Piet Paulusma zegt samen met Matthijs ‘oant moarn’

Geplaatst op wo 06 feb 2019 om 8:05

Piet Paulusma werd dinsdagavond met alle egards ontvangen door Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Aan het eind van de uitzending verhuisden alle gasten en het publiek zelfs naar buiten voor zijn weerbericht. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Paulusma wordt er na 23 jaar uitgegooid door SBS 6 en Van Nieuwkerk sprak daarom uitgebreid met de weerlegende. De uitzending was echter niet compleet zonder typisch weerbericht à la Piet Paulusma.

Of de deal met Omroep MAX doorgaat of niet, Paulusma wil in elk geval online door met zijn weerbericht. “We gaan de eerste online maken met elkaar. Dat gaan we nu doen“, zei Van Nieuwkerk.

Die online werd buiten de DWDD-studio opgenomen. “We gaan met z’n allen jongens de studio uit richting het Westerpark en daar doet Piet z’n weerbericht. Wij staan eromheen. We zullen dan allemaal Oant Moarn nazeggen, denk ik, dat zien we wel. Michael Prins maakt ondertussen muziek: Everywhere You Go, You Always Take The Weather With You. Tijdens onze stille tocht naar buiten speelt Michael. Ben je klaar?

Paulusma: “Ja, ik ben er klaar voor. Nou, dan gaan we die kant op.”

Tijdens het speciale Paulusma-weerbericht in DWDD vertelde Van Nieuwkerk dat zijn lievelingsweer ‘april in Parijs’ is. Ook zei iedereen ‘oant moarn’ met elkaar.

Foto: BNNVARA
12 Reacties op “Piet Paulusma zegt samen met Matthijs ‘oant moarn’”


 1. Corrie

  Het studiolicht doet veel goed. Zo buiten zie je dat Matthijs ook een oude man begint te worden.

 2. Joost

  En precies die kneuterigheid zal de reden zijn dat Piet – eindelijk – van de buis wordt gehaald. Al 23 jaar amateurisme ten top, alsof hij voor het eerst voor een camera staat.

 3. Even reageren

  Ik vond het toptelevisie. En wat is die Matthijs toch heerlijk intellectueel met zn favoriete weer ‘april in Parijs’. Mijn favoriete weer is ‘december op Schiermonnikoog’.

 4. n

  @Joost

  Ergens in grubbenveen op een boerderij het weer doen is andere koek dan DWDD.
  Ik geef je geen ongelijk, het blijft een houten klaas.

 5. Paolo

  Heb ik Paulusma eerder ( lees: regelmatig) als gast bij de Wereld gezien?? Zo ver ik mij herinner niet echt.Nu ineens deze behangen met vlag en wimpel binnen halen en inspelen op t nieuws van zijn op hand zijnde ontslag is op z’n zachts gezegd erg dubbel.
  Goedkoop scoren voor de gewone man, beste makers van DWDD.En dat terwijl het elitaire vaak van het programma, de makers en de presentator af is te zien.
  Paulusma heeft grote gunfactor van de tv kijkend nederland ‘ omdat hij zo gewoon is’. Prima eigenschap maar mij leidt t enorm af van waar het eigenlijk over ging: Een goede weersvoospelling.

 6. chris?

  Fijn voor deze weerman waar ik overigens nooit naar kijk. Echter om door de grote MOL op deze manier afgeserveerd te worden is niet netjes. Hulde aan DWDD

 7. Guttegut

  Ik vond het mooi.

 8. JM

  Ik (30plusser) vind Piet best nog wel kunnen op TV, daarbij roept iedereen al 15 jaar dat TV uitstervend is, maar daar blijkt maar weinig van, mondjesmaat verschuiven de cijfers wat, maar in dat tempo maken wij niet meer mee dat lineaire TV verdwenen is.

 9. Henk

  Ik vind het hypocriet dat iedereen zich nu ineens ontfermt over Piet Paulusma. Hij werd vaak belachelijk gemaakt. De middelbaar en hoger opgeleiden hebben naar mijn idee nooit iets met deze man gehad. En daarmee ook de DWDD kijker niet. Nu springen alle media hier bovenop. Mijn inziens om zichzelf te profileren en een gebrek aan onderwerpen. En als je je hier druk om moet maken, jongens waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?

 10. On

  De baan voor het leven bestaat allang niet meer. Tijden veranderen en daar kan niemand wat aan doen.

 11. Lies

  Zagen jullie het ook? Toch weer dat tuin mondje en armen over elkaar?

 12. Anita

  @Lies

  Tuitmondje gespot ja.

  Matthijs is verslaafd aan een bepaalde drug… dat is minder.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.