RTL 4 op prime time met de Holleeder-tape van Peter R.

RTL 4 breekt vanavond in in zijn reguliere programmering. De zender brengt op prime time een negentig minuten durende RTL Boulevard-special over ‘De Holleeder Tape’. Dat heeft de zender laten weten. De special laat het telefoongesprek horen dat Peter R. de Vries in april 2011 had met Willem Holleeder op het kantoor van Holleeders voormalige advocaat Stijn Franken. De Vries duidt de inhoud van de tape in de eenmalige special op prime time samen met collega John van den Heuvel.

De tape is volgens beiden van groot belang in de huidige strafzaak tegen Holleeder. In het gesprek beweert Holleeder onder andere dat hij bedreigd is door Bénédicte Ficq, de voormalige advocate van Dino Soerel, en dat hij vreest voor zijn leven. Holleeder vertelt dat hij het telefoongesprek ziet als een soort testament.

Holleeder zat op dat moment zijn straf uit voor afpersing van onder andere vastgoedmagnaat Willem Endstra. Hij herhaalt regelmatig dat hij bang is voor hogere machten. “Soms moet je je plek weten.

Opvallend is dat Holleeder vertelt dat hij vanuit de gevangenis cryptisch communiceerde met zijn familie. Ook praat hij over de banden tussen hemzelf de doodgeschoten topcrimineel Stanley Hillis en de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel.

Overigens heeft een boze Bénédicte Ficq de tape vandaag al online gezet om zo het gras onder de voeten van De Vries weg te maaien. Ze vreest dat hij vanavond eenzijdige journalistiek neer gaat zetten op tv.

RTL Boulevard: De Holleeder Tape wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en Luuk Ikink en is vanavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen