‘RTL 4 profiteert van vertrek oude sterren als Wendy’

Ton F. van Dijk, de voormalig baas van NPO 1, denkt dat RTL 4 er wel eens van zou kunnen profiteren dat Talpa de relatief oude tv-sterren Linda de Mol, Wendy van Dijk en Gordon heeft weggekocht. Dat zegt hij in een column voor HP/DeTijd. Het vertrek van dit drietal wordt door sommigen gezien als een mokerslag voor RTL, maar Van Dijk ziet het juist als een kans. Zelf had RTL waarschijnlijk geen afscheid van hen genomen, maar nu moeten ze verplicht vernieuwen.

 

Linda, Wendy en Gordon zijn respectievelijk 54 jaar, 48 jaar en 50 jaar. Vrij oud dus, aldus Van Dijk. “Gek genoeg zou hij weleens geholpen kunnen worden door de exodus van RTL-sterren“, zegt hij.

Hij vervolgt: “Het is namelijk moeilijk ‘veranderen’ als je relatief oudere sterren als Linda de Mol, Wendy van Dijk of Gordon in je stal hebt. Maar misschien is die verandering wel noodzakelijk om van RTL4 weer écht een succes te maken.”

De agressieve opstelling van John de Mol jegens RTL zou wel eens een zegen kunnen zijn voor die zendergroep, denkt Van Dijk. “Juist het feit dat Peter van der Vorst in zijn nieuwe rol met een leeg vel papier kan beginnen, zou weleens de sleutel tot het succes kunnen zijn.”

Met een beetje hulp van John de Mol, zou de missie van Van der Vorst bij RTL dus zomaar kunnen lukken.”

De column van Ton F. van Dijk kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen