André van Duin krijgt Martine Bijl niet aan het lachen

Geplaatst op Tue 26 Feb 2019 om 10:40

Heel Holland Bakt viert momenteel grote successen onder leiding van André van Duin, maar het is zijn goede vriendin Martine Bijl die de show groot maakte. Hij nam het stokje van haar over toen ze in 2015 getroffen werd door een hersenbloeding. Ze is er nooit volledig van hersteld en daarom zit ze al geruime tijd in een diepe depressie. Van Duin maakt het van dichtbij mee. “We zijn met de kerstdagen nog bij Martine en haar man Berend Boudewijn geweest“, vertelt hij.

Ook hem moet je niet vergeten, aldus Van Duin. “Ik denk dat mensen weleens vergeten hoe zwaar een dergelijke situatie ook voor de partner is.”

Bijl is zeer zwaarmoedig. “Hoewel Martine met het schrijven van haar boek een unieke prestatie heeft geleverd – ik heb tranen gelaten van het lachen en van het huilen –, kun je niet zeggen dat het op dit moment goed met haar gaat. Ze is echt wel depressief, wat ik me in haar situatie ook best kan voorstellen. Het lukt mij niet meer om haar aan het lachen te maken, om eerlijk te zijn. Dat is natuurlijk behoorlijk triest.”

Ze is altijd in zijn gedachten. “Al helemaal als er zulke mooie hoogtepunten te vieren zijn rond het programma. Wat betreft Martine is dat natuurlijk een dubbel gevoel. Ik denk dat we inmiddels allemaal wel de conclusie hebben getrokken dat Martine niet meer terug gaat komen. Zeker na het lezen van haar boek.

Het Story-interview met Martine Bijl kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX
23 Reacties op “André van Duin krijgt Martine Bijl niet aan het lachen”


 1. dynamische dennis

  André had ooit de lachers op zijn hand maar sust nu hele volksstammen in slaap met zaaddodende bejaardentelevisie

 2. Hendrik

  Door de kop van het artikel lijkt het net alsof Martine sowieso niet om de grappen van Andre van Duin kon lachen. Misschien is dat ook wel zo.

  In ieder geval is het natuurlijk heel verdrietig wat haar is overkomen en dat ze nu zo depressief is. Een zware lijdensweg. Ik hoop dat het licht weer mag gaan schijnen in haar leven.

 3. Bart

  @dynamische dennis Totale onzin wat je zegt.

 4. Stip

  Verdrietig verhaal natuurlijk.

 5. Peter

  Dennis zit in een GGZ instelling, Bart . Wat net als wat Martine is overkomen
  erg triest is.

 6. Jeffrey

  André van Duin en Martine Bijl zijn beide toppers.

 7. Peter

  Heel mooi gezegd van Andre. Wat verdrietig voor Martine om dit mee te moeten maken. Hopen dat ze toch ooit weer wat plezier mag krijgen in het leven samen met haar man.

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij wensen Martine heel veel sterkte en geluk.
  Het programma HHB heeft natuurlijk een vliegende start beleefd met Martine Bijl als show-host. André nam op respectabele wijze het stokje over van Martine door de presentatie net zo ingetogen voort te zetten als zijn voorgangster deed.
  Allebei toppers. Groetjes!

 9. pieter baan

  dynamische dennis
  Tue 26 Feb 2019 om 10:52

  nu maar te hopen dat het jou bespaard blijft. Sneu figuur

 10. JohanV

  Heel veel sterkte Martine, ik hoop dat we je nog een keer terug zien.

 11. Annie

  Ik zou zo’n vriend als André willen hebben!Trouw en lief. Ik denk dat hel wat mensen niet de kerst vieren met een depressief persoon.Die laten het afweten.

 12. den Draaiert Joost

  Martine deed het programma leuker dan van Duin, die weer een programma naar zijn hand zet, met al zijn ‘maniertjes’ en grapjes die we nu wel kennen. Jammer dat hij presentator werd.

 13. Bart M.

  Die zogenaamde ‘grapjes’ van André zijn zo stoffig; de Romeinen hadden ze al zo’n 2000 jaar geleden. Tijd dat hij met pensioen gaat.

 14. Janneke

  Ik mis Martine ondanks dat André het prima doet. Ik wens Martine en haar man intens veel goeds toe.

 15. Edwin M

  Vakmensen en niet te evenaren door de nieuwe jonge generatie naar mijn mening. Wat betreft Martine Bijl een treurig slot van een indrukwekkende loopbaan. Jammer want ze was nog altijd in vorm op de televisie en Heel Holland Bakt deed ze erg goed. Het allerbeste en laten we hopen dat ze gauw de zon wat meer ziet schijnen.

 16. Woi!ter.

  Het lukt van Duin ook niet om mij aan het lachen te maken, om eerlijk te zijn. En ik ben toch niet depressief. Ik heb wel de neiging om het te worden als ik die Van Duin wéér zie!

 17. k

  Triest dat ze depressief is. Hoop dat ze dat in ieder geval te boven komt.

 18. ma noek

  sneu voor martine en berend

 19. Johnny👀

  Hoe kan je nou aan iemand vertellen zonder je kapot te schamen dat je niet alleen naar die Duin kijkt maar ook nog naar een kookprogramma..Waar is het misgegaan met de mens?!

 20. Marjan

  @19:35
  Waar ging het mis vraag je?
  Wanneer ben jij geboren?
  Toen is er iets gebeurt waardoor je erg gekwetst bent.
  Je voelt nu een drang om wraak te nemen met onaardige opmerkingen.
  Zoek hulp. Je zal er van opknappen en het is leuker voor je omgeving.
  Succes Johnny. Er zijn mensen die om je geven.

 21. Maria

  Heb een idee als alle mensen die zo negatief denken eens een kaartje sturen naar Martine en Berend daar zal ze van opvrolijken!

 22. Nathalie

  En andre van duin vertelt dit aan de story? Die man heeft meer klasse dan dit.

 23. BRAAK

  Van Duin is een l i j k e n pi k ke r, hypocriet eng mens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.