RedOne zei ja tegen DanceSing vanwege John de Mol

Muziekproducent RedOne, vooral bekend van zijn samenwerkingen met Lady Gaga, heeft mede vanwege John de Mol ja gezegd tegen medewerking aan de SBS 6-show DanceSing. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Het is natuurlijk best opvallend dat de winnaar van zo’n enorme kijkcijferflop mag gaan samenwerken met een producer van zijn kaliber. Het komt mede omdat zijn vrouw Laila Aziz uit Utrecht komt. “Ja, echt. Ik hou van Nederland, het is mijn tweede thuis geworden.”

RedOne heeft SBS 6 vast wel eens langs zien komen. “In Zweden heb ik nog steeds veel vrienden, maar als ik in Europa ben dan ga ik naar ons huis in Maarssen. Mijn zoontje spreekt ook vloeiend Nederlands.

Het heeft ook geholpen dat hij is gevraagd door Giorgio Tuinfort, volgens RedOne de beste Nederlandse producer van het moment. “En John de Mol is legendarisch. Hij heeft zoveel programma’s gemaakt die de wereld hebben veranderd. Er was geen twijfel over mogelijk dat ik ‘ja’ zou zeggen.

Al met al keek er de afgelopen maanden dus geen hond naar DanceSing. Krijgt de winnaar van het programma een van zijn afdankertjes? “Natuurlijk komt het voor dat een artiest een nummer afwijst. Maar dan past het misschien wel heel goed in de ontwikkeling van een ander.

De finale van DanceSing is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Het Telegraaf-interview met RedOne kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen