Splinter Chabot: ‘Mensen weten niet dat ik homo ben’

JOVD-voorzitter Splinter Chabot, bij het grote publiek bekend van zijn optredens in De Wereld Draait Door, heeft het idee dat veel mensen niet weten dat hij homo is. Dat vertelt hij in de VARAgids. Chabot loopt niet zo te koop met zijn homoseksualiteit, omdat hij dat helemaal niet relevant vindt om zo specifiek te melden. “Ik zal niet snel zeggen ‘ik ben homo’, want ik ben niet per se homo, ik ben Splinter. Veel mensen weten het niet van mij“, laat de zoon van Bart Chabot weten.

Mensen kijken er altijd een beetje van op als hij homo blijkt. “Vaak neem ik vriendinnen mee naar bijvoorbeeld DWDD. Laatst vroeg iemand of dat míjn vriendin is. Dan zeg ik ‘nee’, maar ik zeg er niet achteraan dat ik op mannen val.”

Heeft Chabot al een vriendje? “Nee! Ik ben single. Ik weet ook niet hoe dat komt. Veel bezig met werk en studie. Coco Chanel heeft ooit gezegd: ik denk dat ik nooit iemands vrouw zou zijn. De vraag is of ik ooit iemands man zou kunnen zijn. Dat weet ik niet.”

Sowieso is Chabot wat vluchtig als het op mannen aan komt. “Ik word ook heel snel verliefd, als ik iemand kort zie in een restaurant, bij wijze van spreken.”

Het VARAgids-interview met Splinter Chabot kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen