Diederik Ebbinge stopt met De Luizenmoeder

Geplaatst op Sat 09 Feb 2019 om 10:10

Diederik Ebbinge stopt met de megahit De Luizenmoeder. Na twee seizoenen vindt hij het mooi geweest. Dat zegt de acteur, die de serie samen met Ilse Warringa heeft geschreven, in Volkskrant Magazine. Ebbinge wil geen derde serie. “Ik heb voor mezelf besloten er na de tweede serie mee op te houden. Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt. Van legendarische series als Fawlty Towers en The Office zijn ook maar twee seizoenen gemaakt.

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder gaat op zondag in première. “Ik denk dat onze tweede geweldig gaat worden, maar ik ben er nu ook wel klaar mee.”

Hij wil niet dat zijn leven om De Luizenmoeder gaat draaien. “Ik ga straks een toneelstuk van gezelschap De Warme Winkel regisseren, daarna schrijf ik een solo voor Huub Stapel, vervolgens komt het satirische programma voor de NTR én ik heb nog een grote musical in mijn hoofd, die ik heel graag wil maken.

Monter: “Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen; daar heb ik gewoon geen zin meer in.”

Het Volkskrant Magazine-interview met Diederik Ebbinge kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO
26 Reacties op “Diederik Ebbinge stopt met De Luizenmoeder”


 1. Ron

  Jammer. Als nu blijkt dat dit net weer zo’n groot succes is als seizoen 1 zou ik er op z’n minst nog 1 seizoen aan vast te knopen, misschien zonder Ebbinge dan. Aan de andere kant loop je dan wel weer het risico dat het minder wordt, maar of dat dan aan de absentie van Ebbinge zal liggen valt te betwijfelen. Hij is wel belangrijk in de serie maar eerlijk gezegd zijn de dames en Henry van Loon net zo grappig. Dus het zal er om hangen allemaal.

 2. Simon

  Prachtige promo voor de start van het 2e seizoen Diederik!

 3. Daantje

  Eerste seizoen was in het begin sterk daarna wat minder. Ben bang dat tweede seizoen een aanfluiting is.

 4. Tv junkie xl

  Dat iedereen hier toch weer intrapt…Dit nieuws komt vlak voordat het 2e seizoen begint. Ze denken zeker met dit nieuws urgentie te wekken…Oh dit is waarschijnlijk laatste seizoen dus moeten we wel kijken……oude promotietruc.

 5. kanonsschot

  Diederik is zo slim, hij speelt altijd een slome duikelaar,ook in de vliegende panters maar hij is echt een grote vakman. Bovendien zeer aardig en bescheiden, heerlijk dat we nog zulke mmensen op tv hebben ipv al die vreselijke figuren met grote bekken bv in 6 inside en Boulevard, holle vaten.

 6. max

  ik heb er zin in!!

 7. Annoniemus

  Ik ben er nog van ondersteboven .

 8. robb

  Had dat na de serie bekent gemaakt of is hij bang dat deze serie mislukt.

 9. Harco sorbato

  Slim, ik denk dat de serie alleen maar achteruit gaat. Ben het helemaal met daantje hierboven eens. Begon goed werd daarna iets minder. Wel slim om nog even te cashen met een derde seizoen.
  Rol van ebbinge en die conciërge en juf ank zijn leuk, maar die moeders op dat schoolplein vind ik niet zo heel boeiend eerlijk gezegd.
  Nieuwe karakters zijn dan ook meer dan welkom.

  Ben benieuwd hoe ze dit seizoen spannend en leuk gaan houden. Ik vond het wel een leuke verhaallijn toen die conciërge in de clinch lag met de schooldirecteur met chantage enzo. Hoop dat ze dat erin houden

 10. aammehoela

  We wachten het af. Maar een serie met zulke hoge waarderingen moet en mag niet uitgemolken worden, dus een goed besluit.

 11. K

  Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik nog nooit naar de Luizenmoeder gekeken heb….aan de reacties te lezen moet het wel een leuke serie zijn.

 12. Pietpiet

  @ Daantje Jammer dat je als een schaap achter anderen aanloopt die dat zeiden uit jaloezie omdat de serie steeds populairder én beter werd. Natuurlijk was iemand als Ank in het begin hilarischer, gewoon omdat ze nieuw was. Wat een doorzichtige reactie.

 13. Karl Schulmeister

  Tv junkie xl Je hebt helemaal gelijk, volgens mij zit er een complot achter.

 14. Leonie

  @Tv junkie xl

  Ik trap erin en durf er geld op te zetten dat Ebbinge daadwerkelijk stopt na seizoen 2.

 15. Smulpaap

  Tv junkie xl ……oude promotietruc? Nou en?
  Wil je hiermee zeggen dat jij een slimme jongen bent die dit allemaal ‘wel doorziet’ en de rest van de goegemeente niet? Of moeten we daarom nu niet meer kijken?

 16. Lieke van Lexmond Lover

  Hopelijk stopt het programma na dit seizoen ook echt, de taal dat ze daar uitslaan is niet mals, hier moet de bond tegen het vloeken toch een zaak van maken

 17. Tv junkie xl

  @smulpaap dat is wat je er zelf van maakt :) jij moet lekker kijken wat jezelf wil. Als dit jouw humor is…geeft niks hoor.

 18. Sebas

  Het werd me uit dit interview nog niet duidelijk of hij nou bedoelt dat hij er zelf alleen mee stopt, of dat daarmee ook meteen de serie stopt. Aangezien hij series aanhaalt die na twee seizoenen stopten.

 19. zeurpiet

  Geweldige acteur. Kijk eens https://nl.wikipedia.org/wiki/B.A.B.S. erg grappig en leuk om al die bekende actreutels nu eens net buiten hun comfort zone te zien werken.

 20. johan derksen

  Die man wil gewoon meer geld voor het 3e seizoen, zou ik ook doen.

 21. Danny

  Ja ik ben een zeikerd maar vind de luizenmoeder niks aan. Kan er totaal niet om lachen hoewel ik wel humor heb haha.
  Lijkt wel of ik de enige ben. Iedereen vind het zo hilarisch,,duh.

 22. Klaasje v

  @ Danny

  Mag je gewoon zeggen hoor! Iedereen heeft n ander gevoel voor humor en dat wil niet zeggen dat je dan geen humor hebt.
  Dat heb ik met Rembrandt….ik vind kunst en veel schilderijen prachtig. Maar Rembrandt heeft me nooit kunnen bekoren, maar dat durf ik bijna nooit te zeggen.
  Beetje appels met peren vergelijken, maar toch….

 23. Bas

  Goed idee! Ik ben fan maar ik denk dat 2 seizoenen genoeg is dan heb je alle onderwerpen gehad. Ik verheug me er weer op.

 24. anoniem

  Als de Hollanders het wat lager gaan zoeken dan de onderbuik, helpt dat misschien tegen de vergrijzing? :-)

 25. chris?

  Krijg er jeuk van

 26. X

  Is ook wel klaar nu. Aflevering van vanavond was mwah.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.