over zijn privéleven.”

Verlinde: “Met Rob Jetten hebben we hetzelfde gedaan.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen