Fernhout had eigen Gosschalk: ‘Blij dat ‘ie dood ging’

Roeland Fernhout heeft in het verleden een Job Gosschalk-achtige ervaring gehad met een regisseur. Hij was blij toen ‘ie dood ging. Dat geeft de acteur aan in de Volkskrant. Fernhout was 14 toen hij auditie deed voor een theatergroep in Delft. “Bij de regisseur thuis moest ik een improvisatie doen: ik liep op een strand waar het warmer en warmer werd. Op een gegeven moment moest ik in mijn onderbroek door die kamer banjeren. Dit is gek, dacht ik, dit gaat niet meer over toneelspelen.

Daarop ging Fernhout naar eigen zeggen weg. “Toen ik veel later hoorde dat die man was overleden, dacht ik toch: zo, die zijn we kwijt.”

Wat vindt hij van de hele Gosschalk-affaire? “Seksualiteit blijft natuurlijk een drift, en die drift proberen wij nu met zijn allen rationeel te plaatsen. Maar in dit geval gaat het natuurlijk ook om machts- en werkrelaties.

Het goede is dat Gosschalk wel iets positiefs heeft opgeleverd, aldus Fernhout. “Ik denk dat het voor alle jongens en meisjes die nu jong zijn een fantastische ontwikkeling is. Wij kunnen een veilig klimaat creëren, waarin zij veel sneller hun grenzen kunnen aangeven.”

Het Volkskrant-interview met Roeland Fernhout kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen