Diederik Ebbinge stopt met De Luizenmoeder

Diederik Ebbinge stopt met de megahit De Luizenmoeder. Na twee seizoenen vindt hij het mooi geweest. Dat zegt de acteur, die de serie samen met Ilse Warringa heeft geschreven, in Volkskrant Magazine. Ebbinge wil geen derde serie. “Ik heb voor mezelf besloten er na de tweede serie mee op te houden. Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt. Van legendarische series als Fawlty Towers en The Office zijn ook maar twee seizoenen gemaakt.

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder gaat op zondag in première. “Ik denk dat onze tweede geweldig gaat worden, maar ik ben er nu ook wel klaar mee.”

Hij wil niet dat zijn leven om De Luizenmoeder gaat draaien. “Ik ga straks een toneelstuk van gezelschap De Warme Winkel regisseren, daarna schrijf ik een solo voor Huub Stapel, vervolgens komt het satirische programma voor de NTR én ik heb nog een grote musical in mijn hoofd, die ik heel graag wil maken.

Monter: “Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen; daar heb ik gewoon geen zin meer in.”

Het Volkskrant Magazine-interview met Diederik Ebbinge kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen