André van Duin krijgt Martine Bijl niet aan het lachen

Heel Holland Bakt viert momenteel grote successen onder leiding van André van Duin, maar het is zijn goede vriendin Martine Bijl die de show groot maakte. Hij nam het stokje van haar over toen ze in 2015 getroffen werd door een hersenbloeding. Ze is er nooit volledig van hersteld en daarom zit ze al geruime tijd in een diepe depressie. Van Duin maakt het van dichtbij mee. “We zijn met de kerstdagen nog bij Martine en haar man Berend Boudewijn geweest“, vertelt hij.

Ook hem moet je niet vergeten, aldus Van Duin. “Ik denk dat mensen weleens vergeten hoe zwaar een dergelijke situatie ook voor de partner is.”

Bijl is zeer zwaarmoedig. “Hoewel Martine met het schrijven van haar boek een unieke prestatie heeft geleverd – ik heb tranen gelaten van het lachen en van het huilen –, kun je niet zeggen dat het op dit moment goed met haar gaat. Ze is echt wel depressief, wat ik me in haar situatie ook best kan voorstellen. Het lukt mij niet meer om haar aan het lachen te maken, om eerlijk te zijn. Dat is natuurlijk behoorlijk triest.”

Ze is altijd in zijn gedachten. “Al helemaal als er zulke mooie hoogtepunten te vieren zijn rond het programma. Wat betreft Martine is dat natuurlijk een dubbel gevoel. Ik denk dat we inmiddels allemaal wel de conclusie hebben getrokken dat Martine niet meer terug gaat komen. Zeker na het lezen van haar boek.

Het Story-interview met Martine Bijl kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen